Wednesday, 23 February 2011

kalau buat salah..sila mintak maaf

Posted by azira rahman at 13:16
ape perasaan korang if bende yang korang sangat sayang dirosakkan?
hot kan...
haa..tu la yang jadi kat aku 2 hari lepas. sangat -sangat la geram. moto kesayangan aku dirosakkan. meh la aku story cane boley jadi camtu..

malam 2 hari lepas aku turun makan dengan im kat cafe, rancangnye nak makan same-same la. tapi tak jadi sebab malam tu ada manifesto untuk pilihanraya esok. punya la crowded. aku dah menyampah kalau tempat-tempat crowded, bising camtu. so, kali beli jela makanan. decide nak makan kat atas. sekejap sangat kot kami turun.

sampai je bilik, aku terus basuh baju im. tetibe je aku dapat mesej dari im cakap boi (bukan nama sebenar) excident. tekejut aku, terus aku call im tanye. aku bukan tanye teruk ke die xcident, tapi aku tanye.."die naik ape la?jangan cakap moto kite..."haaa...agak kejam kan..biar la. watpe aku nak kesahkan die, die amek moto aku tu ade die mintak?ade??banyak kali dah kot..bia die rasa la tak berkat amek barang orang camtu je.

nak kata moto aku tu teruk sangat tak la jugak, boleh jalan tapi tak boleh tukar gear,tak boleh nak tongkat. siyez menyusahkan orang.takkan la aku bawak moto pastu time nak tongkat sandar je kat mana-mana pokok yang ade, wat macam nek beskal kecik-kecik dulu. so far, aku still marah kat die and aku rasa die layak terima akibat ni. len kali nak pinjam barang orang even nak pakai minyak rambut sekalipun..mintak. jangan wat cam harta sepencarian. suke-suke ja..harta orang harta die, harta die..harta die. tahi kau la..

sampai sekarang die tak cakap sori pun kat aku sebab rosakkan moto aku tu. haishh bile pikir balik macam nak p tumbuk je die tau. *hahaha...bajet garang*. tapi aku siyez geram dengan die sekarang. tah bile la geram ni nak hilang. haaa...yang wat aku lagi-lagi terasa tu sebab baru 2 hari sebelum die xcident tu aku repair moto. mau dekat 3 rat aku habiskan kat moto tu. senang-senang je die amek moto tu wat cam moto sendiri. oii...meh aku nak tanya sket? ko ade share ke dalam moto neh?haaa...xde kan..sedar la sket diri tu k. untuk pengetahuan korang perangai die memang camni, bukan dengan aku je. sape-sape punye barang pun die pakai sebat je dulu. bukan reti nak mintak. aku still tunggu perkataan "sori aku rosakkan moto ko, n sori sebab pakai tak mintak"!

2 comments:

meknie said...

woOO....kija gilak neh wey~
ak ada gak member camtu sorang. moto aku exciden ritu aku yang bayar kot even mula2 dia yang beriya nak bayaq semua sebab dia yg bawak. alih2 ak gak yg setel moto tu. nk tau de kata apa? "ok dh ka moto ank? ok la camtu"
cam hareeemm!!!

azira said...

weh..sangat cileke la perangai mmbe ank 2...orang camtu patut lempang laju2 je..haishh susah betul la ade spesis camni kat dunia neh.....grrr~

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea