Monday, 4 October 2010

suara ati

Posted by azira rahman at 14:32
aku xnak berdendam
aku xnak ade musuh
aku xnak orang benci aku

tapi aku tersangat ego.aku xtaw macam mana nak hilangkan ego aku ni. aku nak je mintak maaf dengan sapa2 yang pernah aku cakap kasar, gaduh or watever la. tapi aku xde kekuatan 2. aku nak kekuatan 2. aku perlukan kekuatan 2. huh~ni la aku. susah untuk admit kesalahan sendiri. aku xtaw macam mana nak mintak maaf. YA ALLAH bantula aku.

aku rasa dari sehari ke sehari orang yang membenci aku semakin bertambah...bercambah menjadi semakin ramai. semakin banyak seperti cendawan yang tumbuh selepas hujan. tapi aku hanya dapat biarkan je dorang macam 2. sebab....aku xde kekuatan 2. azira.............

aku tersangat la xdapat nak control emosi aku. especially sekarang. mnde yang sekecil kuman pon aku akan sangat sensitif, sampai boleh nangis2. manja ke aku ni? aku xnak jadi orang yang manja. yang sikit2 nak merengek. susah sikit je nak menggelabah. sakit sikit je nak nangis. no!! aku xnak jadi orang macam 2. yang sentiasa bergantung dengan orang lain untuk hidup. aku nak jadi seorang yang berdiri atas kaki sendiri. boleh buat keputusan tanpa berharap dengan pendapat orang lain. xmacam lalang. ikot je ape kata angin.

aku dah malu nak ngadu ape2 masalah aku dengan kawan2 aku. malu sangat. terasa macam budak2 kecik. padahal umur aku dah masuk 21. anak sulung. kakak kepada 4 orang adik. macam mana aku nak jaga adik2 aku kalau aku parangai macam ni. please la azira, change urself. be a better person. jangan suke susahkan orang lain. die dah cakap terang2 dah yang aku ni suke susahkan die. so sekarang ni cube xpayah bergantung dengan die dah. urghh~so sad...aku xpenah sangka yang aku ni selalu susahkan hidup orang. wat idop orang kusot.

aku bukan nak ape2 pon dari die. aku nak tumpang kasih sayang je. sementara aku jauh dari family. kalau aku ade ibu, abah n adik2 untuk share kasih sayang aku ni, aku xkesah. aku dah xperlukan sape2 lagi dah dalam dunia ni. tapi sekarang aku jauh dari family aku. aku sakit xde sape yang kesah. aku lapar xde sape peduli. azira...sabar la..tinggal bape bulan je lagi. xlama dah.

0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea