Saturday, 30 April 2011

me and my classmate

Posted by azira rahman at 13:17 2 comments Links to this post
alo...aku xpernah tnjuk lagi kan kat korang sape coursemate aku..haa~disebabkan dah final sem and aku mayb dah xkan jumpa dorang2 ni semua xcept my love la..hehehe~aku nak abadikan kenagan dengan dorang kat blog kesayangan aku neh...heeh...jon tengok

program : HG19
sekolah: perhutanan tropika antarabangsa
bilangan pelajar : 36 orang

muka-muka ceria

me, my fwen and my sv
dayang, rosenani, aku, puan harda, syaz and julia

ada lambang ums lagi tu kat belakang..

hahaha~kene candict

our hero~

"kami boleh!!"

aku rasa thats all 4 diz time kot..hehe~
gonna miss u all

Friday, 29 April 2011

belajar kata pergi..kerja kata mari

Posted by azira rahman at 07:29 3 comments Links to this post
assalamualaikum dan selamat pagi..
awal kan aku bangun update belog ni. patutnye bagi insan-insan yang dah habis exam macam aku ni bangun pukul 12 ke..1 tengah hari ke..haha~tapi aku x, aku insan yang rajin yang xsuke bangun lambat. *bangga....haha

disebabkan terlalu lama aku tak online, and terlalu banyak isu yang aku nak bincangkan, aku pun xtau nak start dari mana. haha~sewel dah. haa btw aku dah habis exam tau, bukan exam je. aku dah habis belajar pun. haa~tu yang buat aku sangat excited tu. kirenye sekarang ni aku just tunggu grad je untuk sahkan yang aku ni dah bukan student and akan masuk ke alam kerjaya. kerjaya??*glup..neves pulak.

wah tetibe banyak gile "haa" yang datang. haa..
haa..aku dah dapat practikal kat perhilitan
haa...aku dah nak viva and dah siap pun slide viva tu
haa...aku dah nak jual moto kesayangan tu
haa..aku kene pos barang nanti
haa...aku xde duit sekarang
haa...gsjhfbjkc

hahahahahah...banyak gile songeh kan. xpe la. xpayah dok layan, orang dah habis exam memang macam tu. sekarang ni aku xsabar sangat nak balik rumah. aku rasa macam aku dah menyampah tinggal kat ums ni. dah meluat. semua2 pun cam pan***. semua la..management, mmp yang kononnye busy exam, kawan2 yang terlalu banyak drama swasta tu xkira yang cakap belakang lagi tu. haishh apa la nak dibuat dengan mereka2 semua ni.

ok la..meh aku nak share sket pasal mmp aku neh. dorang sempoi gila..time manifesto bukan main lagi.."UNDILAH SAYA!SAYA BAGUS!SAYA BUAT KERJA!ANDA BOLEH HARAPKAN SAYA!"..semua calon cakap camtu. tipu la kalau xngaku. lepastu time student ada masalah macam sekarang, dorang boleh2 cakap macam ni..."PELAJAR TIDAK BOLEH TERLALU BERGANTUNG PADA MMP, KAMI PUN BUSY DENGAN FINAL"naa...pan*** lagi sekali. nasib baik la aku xpergi mengundi pun aritu. kalo tak mesti menyesal gile orang yang aku undi, yang aku harapkan untuk tolong aku cakap macam tu...

haa..*haa lagi..hahha* nak tengok x aku pakai kebaya. ngeh2..gumuk je aku nampak. haishh..

aku dengan miss maria. best oo lect aku ni..sempoi gile..~
miss i gonna miss u la..

dah la..kalau dilayan aku nye komplain, memang banyak. xhabis punya. aku blog walking dulu..japlagi sambung lagi tulis..daa

Saturday, 9 April 2011

mood | marah. sangat marah

Posted by azira rahman at 10:29 0 comments Links to this post
aku sangat marah +terkilan+benci+annoying+geram..semua2 la berkaitan dengan marah aku ni. seriusly aku rasa sangat benci kat seseorang sekarang. sangat2.! aku paling benci orang yang tak tepati waktu, tak tepati janji. sial. serius sial.

aku dah janji nak pergi pukul 8.30 pagi. fine, aku saja janji awal sebab aku tau die still akan lambat. 8.45 aku call lagi, tanya MANA???die wat perangai GAMPANG! aku dah takde mood nak pergi dah time tu. ok~lupa nak bgtau..actually harini aku ade program seminar untuk interview, pukul 9. penting kan mende camni untuk aku,sebab aku dah nak kerja. dah nak hadapi semua ni. tapi ada pulak orang dok wat perangai GAMPANG. menyusahkan aku je. die yang beria2 ajak aku pergi sana, pastu die lak yang terhegeh2 wat lambat. alasan?nak tau apa alasan die? membe datang bilik?wah..xboley ke cakap kat membe kau tu yang ko ade keje?susah sangat ke nak cakap mende tu pun?

program penting camni die boleh dok wat perangai lambat. tapi time dinner haritu terhegeh2 marah aku sebab aku lambat. daaa~diner je kot. xpergi pun xrugi la. ni mende2 yang penting die suke lambat2. benci la dengan perangai camni. kelas la..ape2 je la yang penting. jarang sangat nak on time. selalu pun lambat. aku sabar je sebelum ni. ok sekarang aku dah sangat marah sebab die punca aku terlepas seminar penting ni.

aku dah sangat banyak masalah nak pikir sekarang. masalah duit, masalah dengan family aku, thesis, final lagi.. haishh kusut tau x. kusut! tolong la wat perangai elok2 sikit. jangan tambah lagi masalah yang sedia aku rasa ni. boleh x?ko jangan ingat yang ko je tau marah, aku tau sabar. jangan sampai semua ni bertukar. terbalik. aku dah tak larat nak sabar..tapi sebab aku aku sabar jugak. benci la....aku xsabar nak balik rumah..xsabar....ibu,abah...nak balik cepat. tamau dok sini dah..xde sape yang nak jaga along kat sini..along rindu ibu dengan abah,,,

Friday, 8 April 2011

update pakai hp..testing..testing...

Posted by azira rahman at 12:56 2 comments Links to this post
uwa..lamanya xupdate blog..huu sebab broadband dah expired lor....skrg pun online kat nset je..saja cuba2.
ok..aku ada bad news..aku kene tangguh viva lagi...haishh..dah la aku dah beli tiket balik..habis la aku kalau xsempat nak siapkan pembetulan tu...takot...
so...aku dah super bizi nak prepare untuk final aku ni...xsaba ni nak habis blaja...ngeh2..
jap2 cam xde point pun kan aku update ni..tah apa2 je kan...

Sunday, 3 April 2011

tudung | fesyen @ kewajipan?

Posted by azira rahman at 11:43 3 comments Links to this post
baru lepas terbaca isu tudung nora. herm isu tudung ni dah lama sangat dah aku nak cakap. dah lama sangat nak nak bincangkan. yela, tudung sekarang kan dah ada macam-macam jenis, macam-macam style, macam-macam gaya kan..semua orang dah pun terikut dengan gaya bertudung sekarang, xpe xsalah tu. xsalahkan kalau nak bergaya....

tapi masalahnya kat sini sekrang adalah pemakaian tudung secara suka-suka. mean die kejap pakai and kejap tak. aku terasa yang tudung sangat dipermainkan. padahal pemakaian tudung ni adalah keWAJIBan kan. tapi kenapa ada segelintir manusia yang buat perangai camtu? islam kah anda?sori la aku cakap kasar. tapi ni tugas aku sebagai umat islam untuk saling mengingatkan saudara seislam. ya aku sedar aku xperfect. aku bukanlah sangat alim, tapi sekarang aku sedang berusaha untuk berubah and aku nak semua orang sekeliling aku turut berubah.

korang yang pakai tudung, aku nak tanya, apa perasaan korang bila ada rang disekeliling korang yang buat perangai camtu. apa perasaan korang bila kawan laki korang cakap kat korang "eh,nape la die tu kejap pakai kejap xpakai tudung?"apa korang nak jawab? kalau aku, memang terdiam la kan..

nasihat aku kat golongan yang buat perangai camni, berubah la k. kalau betul tamau pakai tudung. xpayah pakai lansung. jangan suka hati korang je kejap nak pakai kejap x. eh aku nak tanya,kenapa korang pakai tudung?niat korang pakai tudung?sebab setahu aku la kan,pakai tudung tu adalah untuk menutup aurat kita. tapi if korang pakai, aku xrasa yang korang berniat nak tutup aurat. meluat sebenarnye aku tengok golongan camni. tah apa la yang dorang fikirkan aku pun tak tau. dah la..cakap lebih pun tak guna. kita masing2 dah besar. think n wat keputusan sendiri.

maybe dorang pakai tudung sebab kawan dorang cakap camni
"u nampak cantik la if pakai tudung"

~PEACE BEBEH~


PS:/bagi aku, orang yang freehair lebih baik dari orang yang kejap pakai kejap xpakai tudung. sebab die xpermainkan agama. kan3~

azira busy | bukan busybody tau..memang busy ni

Posted by azira rahman at 08:54 0 comments Links to this post
halo semua. selamat hari ahad.~

mood aku sangat baik harini. kenapa? sebab...thesis aku dah nak habis dah aku buat. tinggal lagi sikit-sikit je lagi. kiranye malam ni memang aku boleh print dah la, then esok hantar....wweee~excited babe..excited!

tapi even aku dah siap thesis tak bermakna aku boley lepak dah. banyak lagi benda-benda besar menunggu aku. glup~apakah benda besar tersebut?jeng jeng jeng....jom2 tengok-------->

1. penghantaran draf akhir thesis : 8 april

2. VIVA: 18 - 22 april . minggu ni jugak merupakan minggu study week aku. nak tak nak aku kene pulun study time ni jugak. sebab aku punya jadual exam berturut-turut. gilos..gilos...

Week 1, week starting 25/04/2011

Day

Time / Event

Details

Selasa 26/04/2011

14:00-17:00

:

FM30203 (PERHUTANAN DI ASEAN)

:

DKP 7

:

HARDAWATI YAHYA; MUSRI ISMENYAH

Notes:

Jumlah pelajar : 35 orang. Buku jawapan.

Rabu 27/04/2011

9:00-12:00

:

BZ33303 (EKONOMI KEWANGAN)

:

DEWAN CANSELOR

:

EMILY @ KOK SOOK CHING

Notes:

Jumlah pelajar : 26 orang. Buku jawapan.

Khamis 28/04/2011

9:00-12:00

:

FM30403 (PERHUTANI DAN PERHUTANAN KOMUNITI)

:

DKP 5

:

HARDAWATI YAHYA

Notes:

Jumlah pelajar : 37 orang. Buku jawapan.

haa..memang aku xboley men2 kan.

3. final exam :26-28 april..yeay tamatlah riwayat aku sebagai student..hehe

4. pembetulan akhir draf thesis: 25 april hingga 6 mei

5. penghantaran akhir: 9 mei..(xsabar nak tunggu tarikh ni..=P)

6.BALIK! OOO BALIK KAMPUNG..OOO BALIK KAMPUNG..HATI GIRANG.....hahahah excited lak kan....aku balik 20 mei. huh~xsabar......

Saturday, 2 April 2011

elakkan mengumpat

Posted by azira rahman at 22:19 0 comments Links to this post
kusot...
tengah penulisan bab 5 sekarang ni.
tetibe rasa kepala aku sangat berat.
sekrang sangat banyak benda yang aku pikir.
aku kene kerja!

aku terfikir sekarang ni.
kenapa kite senang2 je terpengaruh dengan kata2 orang baru yang cuba nak porak porandakan kita?korang xsedarkan keadaan ni. xpe, one day korang sedar jugak tu nanti.
actually aku rimas dengan manusia yang sentiasa mengumpat.
sentiasa mencari kekurangan orang lain. sentiasa tunjuk yang dia terhebat, dia paling bagus. seriusly aku tak faham dan takkan faham dengan golongan ni. kenapa perlunya menjatuhkan orang lain untuk bg orang lain nampak kau?
no need la semua tu. kalau ko memang bagus. orang akan nampak kau.
xperlu reka cerikta buruk untuk jatuhkan orang.
walaupun ko berjaya jatuhkan orang tu sekarang, xbermakna ko dah berjaya n tak bermakna semua orang percaya dengan cerita dongeng kau tu.
hahaha
tu je yang mampu aku cakap, wakeup la.
cukup2 la buat dosa tu. aku nak berkawan dengan kau pun dah takot.
yela..aku ni dah la tak banyak mana pun amalan, sekali dok lepak dengan kau,
terpaksa lak dengar ko dok jaja cerita rekaan kau kat orang lain.
aku jugak yang dapat dosa.
hey, even die betul buat salah, xperlu mengumpat belakang k.
pergi jumpa face to face. cakap depan muka die.
"KAU SALAH!"
kan senang. dosa pun xde. orang pun xmeluat kat ko.
kan..kan..kan...
dah la..malas dah aku nak pikir pasal ko ni.
nak sambung wat keje balik la...

berubah la ye..sebab aku pun sedang cuba untuk berubah.........

the should be wonderful nite become disaster nite

Posted by azira rahman at 09:38 7 comments Links to this post
hye semua...selamat berhujung minggu...

aku nak hupdate sket pasal diner aku semalam. firstly meh aku list dulu apa yang buat aku hot and rasa nak p depan muke pengarah tu, then tampo die laju2.

1. cakap bas gerak dari pukul 4 sampai 6. ok la..kalau dorang dalam tempat aku, adakah korang akan nek bas yang pukul 4?ofcourse la tak kan. gilos ke hapa nak pergi awal2..tolong ajk wat keje?haha..sori nak lori la...ok, then dalam 5.30 petang ke 5.45 petang tu aku and kawan2 aku turun nak pergi tunggu bas, skali ajk tu cakap bas last dah gerak. tahi kau, cakap bas dari pukul 4 hingga 6. aku kalau dah bukan salah aku, memang aku berani fire masyuk2 punya. haha~nasib la budak tu kene fire dengan aku n da geng. padan muka! cakap xserupa bikin..

2. dewan yang sangat kecik. so, malam semalam nampak snagat crowded. rimas gile. sampai kesian kat meje sebelah aku tu,bukan nampak pentas kat depan pun. sebab kene lindung dengan tiang. patutnye bagi makcik pengarah tu yang dok kat situ. biar die rasa apa yang kami rasa.

3. makan. ok, aku dah bayar mahal2. so aku akan expect makanan yang super best. sekali yang sampai sumper hampeh. benci la macam ni. kurang2 kalo dah dewan tu kecik, crowded. bagi la part makanan tu best. xsuper best pun xpe la. tapi x, cakap ada ayam percik, tapi yang aku nampak tu cam ayam goreng je. gerrr~geram2..pastu yang paling aku rasa nak p cekik makcik pengarah tu sebab die xamek air berperisa. daa~kutip duit kami punya la banyak, ko boleh dok wat kedekut nak serve air berperisa? urghh...so annoying. macam dalam sejarah tau, dinner minum air minerel, eh no...air minuman..cam hampeh gile la...banyak lagi kalo nak complain pasal makanan ni. boleh kata semua makanan die aku tak puas hati. kalau nak aku senarai semua memang panjang gilos ni..

4. pesembahan yang tah apa2. ko neh farhana (ops dah terkeluar lak nama die...haha lantak la), memang ko sengaja nak wat malam kami jadi disaster ke? sume persembahan tah apa2 lagi. ada la 2 je kot yang wat aku layan, eh 3..termasuk persebahan mantan dekan. yang paling best third yer punya pesembahan, pastu mantan dekan, pastu yang 2 org pompuan nyanyi tu. boleh la...yang len SAMPAH k...SAMPAH.!

5. harga makan seorang just rm 46, tapi die boley mintak rm 55. baki lagi rm 9 die nak masuk tabung PMSPTA. wah.wah..wah...kaya ea bapak aku nak supot tabung korang. aku tak kira, sama ada ko bagi balik duit semua 3rd year tu or kami tak halalkan. tu je. yela..korang dah dapat banyak sponser, rm 15 k kota.... banyak duit. tapi buat untuk kami super hampeh. so, pikir la sendiri, layak ke korang nak amek lagi duit kami buat masuk dalam tabung korang. korang rasa patut ke?

dah la...kalau nak keluarkan ketakpuasan hati aku ni memang panjang. last nite is a disaster. thanks for pengarah mapan, farhana.!


ps:/ nt aku update pic ea. even marah kat die pun. bile ah dengan kawan2, still boley bergembira, tapi still terkilan.
 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea