Thursday, 30 December 2010

2011

Posted by azira rahman at 13:29 0 comments Links to this post
memandangkan lagi sehari nak berganjak ke tahun 2011, aku pun cam bese tiap2 ujung tahun mesti la ade terpikir nak wat azam baru kan..hehe..jom tengok....

1. nak dapat pointer elok. pointer aku sem ni sangat2 wat aku rasa bersemangat nak blaja.hehe..aku nak wat yang terbaik. study rajin2. nak bagi ibu and abah hepy dengan aku ni (mean bangga kan dorang la)

2. nak ronda2 for da last time kat sabah ni. sem last aku dah..lain la kalo aku dapat keje kat sini. huhu harap2 xla....nak p pulau...p nek gunung, p sume2 tempat yang aku xpenah p lagi...

3. aku nak baiki diri aku ni. sangat banyak yang aku kene berubah.

4. aku nak belajar agama.


5. aku nak balik RUMAH!!!!!!hehehehe...lame xbalik rumah...windu

Thursday, 25 November 2010

kenangan~

Posted by azira rahman at 06:49 3 comments Links to this post


Last aidiladha aku sambut kat sini je. Pagi2 pergi solat raya kat masjid UMS. Bestnye sebab sangat2 super duper ramai orang. First time aku solat raya kat sini, ramai sangat2. Sampai tingkat yang paling atas penuh orang, sampai kan ade yang solat kat tangga. Haa bayangkan la. Aku dengan yana pergi selit2 je kat orang2 yang tengah duduk kat saf 2. Siap ajak syud dengan ain lagi. Haha.

Lepas solat raya aku p raya umah dekan dengan along, azrul, mael, dengan im. Hoo~ awalnye memang sangat segan sebab xpernah p umah dekan. Pas2 trip 2 aku sorang je gurl. Superb kan. Haha. Superwoman….

Kisah malam pulak………

Aku, syaz dengan ijat pergi raya umah makwan kat sembulan. Keadaan malam 2 ujan renyai2,. Aku tersalah masuk simpang nak p taman austral. Ok fine. Syaz pun die start la pasang GPS die sebab kiteorang dah sesat. Tengah2 dok cari jalan 2 aku pun cane tah xpasan ade diveider jalan, terlanggar. Dah terlanggar yang 2, panic mungkin aku terpulas minyak lagi. Ape lagi, melambung aku dengan syaz p langgar divider yang lagi 1 yang lebih tinggi dari divider first tadi. Time 2 aku xsedar cane aku jatuh, sedar2 aku kat bawah dah. Time aku tengah “terbang” 2 aku dengar yang ijat pun jatuh gak kat belakang kitaorang. Huu~

Bila aku sedar je lutut kiri aku pedih yang amat sangat. Aku tengok syaz terbaring je. Die tanye aku, ok ke? Aku jawab ok and then aku tanye balik keadaan die. Die cakap bahu die xleh gerak. Risau gile aku time 2. Pas2 aku Nampak ijat tengah berusaha angkat moto pas2 datang kat kitaorang. Baru aku pasan jeans aku koyak and of course la lutut aku pun koyak jugak. Aduh…

Makwan sampai bawak kami p hospital. Alhamdulillah, ijat injurd sikit je. Minor je la. Syaz patah bahu die. Aku pulak terseliuh tangan kanan n lutut luka yang sangat dalam. Seksa betul. Lepastu p exam memang jadi perhatian la kami. Hahahaha~ otai pulak tu2. Tangan terseliuh pun still kuar awal. Hahaha

ni syaz nye bahu..teruk kan...

ni luka kat kaki aku..yuckkk aku sendiri geli nak tgk...

Aku berSYUKUR sangat2 aku ade im. Tah kali keberapa aku cakap aku bersyukur aku dapat die pun aku xtaw. Die sangat2 la amek berat pasal aku. Sanggup ni kuar beli ubat kat aku, beli makanan. Kalau aku nak p café makan dengan die, sanggup datang amek aku kat blok, then teman aku jalan sampai café. Habis makan hantar balik. Sebab die taw aku letih jalan sorang2. Tq papa~tq sangat2.

********************************************

Perkara paling annoying time sakit ni?

1. Orang dok ngacah2 aku nak potong kaki aku la. Nak sepak kali aku la. Konon2 kalau dorang sepak leh cepat balik. Dem la. Nyampah gile aku rasa. Nasib aku sakit je. Malas aku nak layan.

2. Orang sekeliling yang asek dok pandang pelik. Oii korang xreti nak datang tolong ked ah tengok aku jalan terhencut2 ni? Ni x..pandang je aku macam aku ni alien yang beru mendarat. Macam mata aku ade 3, ade telinga yang panjang. Budduh.! Tolong la papah ke ape ke. Haishh ni la maunusia.

3. Aku xdapat naik moto dengan sempurna. Huu~ni actually bukan annoying, tapi sedey. Hahahaha. Sebab kaki aku xdapat bengkok lagi. Saba ye cik kaki.

Neway, tq sangat kat kawan2 aku yang caring..rumet2 aku rose dgn jue yang banyak tolong aku. Kecik n bib yang sentiasa ada kalau aku perlukan dorang. Housemate aku yang sangat2 la baik ati [die basuhkan baju aku..terharu gile ni. Siap nak sidai lagi. Malu aku. Dah la selama ni jmpe senyum2 je. Xbertegur pun. Ade hikmah jugakkan aku sakit ni..heheh]. and kawan 2 yang lain yang care kat aku ni. Tq banyak2 ye. Hanya ALLAH yang dapat balas jasa korang.

Tuesday, 16 November 2010

~FAMILY OUTING~

Posted by azira rahman at 17:54 1 comments Links to this post
sekarang aku sangat2 la addict dengan reality show FAMILY OUTING. hahaha~ tersangat amat kelaka. kalau ade tensen2 konpom hilang tensen sebab boleh gelak2 tengok cite ni. dorang sume ni sangat2 la lucu n pandai wat orang gelak. dalam cite ni aku paling suke part dorang masak, memang wat aku lapar..ngee~meh aku kenalkan watak2 dalam family outing ni. pada sape2 yang xpenah tengok la..

eldest yongshin
[singer]

devil game sooro
[actor]

sweet and savage lady ye jin
[actress]

sexy hyori
[singer]

chunderella aka clumsy chun hee
[model, actor]

muscle man kim jong kook
[singer]

grashopper aka jaesuk
[national MC]

youngest daesung
[singer]

new family members yang ganti chun hee dengan ye jin

park hea jin
[actor]

park shi yeon
[actress]

nsem2 n cantik2 kan dorang ni. haa~ kalau dalam cerita 2, jangan harap la dapat tengok dorang cantik2 camni. tapi aku still suka~..hehehehe

p/s: if ade sape2 xsuke entry ni. sori la ea. aku sangat suke dorang n aku nak wat 1 entry pasal dorang jugak2. ok~mau pergi solat




selamat menjalani ibadah korban

Posted by azira rahman at 16:45 3 comments Links to this post

erm entry kali ni nak melampiaskan ke tidak puasan ati aku kepada certain2 pihak. wah~hahaha

1. kenape ko selalu bajet bagus ea? aku pun xpaham la apa yang ko rasa hot sangat dengan diri ko 2? aku tengok..biasa je. xde ape2 yang hot pun. tapikan cara ko cakap 2 macam ko la paling hot kat dunia ni. annoying la rasa. sebelum ni aku xkenal die, ade jugak aku dengar2 orang cakap yang die ni suke bajet yang die la paling santek dialam semesta. haaa~sekarang aku taw nape
orang cakap cam2. rasa macam nak bagi hadiah cermin besar la kat die. so dat die leh tengok whole body die, suluh terang2. mana taw die xsedar diri sebab asyek tengok cermin kecik je kan..haha

2. wahai hostel ku..kenapa aku kene kosongkan bilik?? padahal cuti sem je. sekejap je kot. sebulan je. dem betul orang2 ni. menyusahkan hidup orang lain je. dah la dengan nak buat thesis nye, barang banyak lagi. padahal bukan ade sape2 nak stay pun kalau kosongkan. biar la orang yang xbalik 2 stay je kat bilik dorang masing2. kalau xkene sewa xpe, aku rela je ikot cakap dorang. dah la mintak sewa, sehari RM5..kalau dok sebulan dah RM150. mana nak carik duit? sewa mintak, pas2 dok demand suruh student ikot cakap dorang lak. betul2 menyusahkan hidup orang.

3. haa~tiket. makin menjadi2 lak taw mahal die 2. geram aku. aku rindu gile kot dengan family aku. kire setahun la aku xjmpe dorang. balik nanti tengok2 adik aku dah besar, anak2 kucing pun dah besar. sedey la...tengok la..kalau aku kaya. KALAU la...aku beli syarikat MAS dengan AIRASIA 2..hahahah amek ko. tinggi betul cita2 aku 2. geram.

setakat ni. tu je la aku xpuas hati. mana boleh asek xpuas hati dengan orang. nanti hati xtenang.
dikesempatan ini, aku nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILAHDA. kepada family aku kat kedah, selamat menjalani ibadah korban. kalau wat apa2 ingat la along kat sini. huu~

saye la tuan blog~
hehehe
selamat menjalani ibadah korban ye~jangan makan daging banyak2. xelok untuk kesihatan



Monday, 15 November 2010

ALHAMDULILLAH

Posted by azira rahman at 20:24 2 comments Links to this post

Aku dah nak bagi balik broadband im yang aku pinjam. So setakat ni je la dapat aku berblogging. Nanti ade mase aku update lagi ea. Haa~ meh la aku cite sket ape yang jadi tadi.

Tengah hari macam yang dijanjikan, aku dengan im keluar la. Makan dekat kingfisher. Sampai je kat roundabout nak masuk kingfisher tetibe moto aku otomatik stop . tekejut beruk aku. Nasib baik im pandai control moto 2. Kalo la aku sendiri2 tadi. Mau dah kat ospital dah aku sekarang ni.

Pas2 kami decide p repair terus la. Pelan2 die bawak p kedai moto yang slalu kami pegi. Sampai2 je kat kedai tu, terus aku turun


“OMG!!!ade asap….”

Punya la takot aku rasa. Im pergi amek duit. Aku yang takut2 kat situ kal abah.

Aku: abah, brek moto along patah. Mayb sebab masuk hutan semalam.

Abah: macam mana boleh patah? Tekan kuat sangat ke??

Aku: xtaw la bah, ni along pakai duit im dulu la repair. Kalau banyak nanti along mintak kat abah ea.

Abah: ok2. Nanti mesej je.

Aku: ok bah….

Lepas cakap dengan abah, sementara tunggu im datang dari 7e kuarkan duit aku terpikir.

macam mana la kalau kejadian ni jadi semalam time aku masuk hutan tu?? Mesti aku nangis sorang2. Ape lagi aku leh wat? Bukan moto 2 leh bergerak pun. Nak kal orang? Ahh bukan ade line pun. Nak tunggu orang lalu kat situ?? Sori la orang nak lalu kat hutan tu.

Aku bersyukur sangat2 sebab ALLAH lindungi aku semalam. Die wat perjalanan aku senang. Selamat pergi selamat balik. Orang2 kampung tu jugak baik2 belaka. ALHAMDULILLAH…

Monday, 1 November 2010

study MODE

Posted by azira rahman at 01:14 3 comments Links to this post


keazaman yang tinggi nak study untuk final..
wat jadual bagai..
tapi bile time study, lain lak yang jadi..
haishhh..apa la nak jadi neh..

ok la..anggap la esok baru start study..

meh kite tengok jadual study aku untuk study week ni
jeng..jeng..jeng..
isnin - polisi hutan
selasa - hydrology
rabu - polisi hutan
khamis - hydrology
jumaat - polosi hutan
sabtu - penulisan teknikal
ahad - hydrology

haa~jangan tanya kenapa jadual aku camneh..
hahahaha~daaa mau tido suda

Monday, 25 October 2010

entry yang tah apa2

Posted by azira rahman at 21:58 5 comments Links to this post

suddenly rasa nak blogging lak. tapi macam xde idea pulak or idea yang datang mencurah-curah sampai xtaw dari mana nak start.

hoo~final aku dah nak dekat. erm lebih kurang 14 hari lagi [2 minggu la]. actually aku ada jadual study khas untuk final ni. patutnya start dari last week lagi. tapi hampeh. patutnya pun malam ni aku kene study hydro, tapi xjugak. kalo aku xonline pon mesti aku tengok 'family outing'. best gila kot family outing ni. sangat lawak. insyaallah aku start baca la sket2 memandangkan aku ni spesis lambat pickup.huu~

haa~aku ada edit pic baru. meh nak show sket la.

pic ni time pegi family day kat tanjung aru. semat ni pic. huu~dah macam model dah aku rasa. model beach..wuu~tinggal perlu pakai bikini jak..hahaha.ni la hasil edited aku yang aku paling berpuas ati. sangat semat ni rasa~*bangga*

ni before pegi suria sabah. lepas paking keta je tros p kat tempat ni. act dah lama aku dengan im rancang nak amek2 gambar kat sini. bari aritu ade kesempatan. tempat ni tersangat la stylo. even tempat ni kawasan vendalism [erk betol ke aku eja ni??]...tapi dah jadi kawasan tarikan dah. dia punya gambar2 yang diorang lukis sangat cantik menarik. rasa macam nak cadang je kat kerajaan malaysia ni. wat dinding kosong khas untuk lukis grafiti camni. pelancong suke tuu~
kan dah dapat tarik pelancong!

ha~pic ni pulak wat aku nampak kurus. i like~!hehe...macam stylo lak gaya aku ni kan. pic ni im snap lepas kitaorang balik dari kk [kk plaza]. pas2 aku cakap kat die yang nak singgah pegi tengok ombak sebab time nak pegi kk 2 ombak sangat cantik. suke nye pic ni....kadang2 tu pic candict lebih cantik dari yang pose kan =)

aku nak camera sebenarnye ni. yelakan..kalo pegi mana2 mesti nak tangkap gambar kan. wat kenangan. tapi aku xde camera lansung. even hp camera pon xde. sandik kan. act penah ade, tapi da hilang..=(..memang la im bagi pinjam hp die, tapi kadang2 tu sape la suke share barang dengan orang slalu2 sangat kan..nak camera!!!xkesah la camera hp ke camera betul!!!!nak jugak......


**********************************************************************************

KALO AKU NAK AKU AKAN DAPATKAN BENDA TU SAMPAI DAPAT.
NO MATTER WHAT!
wah sound ganas la pulak...hahah

Saturday, 16 October 2010

nak balik ke x?

Posted by azira rahman at 15:45 0 comments Links to this post
aku tengah konpius dengan diri sendiri sekarang ni. NAK BALIK ke XBALIK??

haishh..ikot ati memang la nak balik. 1 sem xbalik umah. windu gile kot. ari2 tengok tiket bukak la MAS. cam biasa la, aku kan suke nek MAS. best. ade makan lagi, pas2 xpayah susah2 nak jalan atas landasan p kat flite. tgk2 tiket die..perghh mak datok. punya la mahal. 2 kali ganda harga aku balik selalu. yela..selalu aku beli RM 400+ je pegi balik. tapi tengok hari2 punya sampai rm 800++ pegi balik. xmampu ceq.

MAS nye harga.ni baru dari kk-kl. xkire ke kedah lagi 2..haa mahal kan

nangis2 la kal ibu, tanye camna neh. pas2 ibu cakap

"along, kalau sayang ibu bekorban la sikit, xlama dah ko kat sana pon. next sem habis dah."
"tapi kalau sayang ibu la kene balik tengok ibu"
[hee~xpayah cakap pon korang tau kan ni dialog dari sapa..hee]
"memang la...tapi next sem nak belik tiket flite lagi nak p sana. nak kene bawak 1 family tengok ko grad. pas2 ibu nak p wat haji lagi.haa.bekorban la ea,,"
dengan nada tahan nangis "erm yela bu"

hoo~punya la kan...homesick gak la 2 3 ari pas2. aku pon tekad dah la nak p umah pakngah. ok jugak. bole keje carik duit. kurang2 dapat makan makanan makngah masak kurang la sket windu aku kat family 2.

tapi........

tadi nik cakap tiket murah je...

jeng..jeng..jeng....

aah la..murah la...bole la...
dari kk-kl
ni lak dari kl ke kedah.kire aku transit la ni
not bad la hage die....bestnye!!!!

ini lak hage dari kk tros ke penang. nanti ibu ,abah n adik2 amek kat penang je la...nak balik!!!!!

tetibe hati kembali berbunga..mana x,harapan nak balik 2 ade. wee~dapat jmpe cik
kembang.hoho~pape pon kene bincang dengan ibu dulu la..tanya pendapat big bos. im pon dok suruh aku balik.. wisau gamaknye nak tinggal aku sowang2 kat sini. mesti die rasa xbest nak balik pon..aku kenal la die 2..

...........................tapi.............................

thesis aku cane??aku xkutip data lagi. pas2 lak skrg dah nak dekat final. nak kene hantar thesis bab 1,2,3 lagi.....ala....xkan kene bekorban gak kot????



Friday, 8 October 2010

blur

Posted by azira rahman at 12:29 0 comments Links to this post
kepala aku macam dah pecah dah ni.

tah ape la aku pikir. japlagi ade midterm pulak.

1 apa pon aku xbaca lagi.

memang saje carik nahas kan...

aku sangat kusot sekarang ni.

SERABUT




benci la rasa macam ni...

Monday, 4 October 2010

suara ati

Posted by azira rahman at 14:32 0 comments Links to this post
aku xnak berdendam
aku xnak ade musuh
aku xnak orang benci aku

tapi aku tersangat ego.aku xtaw macam mana nak hilangkan ego aku ni. aku nak je mintak maaf dengan sapa2 yang pernah aku cakap kasar, gaduh or watever la. tapi aku xde kekuatan 2. aku nak kekuatan 2. aku perlukan kekuatan 2. huh~ni la aku. susah untuk admit kesalahan sendiri. aku xtaw macam mana nak mintak maaf. YA ALLAH bantula aku.

aku rasa dari sehari ke sehari orang yang membenci aku semakin bertambah...bercambah menjadi semakin ramai. semakin banyak seperti cendawan yang tumbuh selepas hujan. tapi aku hanya dapat biarkan je dorang macam 2. sebab....aku xde kekuatan 2. azira.............

aku tersangat la xdapat nak control emosi aku. especially sekarang. mnde yang sekecil kuman pon aku akan sangat sensitif, sampai boleh nangis2. manja ke aku ni? aku xnak jadi orang yang manja. yang sikit2 nak merengek. susah sikit je nak menggelabah. sakit sikit je nak nangis. no!! aku xnak jadi orang macam 2. yang sentiasa bergantung dengan orang lain untuk hidup. aku nak jadi seorang yang berdiri atas kaki sendiri. boleh buat keputusan tanpa berharap dengan pendapat orang lain. xmacam lalang. ikot je ape kata angin.

aku dah malu nak ngadu ape2 masalah aku dengan kawan2 aku. malu sangat. terasa macam budak2 kecik. padahal umur aku dah masuk 21. anak sulung. kakak kepada 4 orang adik. macam mana aku nak jaga adik2 aku kalau aku parangai macam ni. please la azira, change urself. be a better person. jangan suke susahkan orang lain. die dah cakap terang2 dah yang aku ni suke susahkan die. so sekarang ni cube xpayah bergantung dengan die dah. urghh~so sad...aku xpenah sangka yang aku ni selalu susahkan hidup orang. wat idop orang kusot.

aku bukan nak ape2 pon dari die. aku nak tumpang kasih sayang je. sementara aku jauh dari family. kalau aku ade ibu, abah n adik2 untuk share kasih sayang aku ni, aku xkesah. aku dah xperlukan sape2 lagi dah dalam dunia ni. tapi sekarang aku jauh dari family aku. aku sakit xde sape yang kesah. aku lapar xde sape peduli. azira...sabar la..tinggal bape bulan je lagi. xlama dah.

Monday, 27 September 2010

trip to DANUM

Posted by azira rahman at 16:50 0 comments Links to this post

mood nak menulis dah datang,,hehe. aku dah cakap kan nak tulis entry pasal trip aku ke danum time cuti raya hari tu kan. herm meh la kite tengok2 pic dulu ea....


SELAMAT DATANG KE DANUM


[tengah tunggu dipanggil makan..haha]
dari kiri: wan, lina ,syaz, aku

makanan die tersangat lah berbaloi-baloi untuk berada kat tengah2 hutan belantara. haha apalah ayat aku neh. mean aku makanan die kire sangat bagus la. bayang la, pagi makan mee goreng, cornflake, jus oren, susu. ahhh kire best meletop2 la...huu~tengah hari lak makan biase2
la. tapi still not bad la. erm kami makan kat sana kene share dengan researcher2 dari luar negara. ade dari plymouth, dari us..erm 1 word. BEST!



tapak kaki payau {nama semenanjung rusa}. kami jmpa time pegi bird watching. punya la besar. memang banyak payau berkeliaran kat kawasan 2, especially waktu malam. banyak ni. tempat budak2 laki men bola pon kawasan payau dengan bakas {babi hutan}. hahahahah bermain dengan tahi mereka..dudududu


model danum valley


dari kiri:syaz, wan, im, aku

time bird watching. best sangat sebab dapat tengok burung enggang life...bestnye.........besar. paruh die 2, isk menarik betul la. xpenah lagi la tengok enggang life. pas2 time jalan dalam hutan enggang lalu atas kepala je. punya la kuat bunyi kibasan sayap die. pengalaman.......

tengah beratur untuk menyeberangi sungai. hoho sebab titi gantung ni boley tampung 4 orang je satu masa. so take ur turn ye. nampak aku x??ala...tuu yang pakai baju wana oren 2. sebelah si im. muka syaz agak semangat disitu, mungkin sebab dapat makan asam. haha ye x syaz?

ni pulak hentian tracking pegi tambaling waterfall. dalam 2 kilometer sometin la. hoo~ni perhentian kami yang xsampai sepruh perjalanan pon lagi..hahahhaa.. semput kan dah lame xwat keje berat.

time ni kat coffin lama. keranda die wat dari kayu je. tapi tahan ni. dah berapa lama dah mnde 2. ala..xde pic pulak kan.. meh la aku describe. keranda die bentuk bulat, macam bentuk asal kayu je. then dorang macam tebuk kat bahagian tengah 2. untuk muatkan mayat la. tapikan keranda2 kat situ sume kecik2 je. macam keranda budak. pada pahaman aku la kan, orang dulu2 sume besar2 kan. erm..agak musykil disitu. erm ade lagi tulang2 yang belum mereput n paling aku pelik..still ade gelang yang dorang letak kat mayat time dikebumikan 2. soo kitaorg taw la, mayat 2 pompuan.


eh sesat lak pic ni.hahaha time kiteorag baru nak bertolak ni. satu van 7 orang je. tersangat la selesa.hoho~ade syaz, jiron, lina, azie, yana, aku n im.


ni pemandangan dari 1st platform. haa mest korang tertanya2 'platform ape lak dah ni???'kan3..hahaha..platform pemerhatian or observation platform. ha siap translate lagi 2. platform ni tinggi mayb dalam 40 meter je kot. myb la...sebab nak cakap 80 meter macam xbape nak logik lak kan. agak gayat la nak memanjat mnde alah ni. tinggi gile kot. pas2 dah sampai atas tangan gigil.hahahaha. padan muka ni. haziq la kesian, menggeletar kaki die turun. tapi aku bangga ni dengan haziq, even badan die sedikit besar. tapi xmelunturkan semangat die pon. caya la haziq. even sakit2 pon die folo gak p tracking.

aku rasa stakat 2 je kot. aku online kat skola neh. dah 5.30 petang. ngeri lak dok kat skola dengan pak guard je..hahaha silap2 leh jadi kenduri...haishhh palis2 [ketuk2 meja]



Thursday, 9 September 2010

surat wat aziwa

Posted by azira rahman at 08:14 3 comments Links to this post
dear aziwa,
aziwa...ko sedar x esok dah raye? mesti ko xsedar kan. yela...apela maknenye raya kat ostel 2 kan. herm cian je kat ko. sorang2 lak 2 raye. tapi ko kene ingat, raya ni untuk meraikan kemenangan kite berpuasa sebulan. so esok pagi2, ko bangun. ko mandi sunat hari raya yang macam selalu tok wat kat ko 2. dulu kecik2 pagi raya mesti tok mandikan ko dengan kezen2 ko kan..tok pesan sunat mandi raya. sampai sekarang ko ingat kan..

pas2 ko pakai baju raye ko. baju purple yang ibu buatkan 2. pakai je la aziwa, walaupun ko xrasa ape2. dah siap semua jangan lupa call umah taw. mesti family ko rasa ketiadaan ko. mesti dorang rindu gile kat ko. tapi aziwa, hope sangat ko xnangis. jangan la nangis taw, nanti habis makeup yang ko pakai 2.huu~mntak maaf kat ibu dengan abah ko. mntak halal makan minum ko. dah selesai sume ko jangan lupa semayang raya taw. xsalah aku 7.45 kan orang semayang raya kat UMS 2. pegi taw, jangan xpegi. dah la tarawikh pon ko xwat, semayang raya tolong la pegi. janji k.

lepas semayang, ko ajak la im pegi jalan umah member2 ko yang dekat2 situ ea. pegi je raye umah dorang. walaupon ko xde sedara kat sana, ko still ade kawan.

aziwa,
aku sedey ni. dah xdapat nak tulis untuk ko. alu harap ko ok2 je esok ea.


dari jauh di dalam hati,
aziwa

Thursday, 2 September 2010

sapa kau MASIHKAH KAU INGAT??

Posted by azira rahman at 16:57 0 comments Links to this post
selesai sudah presentation aku..wee~terasa ringan ni kepala..hehehe..erm slek xdapat jawab ap yang en M tanya je..duh~*sigh..tapi xpe la aziwa..juz let it go!!!

sekarang ni dok kecoh dengan kehadiran MASIHKAH KAU INGAT..dem sape la beliau ni..misteri2 ni yang wat aku menci ni..hoho~yang xbole blahnye..aku kene tuduh lak..ahah..ape2 je la..bape lame aku xtengok facebook 2...tah2 cara nak sign in pon aku da xingat...hee[ok..aku tipu]....tapi misteri la beliau 2..rasa cam pompuan, tapi kadang2 cam laki lak..herm..makin pk makin kusot lak..dah2..xpayah pk die..

hooooo~tersendawa lak..hahaha bau tulur...aku baru pas makan tulur separuh masak..letak kicap..letak balck paper..sedap.tapi muak pulak rasa sekarang ni..especially time sendawa..ewww..nak muntah lak...haa xdilupakan air nescafe kegemaran caye!heee~

plan malam ni: nak stay up..study!study!study!

hahahaha~3 kali lagi 2 aku ulang..siap tande seru lagi....nampak kan betapa semangatnye aku neh. semalam ade baca sket,tapi macam xmasuk lansung ni...agak dem disitu kan...

Sunday, 22 August 2010

die dah xsayang ko la aziwa

Posted by azira rahman at 23:31 0 comments Links to this post
semalam aku ngadu kat sorang member aku ni prob yang aku ade sekarang..aku cite la sume2 yang perlu die tau...pasal hal peribadi aku la opcoz..erm...korang jangan terkejut ea kalo aku single satu ari nanti..sebab aku dah xtahan jadi BONEKA..

ni antara ayat2 yang member aku bagi untuk naikkan semangat aku yang dah down gile semalam..ayat2 ni time aku mesej dgn die la..


Hurm napa lain??cian ko kan…camni la syaz ngadu kat aku dulu.jawapan aku tetap sama..memang camni la tu aziwa..sabun kalau makin dipakai, makin kurang wangi..hehe sabar k..myb perasaan ko je 2 tuh..stay cool..

Aik,aku ingat aku ja yang perasan..haha..ya la..ko dah main busuk..wakaka…aku pon pasan..dalam pesbuk selalu tuh dorang balas2 komen..ala,myb macam kite dengan lolon jugak bha tuh..B xdak bf ke?

Isk3..sungguh pelik la pulak terasa ati den neh..kenapa jugak mau mesej2…ini sudah lebey..huhu..jangan sakit ati..lek lu..g carik scandal dulu, da ada yang berkenan baru mintak putus..wah cam ada tanduk pulak kat kepala aku neh..haha

Ko ingat ko 2 sabun cair boleh hilang2 pulak..haha..ko tuh sabun buku…hik2..sabar la k..da orang kat sini lansung xde bf..huk2..lek la, ada jodoh xkn kemana bagi im masa..ko pon jangan harap sangat kat im ja..kalo ada yang lagi baik..silakan..hehe (makin panjang pula tanduk aku neh..)

Ko sabar la k..jangan piker sangat..kalau ada jodoh, adala..lelaki datang dan pergi..yang penti family n study ko..jangan kusot2 k..ko 2 cantik, muda lagi..panjang lagi perjalanan dalam hidup ko,.kita punya jodoh ni,sejak dari azali lagi ALLAH dah aturkan..no need to worry,,god know what good and band for us..stay focus..aku doakan kite dapat calon suami yang terima kita seadanya and tau hargai kita serta tak mensia-siakan hidup kita. Amin

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea