Monday, 15 November 2010

ALHAMDULILLAH

Posted by azira rahman at 20:24

Aku dah nak bagi balik broadband im yang aku pinjam. So setakat ni je la dapat aku berblogging. Nanti ade mase aku update lagi ea. Haa~ meh la aku cite sket ape yang jadi tadi.

Tengah hari macam yang dijanjikan, aku dengan im keluar la. Makan dekat kingfisher. Sampai je kat roundabout nak masuk kingfisher tetibe moto aku otomatik stop . tekejut beruk aku. Nasib baik im pandai control moto 2. Kalo la aku sendiri2 tadi. Mau dah kat ospital dah aku sekarang ni.

Pas2 kami decide p repair terus la. Pelan2 die bawak p kedai moto yang slalu kami pegi. Sampai2 je kat kedai tu, terus aku turun


“OMG!!!ade asap….”

Punya la takot aku rasa. Im pergi amek duit. Aku yang takut2 kat situ kal abah.

Aku: abah, brek moto along patah. Mayb sebab masuk hutan semalam.

Abah: macam mana boleh patah? Tekan kuat sangat ke??

Aku: xtaw la bah, ni along pakai duit im dulu la repair. Kalau banyak nanti along mintak kat abah ea.

Abah: ok2. Nanti mesej je.

Aku: ok bah….

Lepas cakap dengan abah, sementara tunggu im datang dari 7e kuarkan duit aku terpikir.

macam mana la kalau kejadian ni jadi semalam time aku masuk hutan tu?? Mesti aku nangis sorang2. Ape lagi aku leh wat? Bukan moto 2 leh bergerak pun. Nak kal orang? Ahh bukan ade line pun. Nak tunggu orang lalu kat situ?? Sori la orang nak lalu kat hutan tu.

Aku bersyukur sangat2 sebab ALLAH lindungi aku semalam. Die wat perjalanan aku senang. Selamat pergi selamat balik. Orang2 kampung tu jugak baik2 belaka. ALHAMDULILLAH…

2 comments:

dyalova said...

hey nice blog template!!~hehe kena beat mimi neh,followers kasi bawak okay ^^

azira said...

dhya..ni pun mimi yang watkan...
heheheh~

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea