Monday, 27 September 2010

trip to DANUM

Posted by azira rahman at 16:50 0 comments Links to this post

mood nak menulis dah datang,,hehe. aku dah cakap kan nak tulis entry pasal trip aku ke danum time cuti raya hari tu kan. herm meh la kite tengok2 pic dulu ea....


SELAMAT DATANG KE DANUM


[tengah tunggu dipanggil makan..haha]
dari kiri: wan, lina ,syaz, aku

makanan die tersangat lah berbaloi-baloi untuk berada kat tengah2 hutan belantara. haha apalah ayat aku neh. mean aku makanan die kire sangat bagus la. bayang la, pagi makan mee goreng, cornflake, jus oren, susu. ahhh kire best meletop2 la...huu~tengah hari lak makan biase2
la. tapi still not bad la. erm kami makan kat sana kene share dengan researcher2 dari luar negara. ade dari plymouth, dari us..erm 1 word. BEST!



tapak kaki payau {nama semenanjung rusa}. kami jmpa time pegi bird watching. punya la besar. memang banyak payau berkeliaran kat kawasan 2, especially waktu malam. banyak ni. tempat budak2 laki men bola pon kawasan payau dengan bakas {babi hutan}. hahahahah bermain dengan tahi mereka..dudududu


model danum valley


dari kiri:syaz, wan, im, aku

time bird watching. best sangat sebab dapat tengok burung enggang life...bestnye.........besar. paruh die 2, isk menarik betul la. xpenah lagi la tengok enggang life. pas2 time jalan dalam hutan enggang lalu atas kepala je. punya la kuat bunyi kibasan sayap die. pengalaman.......

tengah beratur untuk menyeberangi sungai. hoho sebab titi gantung ni boley tampung 4 orang je satu masa. so take ur turn ye. nampak aku x??ala...tuu yang pakai baju wana oren 2. sebelah si im. muka syaz agak semangat disitu, mungkin sebab dapat makan asam. haha ye x syaz?

ni pulak hentian tracking pegi tambaling waterfall. dalam 2 kilometer sometin la. hoo~ni perhentian kami yang xsampai sepruh perjalanan pon lagi..hahahhaa.. semput kan dah lame xwat keje berat.

time ni kat coffin lama. keranda die wat dari kayu je. tapi tahan ni. dah berapa lama dah mnde 2. ala..xde pic pulak kan.. meh la aku describe. keranda die bentuk bulat, macam bentuk asal kayu je. then dorang macam tebuk kat bahagian tengah 2. untuk muatkan mayat la. tapikan keranda2 kat situ sume kecik2 je. macam keranda budak. pada pahaman aku la kan, orang dulu2 sume besar2 kan. erm..agak musykil disitu. erm ade lagi tulang2 yang belum mereput n paling aku pelik..still ade gelang yang dorang letak kat mayat time dikebumikan 2. soo kitaorg taw la, mayat 2 pompuan.


eh sesat lak pic ni.hahaha time kiteorag baru nak bertolak ni. satu van 7 orang je. tersangat la selesa.hoho~ade syaz, jiron, lina, azie, yana, aku n im.


ni pemandangan dari 1st platform. haa mest korang tertanya2 'platform ape lak dah ni???'kan3..hahaha..platform pemerhatian or observation platform. ha siap translate lagi 2. platform ni tinggi mayb dalam 40 meter je kot. myb la...sebab nak cakap 80 meter macam xbape nak logik lak kan. agak gayat la nak memanjat mnde alah ni. tinggi gile kot. pas2 dah sampai atas tangan gigil.hahahaha. padan muka ni. haziq la kesian, menggeletar kaki die turun. tapi aku bangga ni dengan haziq, even badan die sedikit besar. tapi xmelunturkan semangat die pon. caya la haziq. even sakit2 pon die folo gak p tracking.

aku rasa stakat 2 je kot. aku online kat skola neh. dah 5.30 petang. ngeri lak dok kat skola dengan pak guard je..hahaha silap2 leh jadi kenduri...haishhh palis2 [ketuk2 meja]



Thursday, 9 September 2010

surat wat aziwa

Posted by azira rahman at 08:14 3 comments Links to this post
dear aziwa,
aziwa...ko sedar x esok dah raye? mesti ko xsedar kan. yela...apela maknenye raya kat ostel 2 kan. herm cian je kat ko. sorang2 lak 2 raye. tapi ko kene ingat, raya ni untuk meraikan kemenangan kite berpuasa sebulan. so esok pagi2, ko bangun. ko mandi sunat hari raya yang macam selalu tok wat kat ko 2. dulu kecik2 pagi raya mesti tok mandikan ko dengan kezen2 ko kan..tok pesan sunat mandi raya. sampai sekarang ko ingat kan..

pas2 ko pakai baju raye ko. baju purple yang ibu buatkan 2. pakai je la aziwa, walaupun ko xrasa ape2. dah siap semua jangan lupa call umah taw. mesti family ko rasa ketiadaan ko. mesti dorang rindu gile kat ko. tapi aziwa, hope sangat ko xnangis. jangan la nangis taw, nanti habis makeup yang ko pakai 2.huu~mntak maaf kat ibu dengan abah ko. mntak halal makan minum ko. dah selesai sume ko jangan lupa semayang raya taw. xsalah aku 7.45 kan orang semayang raya kat UMS 2. pegi taw, jangan xpegi. dah la tarawikh pon ko xwat, semayang raya tolong la pegi. janji k.

lepas semayang, ko ajak la im pegi jalan umah member2 ko yang dekat2 situ ea. pegi je raye umah dorang. walaupon ko xde sedara kat sana, ko still ade kawan.

aziwa,
aku sedey ni. dah xdapat nak tulis untuk ko. alu harap ko ok2 je esok ea.


dari jauh di dalam hati,
aziwa

Thursday, 2 September 2010

sapa kau MASIHKAH KAU INGAT??

Posted by azira rahman at 16:57 0 comments Links to this post
selesai sudah presentation aku..wee~terasa ringan ni kepala..hehehe..erm slek xdapat jawab ap yang en M tanya je..duh~*sigh..tapi xpe la aziwa..juz let it go!!!

sekarang ni dok kecoh dengan kehadiran MASIHKAH KAU INGAT..dem sape la beliau ni..misteri2 ni yang wat aku menci ni..hoho~yang xbole blahnye..aku kene tuduh lak..ahah..ape2 je la..bape lame aku xtengok facebook 2...tah2 cara nak sign in pon aku da xingat...hee[ok..aku tipu]....tapi misteri la beliau 2..rasa cam pompuan, tapi kadang2 cam laki lak..herm..makin pk makin kusot lak..dah2..xpayah pk die..

hooooo~tersendawa lak..hahaha bau tulur...aku baru pas makan tulur separuh masak..letak kicap..letak balck paper..sedap.tapi muak pulak rasa sekarang ni..especially time sendawa..ewww..nak muntah lak...haa xdilupakan air nescafe kegemaran caye!heee~

plan malam ni: nak stay up..study!study!study!

hahahaha~3 kali lagi 2 aku ulang..siap tande seru lagi....nampak kan betapa semangatnye aku neh. semalam ade baca sket,tapi macam xmasuk lansung ni...agak dem disitu kan...
 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea