Saturday, 1 January 2011

welcome 2011

Posted by azira rahman at 12:30
Pagi ni aku bangun macam biasa. Macam pagi2 sebelum ni. Mandi, jemur kain. Semua aku buat macam biasa. Dah siap semua2 tu aku pn bukak la laptop. Ternampak tarikh harini 1JANUARY 2011. 2011? Wah macam xpercaya. Tengok calendar kat nset lak. Betul la dah 2011. Betul2 masa berlalu dengan cepat. Rasa macam baru je aku daftar masuk kat ums ni, nangis2 lagi sedey sebab abah nak balik dah. Pejam celik pejam celik aku dah nak grad tahun ni. INSYALLAH. Lepas tu kerja. Tahun ni aku dah 22 tahun. INSYAALLAH tahun ni jugak aku akan bergelar graduan n kerja dalam sector perhutanana. Dah dewasa aku rupanya..hoo~

posing kat memorial war

Dulu time kecik2 aku xsabar betul nak rasa perasaan bile dah besar dah dewasa. Ok now aku dh dewasa. Same je aku rasa. Macam aku stil zaman sekolah dulu. Yang beza die sekarang aku tersangat la jauh dari family n kene hidup berdikari, p kelas xpayah pakai baju sekolah, buat esemen pakai lappy, balik bercuti nek flight. Hahaha..banyak jugak beze die. Tapi kat diri aku macam xde beze pn. Still nangis kalo windu family, kalo sakit still nangis2 nak balik umah [mean nangis kat sini xde la meraung2 tu, aku nangis diam2 je sambil peluk bantal.hahaha].



ni la syaz dengan syud..cantik kan dorang..tapi sayang....masing2 dah berpunya...hehe
New year aku semalam aku xsambut pn. Just spend masa borak2 lepak2 dengan best friends aku je..syaz dengan syud. Lame kami xlepak same. Rase best ni dapat dok same2 sembang2. Kuar sume2 cite.hehe~ aku kawan dengan dorang ni since aku masuk sini lagi. Memang rapat. Tapi sekarang kelas pun dah lain2, so masa yang kami spend same2 pun dah kurang. Bile ade time u kami lepak same, mesti kami wat. Kadang kami p mandi pantai same2. Berjemur lagi taw, ala2 mat saleh.hahaha..tahun lepas, aku dengan syud je lepas time new year. Syaz xbalik lagi. Tahun ni…tahun last kami same2 lagi..wei..aku sayang korang..tq 4 everytin. Kite kawan sampai bile2 ea…
Sedey lak rase.huu~ha…kawan2 kecik aku..cepat la balik..bib n ijat.hehehe….nak lepak same2 kat cafĂ©. Gelak2 smpai sakit perut. Dorang ni banyak tolong aku time aku susah. Xberkira lansung dengan aku. Swit sebab dorang panggil aku ibu. Dorang kate aku ni penuh dengan sifat keibuan. Caring la 2, haha…so sape2 nak amek aku wat bini..silekan la..aku ni penuh sifat keibuan. Hehehehehe

aizat ghani...nsem tapi kecik..hehehe


bib..super duper tomey..die ade copy...haha

Ok la..ni je la kot entry u new year ni. Eh lupe…..family aku….ibu, abah, nyah, kakek, baby n adik.. along windu korang sume. Tunggu ea, bulan 5 ni along balik. Xpayah balik sabah lagi dah. Kite leh spend time same2. Raye same2. Windu taw nak raye dengan korang, walaupun korang xcakap tapi along taw korang pun rindu along kan..hehe~air dicincang xkan putus….sori la kalau along ade cakap kasar dengan korang. Kadang2 bile jauh rasa sensitive sangat2 la tinggi. Hehe~neway sangat2 windu n sayang korang….

family aku last raye..aku je xde.sob3~

mommy and daddy aku..nsem n cantik kan...


ni adik2 aku..ija, nyah, kecik n baby..

2 comments:

CK said...

haaaa, ibu! so sweet!!!! :D

Queen M said...

haha..grad 2012 la wehhhh :P

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea