Thursday, 25 November 2010

kenangan~

Posted by azira rahman at 06:49


Last aidiladha aku sambut kat sini je. Pagi2 pergi solat raya kat masjid UMS. Bestnye sebab sangat2 super duper ramai orang. First time aku solat raya kat sini, ramai sangat2. Sampai tingkat yang paling atas penuh orang, sampai kan ade yang solat kat tangga. Haa bayangkan la. Aku dengan yana pergi selit2 je kat orang2 yang tengah duduk kat saf 2. Siap ajak syud dengan ain lagi. Haha.

Lepas solat raya aku p raya umah dekan dengan along, azrul, mael, dengan im. Hoo~ awalnye memang sangat segan sebab xpernah p umah dekan. Pas2 trip 2 aku sorang je gurl. Superb kan. Haha. Superwoman….

Kisah malam pulak………

Aku, syaz dengan ijat pergi raya umah makwan kat sembulan. Keadaan malam 2 ujan renyai2,. Aku tersalah masuk simpang nak p taman austral. Ok fine. Syaz pun die start la pasang GPS die sebab kiteorang dah sesat. Tengah2 dok cari jalan 2 aku pun cane tah xpasan ade diveider jalan, terlanggar. Dah terlanggar yang 2, panic mungkin aku terpulas minyak lagi. Ape lagi, melambung aku dengan syaz p langgar divider yang lagi 1 yang lebih tinggi dari divider first tadi. Time 2 aku xsedar cane aku jatuh, sedar2 aku kat bawah dah. Time aku tengah “terbang” 2 aku dengar yang ijat pun jatuh gak kat belakang kitaorang. Huu~

Bila aku sedar je lutut kiri aku pedih yang amat sangat. Aku tengok syaz terbaring je. Die tanye aku, ok ke? Aku jawab ok and then aku tanye balik keadaan die. Die cakap bahu die xleh gerak. Risau gile aku time 2. Pas2 aku Nampak ijat tengah berusaha angkat moto pas2 datang kat kitaorang. Baru aku pasan jeans aku koyak and of course la lutut aku pun koyak jugak. Aduh…

Makwan sampai bawak kami p hospital. Alhamdulillah, ijat injurd sikit je. Minor je la. Syaz patah bahu die. Aku pulak terseliuh tangan kanan n lutut luka yang sangat dalam. Seksa betul. Lepastu p exam memang jadi perhatian la kami. Hahahaha~ otai pulak tu2. Tangan terseliuh pun still kuar awal. Hahaha

ni syaz nye bahu..teruk kan...

ni luka kat kaki aku..yuckkk aku sendiri geli nak tgk...

Aku berSYUKUR sangat2 aku ade im. Tah kali keberapa aku cakap aku bersyukur aku dapat die pun aku xtaw. Die sangat2 la amek berat pasal aku. Sanggup ni kuar beli ubat kat aku, beli makanan. Kalau aku nak p café makan dengan die, sanggup datang amek aku kat blok, then teman aku jalan sampai café. Habis makan hantar balik. Sebab die taw aku letih jalan sorang2. Tq papa~tq sangat2.

********************************************

Perkara paling annoying time sakit ni?

1. Orang dok ngacah2 aku nak potong kaki aku la. Nak sepak kali aku la. Konon2 kalau dorang sepak leh cepat balik. Dem la. Nyampah gile aku rasa. Nasib aku sakit je. Malas aku nak layan.

2. Orang sekeliling yang asek dok pandang pelik. Oii korang xreti nak datang tolong ked ah tengok aku jalan terhencut2 ni? Ni x..pandang je aku macam aku ni alien yang beru mendarat. Macam mata aku ade 3, ade telinga yang panjang. Budduh.! Tolong la papah ke ape ke. Haishh ni la maunusia.

3. Aku xdapat naik moto dengan sempurna. Huu~ni actually bukan annoying, tapi sedey. Hahahaha. Sebab kaki aku xdapat bengkok lagi. Saba ye cik kaki.

Neway, tq sangat kat kawan2 aku yang caring..rumet2 aku rose dgn jue yang banyak tolong aku. Kecik n bib yang sentiasa ada kalau aku perlukan dorang. Housemate aku yang sangat2 la baik ati [die basuhkan baju aku..terharu gile ni. Siap nak sidai lagi. Malu aku. Dah la selama ni jmpe senyum2 je. Xbertegur pun. Ade hikmah jugakkan aku sakit ni..heheh]. and kawan 2 yang lain yang care kat aku ni. Tq banyak2 ye. Hanya ALLAH yang dapat balas jasa korang.

3 comments:

dyalova said...

lah zira accident ke? mimi tak gtau pun..=p huhu ptut la lama tak online. okay, take care ye.pernah merasai kesakitan tu.huhu jaga diri..semoga cepat sembuh~ ^^

meknie said...

oit bila neh? dok kabo pong...huhu
seb bek pkai jeans....
GET WELL SOON!

azira said...

dya: mimi 2 apa la die nak amek taw sangat...arjuna die je la yang doe dok kesah pun..hahahah...tq dya

mekni: xbgtaw sapa2 pun...tq mekni

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea