Saturday, 16 October 2010

nak balik ke x?

Posted by azira rahman at 15:45
aku tengah konpius dengan diri sendiri sekarang ni. NAK BALIK ke XBALIK??

haishh..ikot ati memang la nak balik. 1 sem xbalik umah. windu gile kot. ari2 tengok tiket bukak la MAS. cam biasa la, aku kan suke nek MAS. best. ade makan lagi, pas2 xpayah susah2 nak jalan atas landasan p kat flite. tgk2 tiket die..perghh mak datok. punya la mahal. 2 kali ganda harga aku balik selalu. yela..selalu aku beli RM 400+ je pegi balik. tapi tengok hari2 punya sampai rm 800++ pegi balik. xmampu ceq.

MAS nye harga.ni baru dari kk-kl. xkire ke kedah lagi 2..haa mahal kan

nangis2 la kal ibu, tanye camna neh. pas2 ibu cakap

"along, kalau sayang ibu bekorban la sikit, xlama dah ko kat sana pon. next sem habis dah."
"tapi kalau sayang ibu la kene balik tengok ibu"
[hee~xpayah cakap pon korang tau kan ni dialog dari sapa..hee]
"memang la...tapi next sem nak belik tiket flite lagi nak p sana. nak kene bawak 1 family tengok ko grad. pas2 ibu nak p wat haji lagi.haa.bekorban la ea,,"
dengan nada tahan nangis "erm yela bu"

hoo~punya la kan...homesick gak la 2 3 ari pas2. aku pon tekad dah la nak p umah pakngah. ok jugak. bole keje carik duit. kurang2 dapat makan makanan makngah masak kurang la sket windu aku kat family 2.

tapi........

tadi nik cakap tiket murah je...

jeng..jeng..jeng....

aah la..murah la...bole la...
dari kk-kl
ni lak dari kl ke kedah.kire aku transit la ni
not bad la hage die....bestnye!!!!

ini lak hage dari kk tros ke penang. nanti ibu ,abah n adik2 amek kat penang je la...nak balik!!!!!

tetibe hati kembali berbunga..mana x,harapan nak balik 2 ade. wee~dapat jmpe cik
kembang.hoho~pape pon kene bincang dengan ibu dulu la..tanya pendapat big bos. im pon dok suruh aku balik.. wisau gamaknye nak tinggal aku sowang2 kat sini. mesti die rasa xbest nak balik pon..aku kenal la die 2..

...........................tapi.............................

thesis aku cane??aku xkutip data lagi. pas2 lak skrg dah nak dekat final. nak kene hantar thesis bab 1,2,3 lagi.....ala....xkan kene bekorban gak kot????



0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea