Thursday, 25 November 2010

kenangan~

Posted by azira rahman at 06:49 3 comments Links to this post


Last aidiladha aku sambut kat sini je. Pagi2 pergi solat raya kat masjid UMS. Bestnye sebab sangat2 super duper ramai orang. First time aku solat raya kat sini, ramai sangat2. Sampai tingkat yang paling atas penuh orang, sampai kan ade yang solat kat tangga. Haa bayangkan la. Aku dengan yana pergi selit2 je kat orang2 yang tengah duduk kat saf 2. Siap ajak syud dengan ain lagi. Haha.

Lepas solat raya aku p raya umah dekan dengan along, azrul, mael, dengan im. Hoo~ awalnye memang sangat segan sebab xpernah p umah dekan. Pas2 trip 2 aku sorang je gurl. Superb kan. Haha. Superwoman….

Kisah malam pulak………

Aku, syaz dengan ijat pergi raya umah makwan kat sembulan. Keadaan malam 2 ujan renyai2,. Aku tersalah masuk simpang nak p taman austral. Ok fine. Syaz pun die start la pasang GPS die sebab kiteorang dah sesat. Tengah2 dok cari jalan 2 aku pun cane tah xpasan ade diveider jalan, terlanggar. Dah terlanggar yang 2, panic mungkin aku terpulas minyak lagi. Ape lagi, melambung aku dengan syaz p langgar divider yang lagi 1 yang lebih tinggi dari divider first tadi. Time 2 aku xsedar cane aku jatuh, sedar2 aku kat bawah dah. Time aku tengah “terbang” 2 aku dengar yang ijat pun jatuh gak kat belakang kitaorang. Huu~

Bila aku sedar je lutut kiri aku pedih yang amat sangat. Aku tengok syaz terbaring je. Die tanye aku, ok ke? Aku jawab ok and then aku tanye balik keadaan die. Die cakap bahu die xleh gerak. Risau gile aku time 2. Pas2 aku Nampak ijat tengah berusaha angkat moto pas2 datang kat kitaorang. Baru aku pasan jeans aku koyak and of course la lutut aku pun koyak jugak. Aduh…

Makwan sampai bawak kami p hospital. Alhamdulillah, ijat injurd sikit je. Minor je la. Syaz patah bahu die. Aku pulak terseliuh tangan kanan n lutut luka yang sangat dalam. Seksa betul. Lepastu p exam memang jadi perhatian la kami. Hahahaha~ otai pulak tu2. Tangan terseliuh pun still kuar awal. Hahaha

ni syaz nye bahu..teruk kan...

ni luka kat kaki aku..yuckkk aku sendiri geli nak tgk...

Aku berSYUKUR sangat2 aku ade im. Tah kali keberapa aku cakap aku bersyukur aku dapat die pun aku xtaw. Die sangat2 la amek berat pasal aku. Sanggup ni kuar beli ubat kat aku, beli makanan. Kalau aku nak p café makan dengan die, sanggup datang amek aku kat blok, then teman aku jalan sampai café. Habis makan hantar balik. Sebab die taw aku letih jalan sorang2. Tq papa~tq sangat2.

********************************************

Perkara paling annoying time sakit ni?

1. Orang dok ngacah2 aku nak potong kaki aku la. Nak sepak kali aku la. Konon2 kalau dorang sepak leh cepat balik. Dem la. Nyampah gile aku rasa. Nasib aku sakit je. Malas aku nak layan.

2. Orang sekeliling yang asek dok pandang pelik. Oii korang xreti nak datang tolong ked ah tengok aku jalan terhencut2 ni? Ni x..pandang je aku macam aku ni alien yang beru mendarat. Macam mata aku ade 3, ade telinga yang panjang. Budduh.! Tolong la papah ke ape ke. Haishh ni la maunusia.

3. Aku xdapat naik moto dengan sempurna. Huu~ni actually bukan annoying, tapi sedey. Hahahaha. Sebab kaki aku xdapat bengkok lagi. Saba ye cik kaki.

Neway, tq sangat kat kawan2 aku yang caring..rumet2 aku rose dgn jue yang banyak tolong aku. Kecik n bib yang sentiasa ada kalau aku perlukan dorang. Housemate aku yang sangat2 la baik ati [die basuhkan baju aku..terharu gile ni. Siap nak sidai lagi. Malu aku. Dah la selama ni jmpe senyum2 je. Xbertegur pun. Ade hikmah jugakkan aku sakit ni..heheh]. and kawan 2 yang lain yang care kat aku ni. Tq banyak2 ye. Hanya ALLAH yang dapat balas jasa korang.

Tuesday, 16 November 2010

~FAMILY OUTING~

Posted by azira rahman at 17:54 1 comments Links to this post
sekarang aku sangat2 la addict dengan reality show FAMILY OUTING. hahaha~ tersangat amat kelaka. kalau ade tensen2 konpom hilang tensen sebab boleh gelak2 tengok cite ni. dorang sume ni sangat2 la lucu n pandai wat orang gelak. dalam cite ni aku paling suke part dorang masak, memang wat aku lapar..ngee~meh aku kenalkan watak2 dalam family outing ni. pada sape2 yang xpenah tengok la..

eldest yongshin
[singer]

devil game sooro
[actor]

sweet and savage lady ye jin
[actress]

sexy hyori
[singer]

chunderella aka clumsy chun hee
[model, actor]

muscle man kim jong kook
[singer]

grashopper aka jaesuk
[national MC]

youngest daesung
[singer]

new family members yang ganti chun hee dengan ye jin

park hea jin
[actor]

park shi yeon
[actress]

nsem2 n cantik2 kan dorang ni. haa~ kalau dalam cerita 2, jangan harap la dapat tengok dorang cantik2 camni. tapi aku still suka~..hehehehe

p/s: if ade sape2 xsuke entry ni. sori la ea. aku sangat suke dorang n aku nak wat 1 entry pasal dorang jugak2. ok~mau pergi solat




selamat menjalani ibadah korban

Posted by azira rahman at 16:45 3 comments Links to this post

erm entry kali ni nak melampiaskan ke tidak puasan ati aku kepada certain2 pihak. wah~hahaha

1. kenape ko selalu bajet bagus ea? aku pun xpaham la apa yang ko rasa hot sangat dengan diri ko 2? aku tengok..biasa je. xde ape2 yang hot pun. tapikan cara ko cakap 2 macam ko la paling hot kat dunia ni. annoying la rasa. sebelum ni aku xkenal die, ade jugak aku dengar2 orang cakap yang die ni suke bajet yang die la paling santek dialam semesta. haaa~sekarang aku taw nape
orang cakap cam2. rasa macam nak bagi hadiah cermin besar la kat die. so dat die leh tengok whole body die, suluh terang2. mana taw die xsedar diri sebab asyek tengok cermin kecik je kan..haha

2. wahai hostel ku..kenapa aku kene kosongkan bilik?? padahal cuti sem je. sekejap je kot. sebulan je. dem betul orang2 ni. menyusahkan hidup orang lain je. dah la dengan nak buat thesis nye, barang banyak lagi. padahal bukan ade sape2 nak stay pun kalau kosongkan. biar la orang yang xbalik 2 stay je kat bilik dorang masing2. kalau xkene sewa xpe, aku rela je ikot cakap dorang. dah la mintak sewa, sehari RM5..kalau dok sebulan dah RM150. mana nak carik duit? sewa mintak, pas2 dok demand suruh student ikot cakap dorang lak. betul2 menyusahkan hidup orang.

3. haa~tiket. makin menjadi2 lak taw mahal die 2. geram aku. aku rindu gile kot dengan family aku. kire setahun la aku xjmpe dorang. balik nanti tengok2 adik aku dah besar, anak2 kucing pun dah besar. sedey la...tengok la..kalau aku kaya. KALAU la...aku beli syarikat MAS dengan AIRASIA 2..hahahah amek ko. tinggi betul cita2 aku 2. geram.

setakat ni. tu je la aku xpuas hati. mana boleh asek xpuas hati dengan orang. nanti hati xtenang.
dikesempatan ini, aku nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILAHDA. kepada family aku kat kedah, selamat menjalani ibadah korban. kalau wat apa2 ingat la along kat sini. huu~

saye la tuan blog~
hehehe
selamat menjalani ibadah korban ye~jangan makan daging banyak2. xelok untuk kesihatan



Monday, 15 November 2010

ALHAMDULILLAH

Posted by azira rahman at 20:24 2 comments Links to this post

Aku dah nak bagi balik broadband im yang aku pinjam. So setakat ni je la dapat aku berblogging. Nanti ade mase aku update lagi ea. Haa~ meh la aku cite sket ape yang jadi tadi.

Tengah hari macam yang dijanjikan, aku dengan im keluar la. Makan dekat kingfisher. Sampai je kat roundabout nak masuk kingfisher tetibe moto aku otomatik stop . tekejut beruk aku. Nasib baik im pandai control moto 2. Kalo la aku sendiri2 tadi. Mau dah kat ospital dah aku sekarang ni.

Pas2 kami decide p repair terus la. Pelan2 die bawak p kedai moto yang slalu kami pegi. Sampai2 je kat kedai tu, terus aku turun


“OMG!!!ade asap….”

Punya la takot aku rasa. Im pergi amek duit. Aku yang takut2 kat situ kal abah.

Aku: abah, brek moto along patah. Mayb sebab masuk hutan semalam.

Abah: macam mana boleh patah? Tekan kuat sangat ke??

Aku: xtaw la bah, ni along pakai duit im dulu la repair. Kalau banyak nanti along mintak kat abah ea.

Abah: ok2. Nanti mesej je.

Aku: ok bah….

Lepas cakap dengan abah, sementara tunggu im datang dari 7e kuarkan duit aku terpikir.

macam mana la kalau kejadian ni jadi semalam time aku masuk hutan tu?? Mesti aku nangis sorang2. Ape lagi aku leh wat? Bukan moto 2 leh bergerak pun. Nak kal orang? Ahh bukan ade line pun. Nak tunggu orang lalu kat situ?? Sori la orang nak lalu kat hutan tu.

Aku bersyukur sangat2 sebab ALLAH lindungi aku semalam. Die wat perjalanan aku senang. Selamat pergi selamat balik. Orang2 kampung tu jugak baik2 belaka. ALHAMDULILLAH…

Monday, 1 November 2010

study MODE

Posted by azira rahman at 01:14 3 comments Links to this post


keazaman yang tinggi nak study untuk final..
wat jadual bagai..
tapi bile time study, lain lak yang jadi..
haishhh..apa la nak jadi neh..

ok la..anggap la esok baru start study..

meh kite tengok jadual study aku untuk study week ni
jeng..jeng..jeng..
isnin - polisi hutan
selasa - hydrology
rabu - polisi hutan
khamis - hydrology
jumaat - polosi hutan
sabtu - penulisan teknikal
ahad - hydrology

haa~jangan tanya kenapa jadual aku camneh..
hahahaha~daaa mau tido suda
 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea