Monday, 25 October 2010

entry yang tah apa2

Posted by azira rahman at 21:58 5 comments Links to this post

suddenly rasa nak blogging lak. tapi macam xde idea pulak or idea yang datang mencurah-curah sampai xtaw dari mana nak start.

hoo~final aku dah nak dekat. erm lebih kurang 14 hari lagi [2 minggu la]. actually aku ada jadual study khas untuk final ni. patutnya start dari last week lagi. tapi hampeh. patutnya pun malam ni aku kene study hydro, tapi xjugak. kalo aku xonline pon mesti aku tengok 'family outing'. best gila kot family outing ni. sangat lawak. insyaallah aku start baca la sket2 memandangkan aku ni spesis lambat pickup.huu~

haa~aku ada edit pic baru. meh nak show sket la.

pic ni time pegi family day kat tanjung aru. semat ni pic. huu~dah macam model dah aku rasa. model beach..wuu~tinggal perlu pakai bikini jak..hahaha.ni la hasil edited aku yang aku paling berpuas ati. sangat semat ni rasa~*bangga*

ni before pegi suria sabah. lepas paking keta je tros p kat tempat ni. act dah lama aku dengan im rancang nak amek2 gambar kat sini. bari aritu ade kesempatan. tempat ni tersangat la stylo. even tempat ni kawasan vendalism [erk betol ke aku eja ni??]...tapi dah jadi kawasan tarikan dah. dia punya gambar2 yang diorang lukis sangat cantik menarik. rasa macam nak cadang je kat kerajaan malaysia ni. wat dinding kosong khas untuk lukis grafiti camni. pelancong suke tuu~
kan dah dapat tarik pelancong!

ha~pic ni pulak wat aku nampak kurus. i like~!hehe...macam stylo lak gaya aku ni kan. pic ni im snap lepas kitaorang balik dari kk [kk plaza]. pas2 aku cakap kat die yang nak singgah pegi tengok ombak sebab time nak pegi kk 2 ombak sangat cantik. suke nye pic ni....kadang2 tu pic candict lebih cantik dari yang pose kan =)

aku nak camera sebenarnye ni. yelakan..kalo pegi mana2 mesti nak tangkap gambar kan. wat kenangan. tapi aku xde camera lansung. even hp camera pon xde. sandik kan. act penah ade, tapi da hilang..=(..memang la im bagi pinjam hp die, tapi kadang2 tu sape la suke share barang dengan orang slalu2 sangat kan..nak camera!!!xkesah la camera hp ke camera betul!!!!nak jugak......


**********************************************************************************

KALO AKU NAK AKU AKAN DAPATKAN BENDA TU SAMPAI DAPAT.
NO MATTER WHAT!
wah sound ganas la pulak...hahah

Saturday, 16 October 2010

nak balik ke x?

Posted by azira rahman at 15:45 0 comments Links to this post
aku tengah konpius dengan diri sendiri sekarang ni. NAK BALIK ke XBALIK??

haishh..ikot ati memang la nak balik. 1 sem xbalik umah. windu gile kot. ari2 tengok tiket bukak la MAS. cam biasa la, aku kan suke nek MAS. best. ade makan lagi, pas2 xpayah susah2 nak jalan atas landasan p kat flite. tgk2 tiket die..perghh mak datok. punya la mahal. 2 kali ganda harga aku balik selalu. yela..selalu aku beli RM 400+ je pegi balik. tapi tengok hari2 punya sampai rm 800++ pegi balik. xmampu ceq.

MAS nye harga.ni baru dari kk-kl. xkire ke kedah lagi 2..haa mahal kan

nangis2 la kal ibu, tanye camna neh. pas2 ibu cakap

"along, kalau sayang ibu bekorban la sikit, xlama dah ko kat sana pon. next sem habis dah."
"tapi kalau sayang ibu la kene balik tengok ibu"
[hee~xpayah cakap pon korang tau kan ni dialog dari sapa..hee]
"memang la...tapi next sem nak belik tiket flite lagi nak p sana. nak kene bawak 1 family tengok ko grad. pas2 ibu nak p wat haji lagi.haa.bekorban la ea,,"
dengan nada tahan nangis "erm yela bu"

hoo~punya la kan...homesick gak la 2 3 ari pas2. aku pon tekad dah la nak p umah pakngah. ok jugak. bole keje carik duit. kurang2 dapat makan makanan makngah masak kurang la sket windu aku kat family 2.

tapi........

tadi nik cakap tiket murah je...

jeng..jeng..jeng....

aah la..murah la...bole la...
dari kk-kl
ni lak dari kl ke kedah.kire aku transit la ni
not bad la hage die....bestnye!!!!

ini lak hage dari kk tros ke penang. nanti ibu ,abah n adik2 amek kat penang je la...nak balik!!!!!

tetibe hati kembali berbunga..mana x,harapan nak balik 2 ade. wee~dapat jmpe cik
kembang.hoho~pape pon kene bincang dengan ibu dulu la..tanya pendapat big bos. im pon dok suruh aku balik.. wisau gamaknye nak tinggal aku sowang2 kat sini. mesti die rasa xbest nak balik pon..aku kenal la die 2..

...........................tapi.............................

thesis aku cane??aku xkutip data lagi. pas2 lak skrg dah nak dekat final. nak kene hantar thesis bab 1,2,3 lagi.....ala....xkan kene bekorban gak kot????



Friday, 8 October 2010

blur

Posted by azira rahman at 12:29 0 comments Links to this post
kepala aku macam dah pecah dah ni.

tah ape la aku pikir. japlagi ade midterm pulak.

1 apa pon aku xbaca lagi.

memang saje carik nahas kan...

aku sangat kusot sekarang ni.

SERABUT




benci la rasa macam ni...

Monday, 4 October 2010

suara ati

Posted by azira rahman at 14:32 0 comments Links to this post
aku xnak berdendam
aku xnak ade musuh
aku xnak orang benci aku

tapi aku tersangat ego.aku xtaw macam mana nak hilangkan ego aku ni. aku nak je mintak maaf dengan sapa2 yang pernah aku cakap kasar, gaduh or watever la. tapi aku xde kekuatan 2. aku nak kekuatan 2. aku perlukan kekuatan 2. huh~ni la aku. susah untuk admit kesalahan sendiri. aku xtaw macam mana nak mintak maaf. YA ALLAH bantula aku.

aku rasa dari sehari ke sehari orang yang membenci aku semakin bertambah...bercambah menjadi semakin ramai. semakin banyak seperti cendawan yang tumbuh selepas hujan. tapi aku hanya dapat biarkan je dorang macam 2. sebab....aku xde kekuatan 2. azira.............

aku tersangat la xdapat nak control emosi aku. especially sekarang. mnde yang sekecil kuman pon aku akan sangat sensitif, sampai boleh nangis2. manja ke aku ni? aku xnak jadi orang yang manja. yang sikit2 nak merengek. susah sikit je nak menggelabah. sakit sikit je nak nangis. no!! aku xnak jadi orang macam 2. yang sentiasa bergantung dengan orang lain untuk hidup. aku nak jadi seorang yang berdiri atas kaki sendiri. boleh buat keputusan tanpa berharap dengan pendapat orang lain. xmacam lalang. ikot je ape kata angin.

aku dah malu nak ngadu ape2 masalah aku dengan kawan2 aku. malu sangat. terasa macam budak2 kecik. padahal umur aku dah masuk 21. anak sulung. kakak kepada 4 orang adik. macam mana aku nak jaga adik2 aku kalau aku parangai macam ni. please la azira, change urself. be a better person. jangan suke susahkan orang lain. die dah cakap terang2 dah yang aku ni suke susahkan die. so sekarang ni cube xpayah bergantung dengan die dah. urghh~so sad...aku xpenah sangka yang aku ni selalu susahkan hidup orang. wat idop orang kusot.

aku bukan nak ape2 pon dari die. aku nak tumpang kasih sayang je. sementara aku jauh dari family. kalau aku ade ibu, abah n adik2 untuk share kasih sayang aku ni, aku xkesah. aku dah xperlukan sape2 lagi dah dalam dunia ni. tapi sekarang aku jauh dari family aku. aku sakit xde sape yang kesah. aku lapar xde sape peduli. azira...sabar la..tinggal bape bulan je lagi. xlama dah.

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea