Tuesday, 29 March 2011

aku berSYUKUR

Posted by azira rahman at 13:29 0 comments Links to this post
sebelum start wat aku punya thesis aku nak update kejap. aku dah janji kan...

ok!semalam dalam perjalan balik dari sandakan, kat telipok kalau tak salah aku. aku ada nampak 2 orang budak pakai baju skola. time tu aku xsure lagi dorang ni baru nak pergi or dah balik. kami stop kejap pergi toilet. eh lama la jugak...siap sempat lagi aku kutuk2 anjing kat situ. hehe~dah dalam 10 minit stop kami teruskan perjalanan.

tetine aku ternampak 2 orang student yang lalu kat kereta aku tadi. tengah jalan naik bukit. kesiannya. sedih sangat aku tengok. aku tau penatnye tu nak kene naik bukit tengah2 hari rembang tu. fine, lepas je kereta aku. ada bas pulak. lagi la aku rasa kesian kat dorang. korang paham la kan, kalau bas lalu..debu die tu. dah la baju dorang tu putih. kene lak debu. sedih.......kalau la kereta semalam tu kereta aku, memang aku dah tumpangkan dorang pergi sekolah.

tapi still perjalanan herus diteruskan. wah..hehehe. bile sampai kat pekan die, aku terpikir nak tanya mana sekolah. rupanya2 sekolah tu lagi jauh kedepan k. kesian dorang. xsalah aku dari start aku nampak dorang sampai ke sekolah dorang tu ada la dalam 2 km. jauh nye dorang kene jalan. tu xkire dari rumah dorang lagi tu.

aku bersyukur sangat2 sebab dilahirkan dalam family yang serba lengkap. apa2 aku mintak ibu dengan abah akan tunaikan.pendek kata aku tak pernah rasa susah lansung la. tak pernah aku bayang aku akan jalan kaki pergi sekolah dalam keadaan panas terik dan berdebu. kene naik bukit lagi. ya ALLAH..bersyurnye aku rasa.

budak2 tu mesti belajar bersungguh2 kan. yela. kalau dah kene berjalan sampai 4 km sehari ulang alik kesekolah, p sekolah men2 pulak. sila pergi mati je la. tetibe aku terpikir, macam mana kalau hujan?cane dorang p sekolah?waaaaa.....mommy,daddy....tenkiu besarkan along dengan sempurna....

Monday, 28 March 2011

hidop untuk makan ubat

Posted by azira rahman at 21:07 5 comments Links to this post
baru lepas balik dari klinik warga. fuhh...balik2 penyakit yang sama jugak.
gastik..gastrik..gastrik..
tapi doctor tadi best, lembut je cakap.
teliti betul die check aku tadi..terasa sihat je..heheh~
ni la obat2 gergasi yang aku dapat...wana ijau tu ubat sakit tekak,
wana oren tu vitamin c n yang dalam bungkusan emas tu ubat gastrik.
adoiyai...hidup untuk makan ubat ni namanya...


doc pesan kene makan soft diet mean kene makan makanan spesis bubur camtu la. so im suruh p beli bubur mcd je. yela im oi..orang makan la bubur ni even sekarang pun dah rasa nak kuar balik. untuk pengetahuan korang, aku xhabis lagi makan bubur ni. apa yang korang tengok kat pic bawah ni, tu la yang ada kat depan aku sekarang. nak rehat jap..nak muntah ni. kesian bubur ni, selalu die jadi fev aku. sekarang die dah tak de makna...wahahahaha~cian.

haa~esok aku update pasal apa yang aku tengok sepanjang perjalanan dari sandakan ke kota kinabalu tadi ea. siyez bile aku nampak dorang aku rasa sangat bersyukur. mesti korang tertanya2 kan..tunggu ea..esok aku update...



ps:/ wee~aku suke!!!sebab berat badan aku dah kurang. tinggal 50kg je skrg........

aku demem tapi dah baek.....hahah!!

Posted by azira rahman at 08:02 0 comments Links to this post
ok! aku demam semalam. even sangat sekejap aku demam, gigil die memang xboley blah la. rasa macam mana tah..punya la sejuk..grrrr~pas makan ubat, still menggigil. then sambung tidur. time kene kejut makan tu siyezly rasa nak nagis ni. tataw la nape. bile pikir balik rasa nak gelak guling2 je rasa. hahaha~sabo je la.makan pun sikit sangat, biasa la..nama pun orang sakit kan. hehe~

pas makan sambung lagi tido (muahahah kasi muncit ini perut). time ni dah rasa panas sket dah. dah lama sket trus aku bangun. masyaALLAH basah ni badan aku. peluh gila2 punya ni. siap basah lagi badan tu. terus la aku bangun p mandi. haha~baru la ingat nak mandi kan. tapi mandi pun ala kadar je tu. demam kan...haha~sabun pun bahagian yang peluh je. wakakaka~tetibe terasa sangat sakai+selekeh. sian im dapat awek cam aku. hehehehehe~

now, kami dah nak bertolak balik kk. aku rasa dorang ni tunggu aku ni. yela, dorang cakap tadi dah nak gerak tapi xgerak2 lagi. myb tunggu aku tengah dok kusyuk update blog rasanya. muahahah lagi sekali. kk here i come~windu ni dengan kk!!!


ps:/ windu kat mommy!!!!!!!dah tamat tempoh u call free....xleh dah gayut dengan ibu sehari 2 3 kali.....sob3~

Sunday, 27 March 2011

really sick

Posted by azira rahman at 16:14 0 comments Links to this post
sekarang aku kat sandakan n i'm sick!
wuuu...really sick lor not homeSICK that i owes told u before.

aku pun tak sure apa penyakit aku sebenarnye ni,nak kata gastrik, xjugak. sebab even dah makan ubat gastrik pun still rasa sakit. yang sandik nye semalam la. sepanjang perjalanan dari kota kinabalu ke sandakan yang amek masa 6 jam perjalanan tu, aku sakit. ok! sangat-sangat la tak selesa. nak muntah, perut pedih...semua bersatu. then dah sampai destination, dah beli ubat. aku ingat hilang la sakit die ni.

.....tak jugak.....

dah taktau nak buat apa dah. nak makan xboleh, nak muntah sentiasa ada, sakit perut xhilang. grrr makan sikit je dah rasa nak muntah. aku sangat la rasa tak selesa sebab sekarang aku stay umah orang, kalau aku dok wat perangai sakit xleh makan ni takot lak tuan rumah kecik ati dengan aku sebab xmakan or makan sikit je masakan die. takot die kate aku sombong la...huu~

nak pergi farmasi amek ubat, masalah duit lak. xpe la cik perut, tunggu ea, esok kite balik ums kite p klinik terus ea. klinik warga xpayah bayar pun. heee~xsabar nak balik ums. xlarat dah~~~

Friday, 25 March 2011

topeng jeli n kawan ke?

Posted by azira rahman at 17:26 0 comments Links to this post
dah lama kan aku tak update blog ni. siyez takde masa sekarang. siang keje, malam baru free. masa free tu jugak la aku kene guna untuk wat assignment, wat thesis aku. haishh ikot kan at ni malas dah nak kerja. aku nak concentrate dengan thesis aku je, tapi masalah kewangan ni yang wat aku terus kerja ni. malas nak mintak dengan parent.hehe~anak yang baik katakan....

ok~tadi banyak benda yang jadi kat aku. terus wat aku hilang mood.

keadaan pertama
kat tempat kerja aku ni ade kaki mengampu. shit! benci gila dengan dia. dengan kami bukan men saitan lagi perangai die tu, tai bile dengan jantan..bila dengan bos bukan maen macam jeli lagi. bukan men lembut. eiii meluat~meluat~. korang tak taw perangai die camna, boley la tertipu dengan "topeng jeli" die tu. kalau la korang nak tau disebalik topeng jeli tu ada muka sebenar die yang suke tengking2 orang, suke hempas2 barang, kedekut! suke2 ati je moody pastu nak lampiaskan kat orang lain. daaa....benci gile kot. sekarang, time keje die bukan ade kawan pun. even nak p solat pun die pergi sorang2. sape suruh wat perangai keji camtu kan. kou tu dah tau takde kawan, wat perangai elok2 skit. mana tau orang sekeliling kesian then kawan dengan kau. tapi ko BODOH, dah tau xde kawan lagi mau wat perangai cilake tu. keje sekarang dah macam tak best je. bukan aku je yang rasa k. sume kawan-kawan aku except bos n jantan2 yang ada kat situ la. harap korang leh nampak la perangai keji die tu.

keadaan kedua
AKU NAMPAK KAWAN AKU. ok! kawan..kawan yang aku anggap kawan baik jugak la. aku bukan nak kutuk die kat sini, just aku sangat terkilan je. aku dah berangan2 nak kua dengan die since aku tau die nak balik kk. ok fine. dekat2 dengan tarikh die balik tu, die boleh lak nyepikan diri die. call x angkat, mesej tak reply. aku nak tanya sket. apa masalah ko sebenarnye?or aku yang ade salah? bgtau la, bukan aku nak marah pun. bgtau je "aku dah tak suke kawan dengan korang". haa..cakap je camtu, aku paham. then aku takkan contact ko lagi dah. aku takkan ganggu ko dah. memang pasni ko tak jumpa aku dah. aku nak balik semenanjung dah. insyaALLAH aku dah tak datang sabah ni dah. siyez terasa gile tadi. nampak yang aku ni bertepuk sebelah tangan. punya la aku excited nampak die. jerit2 panggil nama die lagi. die boleh slamber je tengok aku then angkat sebelah tangan. camtu je?kot la nak datang kat tingkap ke salam dengan aku. haishh tah la.aku bukan kawan die rasanya. aku tak mau rasa yang aku ni terhegeh-hegeh nak kawan dengan die padahal die biasa2 je. ok la kawan, kuar la dengan KAWAN-KAWAN BAIK kau tu. aku ni bukan kawan ko kan....dah la. aku pun dah tawar ati nak berkawan dengan ko. jujur!

fuhhh...haa amek kau. kuar habis semua. haha~pueh ati den. nanti aku update pasal aku punya birthday ea. tunggu tau. kene pergi mandi dulu. kasi tenang2 dulu..

Wednesday, 16 March 2011

aku happy

Posted by azira rahman at 19:18 2 comments Links to this post
aku dah dapat baju yang aku beli.
AKU DAH DAPAT BAJU YANG AKU BELI!!!
OMG!OMG!
sangat happy kot.

niat asal turun tengah hari tadi nak lunch, tapi terasa nak pergi tengok kat HEP mana tau ada barang untuk aku ke. nah~memang ada pun. punya la excited.
eh lupa nak bagi tau, aku ada dinner bulan 4 ni. dinner untuk meraikan budak yang dah nak grad kot. haha~xsure sebenarnye.
ni first time aku nak ikot diner macam ni. so terlebih la sket excited die tu. sikit je tau. heheheh~

aku tamau show sekarang dress tu. nak surprise kat korang sume. tunggu ea awal bulan 4 ni aku tunjuk semua. wah~
haa~aku ada beli 1 tshirt comel.
siyez comel.warna pink.
wee~nt aku upload pic tu ea...

okey la..nak solat magrib dulu..
ujung waktu dah ni..
~daa~

Monday, 14 March 2011

side effect nescafe?

Posted by azira rahman at 19:04 2 comments Links to this post
tadi aku kerja. macam biasa la kan. pukul 7.30 pagi sampai pukul 5 lebih-lebih. siyezly aku xrasa penat sangat. mean still ada rasa penat tu la. just tak terlalu penat. nak tau sebab apa?haa~sebab aku dapat minum nescafe. bayangkan sampai je tempat kerja aku wat nescafe, lepastu aku wat lagi. dahaga je aku wat lagi. haa~mau dekat 3 kali jugak la aku buat air. semua nescafe. aku sangat-sangat suka nescafe k. sangat-sangat suka. kalau aku tak minum sehari lemah je. boley bad mood tu.hahah~gile kan.. kadang tu sampai sebelum tidur pun kene minum nescafe. addicted mungkin. hoo~ada side efect ke ea kalau banyak sangat?

nescafe pakcik gugel wat. nampak sedap kan...jemput la minum...hehe~

Wednesday, 9 March 2011

8 Most Bizarre Body Modifications

Posted by azira rahman at 18:46 3 comments Links to this post
Exrtreme body mods: from Eyeball Tattoos to 3D-art implants, eight body modifications to blow your mind. Being unique takes some pain.

Eyeball Tattoo

Talk about an extreme body mod. Corneal tattooing is not only possible, but it has been known and done now for over 2,000 years — it became almost commonplace in the late 19th century and into the 20th century to correct defects such as corneal scarring and leucomas. These days, it is done less often because contact lenses are very effective at covering these defects, and prosthetic technology is also more accessible. However, not everyone can wear contact lenses, and not everyone wants their eyeball popped out even if it is blind; hence cosmetic tattooing of the eye

Tongue bifurcation

One of the newest body modifications to hit the scene is tongue splitting, or tongue bifurcation. The process involves literally cutting the tongue in half directly down the center. Once the tongue is split it is possible to move both sections independently of one another.

Body Suspension

Body suspension is the act of suspending the human body via temporary piercings made just before the suspension process. The body is then raised either partially or completely from the ground by especially modified fishing hooks.

Scarification

Scarification is the creative and artistic application of scars in a controlled manner to achieve an aesthetically or spiritually pleasing result. In the process of body scarification, scars are formed by cutting the skin. Even though many people hold that scarification is no more painful than tattooing, it is somehow more "intense" to most of them.

3D-Art Implant

A 3D-Art implant is any object implanted fully under the skin for the purpose of affecting a sculptural change of the surface. The "invention" and popularization of implants as 3D-Art is credited primarily to Steve Haworth. Implants can be stretched just like piercings. A good example of this are horn implants—they start as smaller implants, and are then taken out when healed and replaced with slightly larger ones. This process is repeated to achieve the final size. There are some risks of irritation to the skin above the implant if this process is pushed too fast, as with all stretching.

Pointy Ears

New York plastic surgoen Dr. Lajos Nagy created a surgical procedure to make human ears pointed, like a mythological creature. According to the doc, "ears becoming pointed as a result of plastic surgery not only enhance the attractiveness of the face, but also improve the experience of listening to music."

Corset Piercings

One of the newest trends in body modification comes in the form of corset piercings. They are a series of surface piercings arranged up the back in two vertical columns. The piercing is located in the spot where the eyelets would be if one was wearing a corset. It is a symmetrical piercing with an equal number of holes on each side. As few as four holes can be used (two on each side) up to as many as the expanse of skin will allow

Branding

The Human Branding is, perhaps, the most painful of all body modifications. In full-scale branding, the iron is heated hot enough and applied long enough that the resulting wound is a third degree burn, which destroys the nerve. These third-degree burns never regain sensitivity. It will make a silver scarred area in the shape of the third degree burn, due to destruction of the entire dermis layer of the skin. The surrounding skin will eventually fill in areas that haven’t been severely damaged, which takes years.

ps:/siyezly aku nak muntah skrg...uwekk!!!

Tuesday, 8 March 2011

jambu batu simple lane~haaa ada bran?

Posted by azira rahman at 23:06 2 comments Links to this post
for the first time aku iron rambut orang. wakakaka~xpenah-penah pegang tempat iron rambut tu..tapi wat pandai je p iron rambos si ros ni ha..[ros ni rumet aku]. macam xde kerja kan, padahal bukai men banyak lagi kerja aku neh. bermilion-milion dollar. hahahaha~

malas senanye neh. petang tadi kerja, so malam ni macam xberapa ada mood nak wat apa-apa. lagi pun sebab pikir esok xkerja kan, so boley la overtime wat thesis kan...[jangan ingat keje je ade overtime tau, wat asignment pun ade OT tau]. tah macam mana la boleh p kacau ros iron rambut die. hahahah~ meh2 aku tunjuk apa yang aku renovate {hahahahah~renovate, ape?ko ingat ros 2 jalan nak renovate?gerrrr~}

aku siap ubah lagi tu style rambut die, dari rambut sikat belakang aku wat belahan tepi. haha~ hasil die......not bad la....santekk!!!
(macam orang korea x die ni?)

ni aku edit sket
asal: sarawak
(2 je yang dapat aku bagi, kalau nak tau lebih p tanya parent die ea)

so sekarang ni aku tengah bersenang lenang dulu. malas nak buat apa-apa pun. lepas habis update ni aku nak tido!zzZZzzzzZzzz~~

hee~muke aku HARUS la ade kan...
nama: tuan belog
asal: kedah
(wakakaka~bajet je orang xkenal kan)


ps: sapa-sape pasni yang nak suruh aku iron rambut, meh je jumpe aku. aku x charge pun. hee~belanja makan buah jambu kat simple lane pun dah cukup..hehehe~(xdemand kan aku ni, betual sape dapat aku....hahahahah)

Sunday, 6 March 2011

letak iklan churp kat belog

Posted by azira rahman at 15:58 0 comments Links to this post
kawan aku ade tanya.
cane nak letak iklan churpchurp kat belog..
hahaha..aku pun tanye orang...

refer kat sini ea..
cik aish yang banyak tolong aku..
mekasih la kat cik aish...

melatah jangkit ke?

Posted by azira rahman at 15:44 2 comments Links to this post
situasi: rehat sekejap analisis data. penat weh~~

haa~aku nak show kat korang la pasal kawan-kawan aku yang aku kenal dari sem 1 lagi. sejak2 masuk memang kami dah bekawan. kire kawan baik la ni. aku kalau ade dorang ni aku xpikir sangat sebab apa-apa jadi kat aku, aku tau kawan-kawan aku sentiasa ada untuk aku..kan korang kan...hehehe~


kiutkan kawan-kawan aku ni. selalu kene kacau dorang ni. hee~sebab boley bergelak ketawa. erm...tu je kot..

eh betul ke orang cakap if kite kacau orang melatah, one day kite akan melatah jugak?betul ke tu? herm dorang kate latah ni berjangkit......hermmm....tertanya-tanya ni..pendapat pelis...


ps:bib..sas..jangan marah ea. saje je aku letak neh.

Nescafe, Standard Chartered Bank dan MAS

Posted by azira rahman at 00:17 2 comments Links to this post
Tersebutlah alkisah sebuah keluarga aman bahagia yang dianggotai sepasang suami isteri bersama tiga orang anak dara mereka. Nak dijadikan cerita, ketiga-tiga anak dara tersebut melangsungkan perkahwinan mereka secara serentak.......

Maka sedih bercampur gumbira menyelubungi hati dan perasaan kedua ibu bapa mereka apabila majlis perkahwinan tersebut selamat dilangsungkan....

Apabila ketiga-tiga pasangan bersiap sedia untuk pergi berbulan madu ke tempat haluan masing-masing, kedua ibu bapa mereka pun dengan tegas berpesan supaya mereka tidak lupa untuk mengirimkan berita sepanjang pemergian mereka walau dengan sepatah dua kata. Supaya tidak membebankan setiap pasangan, ibu bapa mereka mencadangkan agar mereka hanya menulis tajuk iklan yang dapat menggambarkan maksud yang ingin disampaikan. Lalu mereka semua pun bersetuju degan cadangan tersebut...........

Seminggu selepas mereka semua pergi ke arah tujuan masing-masing, si ibu menerima sepucuk surat dari anak mereka yang pertama, suratnya amat ringkas, hanya perkataan "Nescafe" yang tertera. Si ibu yang cuba menyelami maksud yang ingin disampaikan, tanpa berlengah menyemak iklan "Nescafe" di akhbar yang berbunyi "Nikmatnya tak terhingga", maka fahamlah si ibu akan maksud yang ingin disampaikan.....

Selang seminggu selepas itu, mereka menerima sepucuk surat dari anak mereka yang kedua pula, suratnya juga pendek, hanya berbunyi " Standard Chartered Bank". Apabila disiasat dengan lebih lanjut, iklan Standard Chartered Bank rupanya bermaksud " Besar, Teguh dan Peramah", maka tersenyumlah kedua orang tua tersebut....

Seperti lazimnya mereka pun tertunggu-tunggu akan berita dari anak ketiga mereka, namun minggu demi minggu tidak juga mereka menerima sebarang khabar berita. Mulanya mereka agak risau namun setelah hampir dua bulan berlalu, mereka akhirnya menerima sepucuk surat yang amat dinananti-nantikan, suratnya juga amat ringkas, hanya tertulis perkataan "MAS". Mulanya mereka agak hairan kenapalah anak mereka mangambil masa yang lama sangat untuk menulis perkataan "MAS" namun setelah membaca iklan MAS di surat khabar, mereka pun tersenyum. Di surat khabar, iklan MAS berbunyi," Tiga kali sehari, tujuh hari seminggu..."

Saturday, 5 March 2011

mata pinar-pinar tengok nombor

Posted by azira rahman at 23:03 2 comments Links to this post
okeh. macam biasa..mesti la nak show of bakat aku yang kuat perasan model. kahkahkah. bia la kan...bukan selalu.ngee~harini for the first time, aku tak keluar pergi mana-mana pun. semua sebab thesis aku punye pasal. naik berpinar mata aku ni tengok screen laptop dari pagi tadi lagi. aiyooo~pakai cermin mata la aku pasni *eh tamo la, nak pakai lense la*. dah la malam semalam aku tido super duper lewat. padahal aku keje tu semalam. thesis punya pasal, lansung tak rasa letih. dekat 230 pagi gak la aku baru tido. pastu pagi-pagi buta dah terbangun. dem! xdapat lansung nak merasa tido lebih sket. myb sebab dah terbiasa bangun awal, pergi keje kan...

bangun awal pun tak tau nak buat apa. actually ade la plan, tapi malas gile.hehehe~konon nak jogging la. malas! nak wat analisis data, malas! nak online, malas! sebab xde orang on9 lagi. yela..pukul 730 pagi kot. ade dah ke manusia len bangun time2 camni pastu terus ngadap laptop?haa~last-last aku basuh selimut *barula kan....*. habis xde kerja dah tu. lepas basuh selimut tu barula ade mood sket nak wat kerje analisis data ni.

ni ha folder thesis aku yang penuh dengan SPSS. adoiyai....semua ni nak kene analisi 1 per 1. kusot plus kuyak!!!

ni yang mana aku rasa aku leh wat. aku wat la. yang len tu tah bile la boley start analisis. maslah sekarang ni aku buat xsama dengan orang len. nyesal lak tau. skrang ni xpaham apa2, xtau nak tanya sapa. yela~~keje aku. xkan nak tanya orang len lak kan, padahal dorang xbuat pun mende alah faktor analisis ni.

target aku nak habiskan analisis gak esok. pastu isnin nak jmpe supervisor aku jap, tanye die betul xdata yang aku wat ni. pastu baru start writing. insyaallah, hari khamis or jumaat aku leh hantar draf dah. insyaallah....

ps: tien dengan ilya dok tanya birthday aku. hahaha~kalau korang tau birthday aku. korang WAJIB bagi hadiah~lalalala...so nak tau lagi ke?

aktiviti bulan 3

Posted by azira rahman at 12:26 4 comments Links to this post
alo semua..
harini aku nak update sikit la pasal life aku sekarang. haa~ aku ade bgtau tak yang sekarang aku dah kerja. ala..part time je, kat UMS jugak. keje kat cafe. die punye gaji, not bad laa...~seminggu kalau 5 hari aku kerja mau dekat seratus aku leh dapat. best kerja situ, bos sporting, environment best, ramai budak-budak course aku (haha~ala2 bisnes cos la neh...). so far dah seminggu aku kerja, ade la dalam saratus. lebih kurang la...

aku nak kene kumpul duit sekarang ni. sebab.....mayb la, kalau jadi program aku nak buat field trip pergi kalimantan. haa~ amek kau. kalimantan tros! waaa~budget jangan cakap la. teruk la jugak kalau xde sponser n if pergi sane by air. mau dekat 1k la jugak tu. huu~botak la kepala aku nak bayar tu. hahaha~tapi tah la..tunggu la result die next week. rabu mungkin. sama ada jadi ke x pergi kalimantan. haa~kami pergi sana nak pergi melawat university ape tah kat sana. lupa dah aku nama die, pelik sangat. aku sangat xcited kot bile dengar nak p indon. merasa gak aku nak kuar dari mesia ni kan..hahaha~xpe la..even p indon pun.

ape lagi ea??,.....

haaaa~aku tengah cari dress sekarang. pendek kate, aku tengah gile nak shopping on9 sekarang. kalau la duit dalam akaun aku tu banyak...memang aku dah beli dah. ni x, ade pun dalam seratus je. so..paham2 sendiri la kan. sekarang aku tengah tunggu dress yang aku nak tu restock dulu, pastu boley la aku beli. dress u MAPAN. wakakaka~semangat habis..aku nak kerja rajin2. dapat duit banyak2. aku nak shopping on9 banyak2. haa~bia puas ati aku neh.haha~

next week aku dah kene hantar aku punye draf thesis. naa..habis la aku, analisis pun xlagi. aku ni malas sket nak wat if mende tu aku xtau. laen la if aku memang xpert, kejap je tu aku buat. kusut senanye dengan SPSS tu. kenape la wajib gune mende alah ni. haishh~rasa cam nak bagi habis cepat2. pastu nak relax je. nak goyang kaki bia sampai lenguh2 kali aku ni. xpe! aku xkesah..huu.ok chow dulu..nak analisi data..wish me luck!

ps:/tengah menghitung hari 21 mac. ngee~xsabar........

Celebrities with Physical Defects: Ugly or Special?

Posted by azira rahman at 02:11 5 comments Links to this post
10 images...

Most of us think that celebrities are perfect people. They are not. In fact, some of the famous Hollywood actresses have physical defects, as they are human-beings just like the rest of us. Inside this post, you’ll find physical proofs.

Halle Berry Defect: six toes on her leg
Every year a respected male magazine includes Halle Berry in the ratings of the most beautiful women on earth. And it’s despite the fact that the actress was born with six toes on her right foot. This anomaly is called polydactyl by doctors. According to statistics, one baby out of 5000 is born with with six toes and usually has an extra toe surgically removed. We are curious to know why Halle’s parents decided to leave her sixth toe.

Katy Perry Defect: skin problems
Before her wedding with Russell Brand, 25-year-old Katy is fighting desperately with both her overweight and skin problems. She admits that she has always been quite pimply and shy because of it. She has to thoroughly obscure tonal cream to cover up her acne issues. This year Katy has announced a war to acne on her face promoting the Proactiv Solution skin-care line.

Hayden Panettiere Defect: short legs
Wladimir Klitschko’s girlfriend is an unhappy owner of problematic figure. Not only that she has to constantly struggle with her weight, but she also suffers from her short legs. To hide her defects, Hayden carefully chooses her wardrobe giving preference to wearing stunning heeled shoes and dating two-meter gentlemen.

Julia Roberts Defect: huge mouth
Several years ago, recalling his joint set with Julia Roberts, Hugh Grant confessed that when he was kissing her he “was aware of a faint echo”. Of course, the British heartthrob was joking! However, beauty’s huge mouth really violates the ideal proportions of her face. Still, would Julia’s spectacular career be the same without her broad smile and endlessly long legs?

Kate Hudson Defect: small breasts
Kate Hudson has never been embarrassed of her small breasts, which looked boyish when she weared bikini. “She is pretty but she got a chest like me in WhiteChicks,” actor Marlon Wayans wrote after the acress flashed her chest at the American Music Awards. Kate assured that she was perfectly happy with her body. However, there are rumors that on her birthday in April 2010 she had a breast increase from A to B.

Vanessa Paradis Defect: gap teeth
Do not rush to the dentist if you have a big distance between your front teeth. Due to the charms of Vanessa Paradis perfectly straight teeth are no longer in fashion! Glossy magazines and the beauty industry giants are singing praises to gap teeth which don’t spoil the person but make her look special. Today gap teeth are even considered to be an evidence of sexuality and joyfulness. But dentists call this defect diastema.

Kate Bosworth Defect: eyes of different color
Kate Bosworth always looks dazzling on the red carpet, but coming closer you’ll think that she has messed up with her colored contact lenses. The actress has one brown and one blue eye. This phenomenon is known as Heterochromia Iridium. It is common among dogs, cats, horses and other animals, but it’s rare among humans.

Megan Fox Defect: deformed thumbs
The actress had to use hand double in the promotional clip for Motorola. Megan asked not to show close up shots of her hands. It turned out that “the sexiest woman on the planet” is beautiful everywhere except her fingers. She has a genetic condition called brachydactyly, which means she has clubbed thumbs. And the nail of the thumb is very short and wide.

Paris Hilton Defect: lazy eye
Have you ever paid close attention to the photographs of Paris Hilton? She has a wonky left eye. A few years ago, possibly after a failed eye lift surgery, the famous blonde got a “drooping left eyelid”. This defect cannot be fixed, because of her love to the colored contact lenses. Yet, Paris does not want to change anything. She wouldn’t refuse wearing sky-blue colored contact lenses because this would mean she’ll have to return to her natural brown eyes. And this is too boring!

Lily Allen Defect: Third nipple
“When you touch it, it becomes solid,” Lily does not miss a single opportunity to talk about her… third nipple. Usually, the story is followed by a public demonstration of this miracle of her body. Lily is lucky to live in the 21st century. There were old times when the owner of a third nipple was considered to be a witch and had to be burned at the stake. Today, such a genetic anomaly appears in one woman of fifty, and it looks like a big mole.

Thursday, 3 March 2011

cane nak tambah hemoglobin?

Posted by azira rahman at 23:37 0 comments Links to this post
lately aku pasan yang aku ni cepat penat. sintom kurang darah ke tu? tapak tangan aku pun selalu je pucat. tapi bila nampak je kat mana-mana yang ade tempat yang buat derma darah, mesti aku terhegeh-hegeh nak p derma [sebab nak dapatkan makanan free~hehehe]. last-last balik camtu je sebab dorang cakap hemoglobin aku xcukup mean yang darah aku ni cukup-cukup je untuk diri aku. aku nak derma darah, aku suka derma darah...tapi xboley...=(.

macam mana ea nak bagi hemoglobin aku bertambah n au boleh derma darah cam orang len? setahu aku la kan..makan daging merah [contoh: daging lembu] boleh tambah darah. kerang pun sama. tapi.....2 2 aku xsuke makan. huhu~

erm....sape2 tau cara senang nak tambah darah? sebab...next aku jmpa tempat derma darah yang dapat hadiah aku nak derma...huu~
 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea