Sunday, 31 July 2011

bersahur

Posted by azira rahman at 17:19 4 comments Links to this post
esok dah start puasa. serius lain puasa aku tahun ni.
tahun ni aku akan bangun bersahur dengan family aku. WAJIB. adeh...aku ni dah la pemalas nak bersahur. aku rasa sepanjang2 aku puasa kat hostel dari sekolah menengah, matrik sampai la ke universiti aku jarangggg sangat-sangat bangun sahur. ada la sekali dua kot. fuh~xsuka bangun pagi. tapi nasib baik la perut aku ni boleh tahan and xrasa lapar sangat pun. kalau aku bersahur tu lagi lapar aku rasa. time kat universiti dulu, time tahun 3 syaz la yang dok kejut aku bangun sahur. die rajin bangun sahur ni, even setakat makan megi je die akan makan jugak. aku pulak tiap2 malam before aku tidur aku akan pesan kat die.
"sas, kejut aku sahur ea esok"
last2 aku xbangun jugak. haha. and kalaula aku bangun pun aku setakat minum air je, air kosong. seteguk. tidur balik. haha. bek xpayah bangun kan.

syaz..esok kejut aku bangun sahur ea.
ehehehehe

melati

Posted by azira rahman at 13:55 0 comments Links to this post
hai.saya melati. saya adalah seekor kucing betina yang menjadi kesayangan tuan2 saya. warna saya putih dan oren. cantik. saya rasa kalau saya masuk misscat mesti saya boleh menang. sebab saya ada pakej yang lengkap untuk dinobatkan sebagai miss cat tu la. hehe. saya suka jalan lambat2 sebab nak menarik perhatian tuan2 saya. oh ya, saya dah ada 2 anak..tapi saya xdak suami....(*-*'). so, korang boleh teka kot apa warna jantan yang mengandungkan saya tu. ya dats rite, wana hitam. anak saya yang sekor tu ikot warna ayah die. jadi hitam oren.

gambar saya dengan anak saya

ni pulak gambar saya time kecik. saya ada 3 beradik semuanya. dari kiri saya la~melati, mawar and melur. sekarang kat rumah ni tinggal saya sorang je sebab mawar dengan melur dah xde~sob3. mawar myb diculik orang kot. hilang camtu je. melur lak, tuan saya bg kat mak die kat perak nun. terpisah ni kami.

nasib baik la saya dikurniakan 2 orang anak. tuan saya letak nama oren and epal. *pelik nama tu, tapi apa boleh buat*. awal2 saya jelez sebab tuan saya macam sayangkan anak2 saya lagi daripada saya. pastu saya mula la buat2 manja dengan dorang. p tido dengan dorang la. time dorang tengah men2 depan laptop, saya p lalu depan laptop dorang, duduk atas laptop dorang. xpun join dorang online. best jugak tau~hehe. tu je kot untuk harini. papai


[aku dah sangat bosan sampai boleh pulak membayangkan aku ni kucing kan..hahah]
aku ada p opis tadi, kejap sangat...sangat2 kejap. sume sebab adik la. kalo xde die memang aku lepak sampai petang tu. hehe.



Saturday, 30 July 2011

puan norsiah-kak tikah-kak shela

Posted by azira rahman at 23:18 2 comments Links to this post
halo~entry harini untuk PUAN NORSIAH AKU BAKAR, PUAN ATIKAH SHAFIE dan CIK NOORASHELA AHMAD. amek kau..aku hafal full name dorang, korang boley ke?

PUAN NORSIAH ABU BAKAR
beliau ni supervisor aku sapanjang aku li tu. actually supervisor tu en abdullah zawawi, tapi entah la macam mana puan norsiah pulak yang memainkan peranan penting kat aku ni. he~bukan maksud aku en lah xwat keje tau...bukan...tah la~abaikan je, pening dah aku pun. puan norsiah ni baikkkkkkk sangat. die ni pun spesis kepala gila-gila jugak ni. ahaha~spesis yang suke wat aku gelak pastu wat aku krem perut. part yang aku xleh lupa tu time beliau betul2 confident pasal nak letak head letter untuk print tu. sekali salah daa..memang aku gelak gile2 la time tu.~bukan apa, sebab die sangat confident.....haha..puan2~saya rindu puan sangat2 la. die sekarang tengah pregnant, bulan keberapa xsure lak. die orang negori, tapi sebab laki die orang utara, die pun dah terikut cakap utara gak. myb jugak la sebab persekitaran kerja. tapi serius comel dengar die cakap kedah ni. hehe~aku memang suke dengar orang luar cakap loghat kedah. kiut~boleh x aku nak cakap yang aku xsabar nak tunggu die bersalin, nak tengok baby die tu..hehe...

comel kan die. cam budak2 je kan

PUAN ATIKAH SHAFIE
kak tikah~aku panggil die. perangai gila2 as usual. haha. rajin oo die ni wat keje. kalau kami dok gelak2 kat depan. japlagi die datang la
"eh,apa ni sonok sangat gelak?dengaq sampai belakang.."
dengan muka serius die tu. *tapi kenapa aku gelak??*hahaha
pastu time nak dekat2 pukul 4 die akan bawak beg makeup die nak p solat. haha~*gelak lagi*
kak tikah..kak tikah. myb cara die cakap or nada suara die yang wat aku sentiasa akan gelak dengar die cakap kot. haha~rindu nak gelak dengar die cakap..sob3~


kak tikah dengan kak shela
[kak tikah tudung pepel]

atas dari kiri :kak tikah, shidah, aku [abaikan muka gatal tu ea], kak piah
bawah dari kiri : kak shela, kak ton, puan norsiah

kak piah, kak tikah and kak shela
[sila abaikan penyebok bertudung hitan tu ye]

last but not least
CIK NOORASHELA AHMAD
kak shela ni bahagian penguatkuasaan. die banyak tolong aku time aku siapkan report li tu. mula2 aku kenal die aku panggil die cik shela. ahaha~bapak ah. formal siot, yela..aku xrapat, baru nak kenal die. so standard la aku panggil cik shela kan. haha..pastu dah lama2 kenal die. panggil kak shela je. kalau dengan die ni aku selalu kene sakat sebab aku suke guna perkataan "pakai".
"kak shela, saya pakai compiter kak shela jap ea"
"eh dik, mana boleh pakai compiter tu, mana muat kat badan tu"
demm...ahaha~sokmo2 aku terkena dengan die. mayb aku dah biasa guna perkataan pakai tu since 3 tahun aku kat sabah kot. cee salahkan keadaan lak kan. hehehe

tu je kot pasal dorang. masuk harini ni dah 3 hari aku xjmpa dorang semua. insyaALLAH hari selasa baru dapat jumpa dorang semua. PRESENTATION. wakakak~xhabis2 dengan alasan presentation kan. blah la zira. sampai bila la ko nak pakai alasan tu nak jmpe dorang..huu~

Friday, 29 July 2011

#edited pic

Posted by azira rahman at 23:27 0 comments Links to this post
nyum2 makan chocolate indulgence

adik guwa.afiza

weekend | how's yours?

Posted by azira rahman at 14:10 0 comments Links to this post
hujung minggu
***********
tapi aku terperap je dalam rumah. nop bukan rumah, bilik actually.
bukan ke hujung minggu tu hari untuk bersuka ria. hari untuk meluangkan masa dengan family. kalau yang dah ada anak tu, masa untuk bawak anak-anak keluar jalan-jalan. pergi taman ke, pergi shopping mall window shopping ke, tengok wayang or bowling.

ahh..aku nak hidop aku, life aku macam tu. hujung minggu je memang xkan stay kat rumah.

"anak-anak...weekend ni kite pergi holiday k, pack baju apa yang patut"

wahhh heaven gile la kalau abah aku cakap camtu kat aku. seriously heaven. ala, xpayah cakap holiday..cakap nak keluar pun kami adik beradik dah cukup happy. tapi apa boleh wat kan. abah kerja. hujung minggu pun die kerja. waa~kurang kasih sayang a camni.

dulu time study jarang la hujung minggu aku habiskan dengan stay je kat bilik tu malainkan betul-betul dah kekeringan duit. kalau xjalan p shoping mall tengok wayang, window shoping..kami p jauh2 jauh sikit. kundasang je..hehe~tempat feveret aku tu. sijuk!!!

geng-geng haku
mila~sas~jilon~ejat
kat depan kinabalu park

ni lembu-lembu dairy farm
say heloooo

eh model dairy farm la

ok ni pulak kat memorial war, kundasang

azira! sila sedar diri. anda kat ALOR SETAR, KEDAH sekarang. bukan KOTA KINABALU, SABAH. waaa~xsiyok.........xtau nak p mana. xdak tempat nak hang out. bosan......................sob3~ xsabau nak keje.






ramadhan 1432

Posted by azira rahman at 10:57 0 comments Links to this post

harini 28 syaaban 1432. insyaALLAH lagi 2 hari umat ISLAM akan mula berpuasa. tahun ni tahun pertama aku start puasa kat rumah dengan family aku since 3 tahun aku puasa and raya kat sabah.

***************
feeling?
***************
entah la, not so sure pulak. ada happy, ada sedih. happy sebab dapat berbuka and bersahur dengan family. memang xpayah kusot-kusot pale nak pk makan apa. time nak berbuka je confirm dah ada makanan. tak macam time pose kat sabah dulu. dekat2 pukul 5 tu dah kene pikir nak makan apa. p bazar, jalan 2 3 round pun belum tentu jumpa apa yang nak dimakan. hehe~apa leh wat....cerewet..

last2 balik bilik makan megi mentah je dengan air kotak soya.aahahaha~rindu lak kat syaz tau. kami buke makan yang tu. siap share lagi air kotak dengan megi tu. gile save kan.

me and syaz
pai cakap muke kami sama~betul ke?

hehe~muke orang pose. tengah tunggu waktu berbuke
eh ni pic bf aku jugak..syud and mael

aku sedih lak sebab xdapat nak berbuka dengan kawan-kawan aku. best kot buke dengan dorang. meriah je. mau nye x, jenis semua bising2 plus kepala gila. paling best sem 1 la..time tu masing2 rapat lagi, apa2 buat pun mesti sama2. aku ingat lagi kami buke puasa kat tepi pantai, ala2 berkelah tu. makan kepci lagi tau. hehehe~


SYAZ...SYUD..MAEL..IM
aku RINDU sangat2 dengan korang semua!!!

Thursday, 28 July 2011

cam gigandet make my mood turn to normal

Posted by azira rahman at 23:25 0 comments Links to this post
ok~as i mention just now at my facebook. i really not in a mood to do anything. anyting la. xpercaya tengok ni


pastu aku selongkar2 la movie yang ada dalam lappy aku ni. tetibe je terasa nak tengok the roommate yang aku dah download lama dulu. hehe~aku ni kureng sket tengok2 movie ni. tengok la sket~cam best je. pastu tetibe je ternampak sorang mamat nsem badan ketak2. OMK!!!

______CAM GIGANDET______

owh..beliau tersangat la kacak and aku rasa sume pompuan suke kot dengan die ni. tengok badan la bhai. grrr

tengok tu, baby pun die pandai jaga. memang pakej dah ni sape yang dapat die. dah la nsem, badan ketak2, pandai jaga baby.....waaaaaaa saya nk laki cam die ni boley?hehe


okeh la..sambung tengok the roommate ni. jangan kata apa2 kat aku sebab sangat ketinggalan zaman k. aku ni memang jenis yang kureng sket tengok movie. lain la citer tu memang aku minat macam twilight series tu. xpenah miss oo tengok kat cinema. suport la konon.haha

kak ton + abang fakri = mikail

Posted by azira rahman at 20:25 2 comments Links to this post
aku nak abadikan dorang dalam belog aku. hehe~so aku start dengan kak ton and her family.
time aku li, meja aku kat opis tu betul-betul sebelah meja kak ton ni. eh lupa nak bagitau, nama kak ton ni Azmatun Abd Jamin. orang Pahang. kak ton adalah antara ranger pompuan kat opis tu,naa amek kau. punya best dikelilingi kumbang. ahaha. kak ton ni sangat la pandai plus rajin masak. kalau aku memang xde dah la. penat-penat kerja, jaga anak lagi, masak lagi. adeh~salute la dengan kak ton. haa~jangan xtau, kak ton ni ada diploma dalam chef [erk aku xtau lak apa course die amek, tapi aku tau la bab2 masak ni]..hehe. alih-alih keje perhilitan lak kan. tu nama die jodoh la kan. hehe~kalau x, akak xjumpa la abang fakri tu.

kak ton @ Azmatun Abd Jamin
...comelkan die...
suke tengok muke die..lembut je., tapi kalau die marah....waaa lariiiiii........

~abang fakri~
abaikan muka yang kene lindung dengan kerusi tu
hubby kak ton @ daddy mikail [sori if salah eja k]

abang fakri lak aku kenal die camtu2 je. yela kan, abang fakri tu jenis yang xbanyak cakap sangat [aku rasa la]. tapi if die dah start gelak..memang aku gelak sekali la even aku xtau punca die gelak pun. haha~aku pun xtau apa yang klaka sangat pasal die gelak tu. masa aku spend dengan die pun xbanyak sangat, yela..die unit pengurusan. aku rasa aku dalam unit pengurusan sangat sekejap. bape orang je yang aku agak rapat n xmalu nak tegur dorang. haa...abang fakri ni hebat menembak. last bengkel menembak die juara individu and kumpulan. gile lah, sume hadiah die sapu bawak balik. caya la!!

mikail
putera kak ton and abang fakri

~kak ton time jadi urusetia menembak~
bangganye jadi kak ton hubby die hebat

kak ton, if kak ton baca entry ni..saya nak pesan sometin. hehehe~kalau kak ton masak jangan lupa ajak saya makan sekali tau. hehe~saya suke ni makan masakan kak ton. nak suruh p makan kat rumah pun saya xkisah ni.hehe~~pastu if kak ton nak saya tolong apa2, just bagi tau ok. insyaALLAH saya akan tolong. pastu nanti saya nk ikot kak ton naik gunung lagi tau. best....hehe.

penganggur full time

Posted by azira rahman at 14:02 0 comments Links to this post
hye all..
harini aku xde plan untuk buat apa-apa pun. nak stay kat rumah je sampai aku tido balik. haha. dari pagi-pagi aku bangun tadi aku menyelongkar online boutique je. ushar baju-baju. santek seyh..aku suke beli baju kat online ni, sebabnye murah and cantik. mana nak jumpa kan kat kedai cantik and murah. tapi sekarang ni mana la ada duit kan. aku kan sekarang ni jadi penganggur sepenuh masa. ahaha~

time-time jadi penganggur ni la aku terasa nak macam-macam. baju tu memang benda wajib la. nak heels, nak kasut [nike ok]...haha~terus nak yang mahal ni. demanding betul. nak nset baru, beg baru. haishh pendek kata apa yeng boleh ditukar baru semua aku nak tukar. haha~erm bf baru camna pulak ea?heheheheheh~~

insyaALLAH ku nak kerja jugak la nanti. pandai-pandai la aku uruskan adik-adik aku nanti. janji dalam tangan aku sentiasa kena ada duit. kalo xrasa xlengkap ni. yela, dah biasa ada duit kat tangan,tetibe je xde kan. adeh,susahnye idop.

dalam keadaan tak de duit ni pun aku nak jugak beli seluar baru. ahaha~bia2. nak jugak!heheh....

Wednesday, 27 July 2011

angry birds| tension azira

Posted by azira rahman at 21:59 0 comments Links to this post
korang tau kan apa tu angry birds. iya, angry birds tu adalah sebuah game yang sangat memerlukan pemikiran fizik korang untuk anggar darjah burung tu akan menjunam. minat pulak kan aku dengan subjek fizik tu. apa yang aku ingat dengan fizik tu satu je. cikgu yang mengajar tu. ahahahah~mau gelak sendiri if pikir pasal die tu. masuk kelas lambat, pastu dok kelebek apa tah sampai setengah jam and then baru nak stat ngajar. haha, aku kalo dah pas setengah jam tu masa aku main je tu. so sampai sekarang la aku fail sket bab2 pemikiran fizik ni.heheh~


okeh~sekarang aku stuck kat level ni. ada sapa-sapa tau tak macam mana nak lepas level ni?degree mana perlu aku amek?grr...punya la susah nak main game pun. nasib baik game, kalau soalan math ke, apa ke memang aku dah tinggal dah. hehe. jangan tak tau, semata-mata nak pass level ni aku search kat internet kot cara nak pass tu. haha~yang aku dapat pic bawah ni je, mana lengkap.........

time main tu badan jangan cakap la, sokmo-sokmo senget badan. haha. semata-mata nak jatuhkan semua pig tu, padahal senget la sampai jatuh pun, xde maknanya pig tu nak effect. hahahaha.

time sedap-sedap search solution untuk pass level ni, aku ternampak angry birds love. jeng jeng jeng..macam dalam nset baru abang ben. wahh ini membuatkan aku xsabar nak jumpa beliau untuk pinjam nset beliau tu. nak men game dalam tu puas2. best kot game dalam tu. memang buat aku jelez betul la. tunggu la, aku keje nt memang aku beli nset tu la. xcakap banyak punya.so, sekarang xdak lagi..kene la pinjam hp die kan. tu pun kalau jumpe die~sob3~

suwit je kan nampak, tapi SUSAH ok!

report LI : finished

Posted by azira rahman at 18:45 3 comments Links to this post

ok~aku baru balik dari opis kesayangan aku. toksah tanya la opis apa yang aku sayang sangat2 tu.haha~banyak kali kot aku mention dalam belog aku ni. hehehe~aku p sana tadi untuk sipakan repot aku. yeah, setelah seminggu aku siap jugak repot tu. kalau shidah dengan imah wat sehari pun dah siap. haha..mana leh banding aku dengan dorang kan, dorang tu rajin aku ni kureng sket.haha atau erti kata lain malas sket. hahahah~jimat seyh wat keje kat sana, print, binding, siap letak plastik lagi. sume free beb. aku siap wat 2 copy lagi tau. photostat siap!haaa....baru la menggunakan dengan sepenuhnya kan. hahah

bila report dah siap aku lak rasa sedih sebab lepas ni aku dah xde alasan untuk aku menempek kat opis tu lagi dah. sob3~sedey ni. kalau ada alasan tu xde la malu sangat, kalau xde alasan memang xtau malu la tu. rasa cam menyemak je. hoho...saya sedar diri k. pasni mula la zaman kemunduran aku, zaman kehidupan seharian aku tanpa gelak ketawam zaman kesuraman.hahah~ayat tu nak bunga je kan..over gitu. xde la, pasni sapa la nak wat lawak bodoh dengan aku kan, sapa la nak kacau aku kan. pas ni paling kurang pun aku tengok je anak2 kucing tu main, then aku gelak sorang2~sewel~.hahaha. kalau x, mau setiap masa aku kat pejabat tu bergelak ketawa je. pas orang ni, orang ni lak wat aku gelak. memang bersilih ganti la. suke2!!!!!!!aku suke gelak dengan dorang......

next week last aku p opis dengan alasan. insyaALLAH. sebab next week aku ada presentation dengan en abdullah. die ada bagi task kat aku, lamaaaaaa dulu. haa amek ko panjang betul lama tu. maksudnya, lama sangat dah la. jurnal cara nak halau gajah guna oleoresin apa tah. lupa dah aku pun, lama sangat kan. next week time kene present aku study balik la. last minit punya koje~lalala.

oh ya [eh poyos gila],haha....adik aku dapat no 2 pertandingan bercerita and akan wakil daerah p lawan kat merbok nanti. kalau die menang die akan wakil Kedah. OMG!! sekecik-kecik alam tu nak wakil kedah. cayalah adik along neh..hehe~so, sekarang aku jadi trainer dia la. dok kene train die untuk wat gaya. alang-alang dah sampai perigkat ni , aku mesti la nak die menang kan. buktikan sket dik...ko tu bukan stakat pandai cakap je..sume pun ko boley wat. kan3~

peace no war bebeh

pasni kalau aku nak tengok orang-orang kat opis tu nak melepas rindu, kene p tunggu depan opis la. tunggu dorang kuar time habis opis. haha~tengok curi2 lepaskan rindu dari jauh. haha~cam desperate gila kan. tapi apa leh wat, nak nek opis dah malu sebab dah xde alasan. lain la kalau dorang ajak p lepak sana, memang kau xpikir panjang la. kalau tengah tido pun aku sanggup bangun ni. xpayah mandi, buang je taik mata terus p opis. hahaha~nak tunjuk kesungguhan aku yang aku ni sangat utamakan dorang...hahahahhahahha

dorang ni punya la perangai gila2 sampaikan aku tengok
pic dorang pun aku dah ley gelak2.haha







post tengah malam

Posted by azira rahman at 00:34 0 comments Links to this post
hye u all. dah malam macam ni baru terasa nak tulis blog. walaupun i don't have any idea what to write. so i just write what i thinking right now. lately, saya agak busy la. baru habis my industrial training, so kene sipakan report lagi. perlu ke report tu?macam tak perlu je. hehe~orang malas macam aku ni je yang akan cakap report tu tak perlu. aku siap nak bagi cadangan suruh mansuhkan report lagi tau. haha, nasib baik my supervisor cakap tak payah.

lately aku dah macam orang jatuh cinta tau. erk, not really jatuh cinta la. just macam ada something tertinggal kat office PERHILITAN tu. hehe~biar la aku je yang tau k. sebab something tu la yang membuatkan aku sentiasa terfikirkan office tu. eh not really la, xde la semata-mata sebab something tu. hehe. aku suka lepak kat sana sebab dorang sangat happy go lucky. best sangat tau, kerja gelak je. padan sangat la p buat lawak dengan aku yang suka gelak ni. memang krem perut la aku gelak. haha.

aku nak kerja situ, office PERHILITAN tu. best~tah nanti time aku kerja boleh ke aku nak dapat workmate macam yang ada sekarang ni?tak nak...nak kerja PERHILITAN Kedah jugak..haha demanding kan...

esok adik bongsu aku ada pertandingan bercerita plus nasyid. excited nak p tengok dia bercerita, macam mana la dia nanti if kena berdepan dengan orang ramai. harap-harap la dia tak gugup. if boleh esok, aku nak temankan dia sampai kat belakang pentas. if boleh la..so, esok tunggu la aku update pasal budak-budak kecik tu.hehe~mesti berenyut2 ni...dah la ibu aku suke2 je p janji dengan cikgu tadika tu yang aku dgn adik aku(mimi) boleh p siapkan dorang untuk nasyid. mean kene makeup sket..lilit-lilit shawl..peghh..aku xsuka budak2..awal-awl lagi aku ckap ni...

ok la.nak tido dah. esok insyaallah aku upload.


Sunday, 24 July 2011

new entry

Posted by azira rahman at 17:19 0 comments Links to this post



hye2 semua..setelah sekian lama baru ada mood nak tulis kat belog kesayangan ni. sori ye blog kesayangan sebab lama tinggal kamu.hehe~
aku rasa aku nak story pasal my new family la. dalam my new family ni i'm the youngest. tetibe rasa sangat best dapat jadi anak bongsu. haha yela..dalam real family aku ni anak sulung. hehe

new family aku tu warga PERHILITAN kedah la. aku spend masa dengan dorang semua 7 minggu je sebab buat latihan industri aka praktikal. sumpah aku cakap yang dorang tu semua baik-baik and care gila pasal aku. yela..mula-mula masuk situ aku takot sangat sebab takot xsesuai dengan keadaan or orang kat sana. tengok-tengok semua pun kepala gila-gila cam aku.
hahaha~

mula-mula masuk diam je. dok tempat sendiri je, even xde keje pun temenung je sambil menguap luas-luas sebab ngantuk. haha..xde keje la katekan.. pastu masuk minggu kedua, unit penguatkuasaan aku dah start bising sebab geng-geng penguatkuasaan sangat BESTTTTT. and aku rasa sampai sekarang pun aku paling rapat dengan dorang semua..abang hanif, abang banis, abang hasrul, kak shela, kak masliana, en din, en shamsuri dan en mat nor. dok dengan dorang semua ni la aku dapat nama baru~INSPIRA~. haha...nama tu en din yang bg sebab die cakap susah nak sebut nama aku. apakah?haha...tapi xpe..aku suke.

supervisor aku pun sempoi gile. duduk dengan dorang ni xpayah lama-lama la. dok kejap pun dah leh krem perut sebab gelak. hahah~dorang sangat-sangat kelaka, kire aku kat pejabat tu keje dok kaber gelak la..kalau la aku leh gelak cam aku gelak dengan kawan-kawan aku..

aku tunjukkan gambo dulu la..sebab of aku nak cerita semua pasal dorang memang xhabis.




lastly from me..
I LOVE U ALL

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea