Tuesday, 2 August 2011

my QSD

Posted by azira rahman at 23:45
ni moto kesayangan aku. kawan2 kilik aku bagi nama "moto aji"

yeay.at last. selama lebih kurang 2 bulan aku tunggu untuk dapatkan balik moto aku tu, akhirnya esok aku bakal dapat. gumbira yang teramat sangat tau. yela, dah title pun "kesayangan " kan. selama ni im yang jaga dulu moto ni, so esok nak xnak, bagi xbagi aku nak amek balik moto tu. hehe.

moto tu sangat banyak berjasa kot kat aku. ada moto tu aku xpayah nak menapak p sekolah yang jauh bukan main lagi tu. kebas dow kaki jalan ulang alik hari2. aku rasa keadaan tu time nak siapkan thesis. perghh seksa gila, macam nak nagis je rasa. time tu xmalu dah, mintak je pinjam moto sapa2 yang ada. xsanggup nak jalan~~*muka kesian*.

so esok aku akan amek moto ni kat sungai lalang. herm, aku ada gak tanya kak shela. umah die dekat x dengan area tu. die cakap jauh. bukan apa, if dekat boleh la aku jalan2 p umah die. hehe.jalan2 ni kan amalan mulia. hehe. dah jauh xpe la. so aku kena bawak balik moto tu sorang2 dari sg petani ke alor setar. asal aku rasa macam sangat jauh ea? tetiba rasa takot pulak.

jalan jauh, xde perhentian. takot apa2 jadi kat moto tu. rosak ke..apa ke. ceeehh, cam poyo je aku rasa wat ayat camtu. time ko sorang2 bawak moto masuk hutan untuk pergi site thesis tu xde lak ko pk camni kan. xde lak pk bahaya2 tu kan. isk2, tah kenapa dengan aku time tu pun aku xtau. jalan masuk hutan , sorang2 xde orang lalu. berbukit2, jalan berbatu. jalan camtu aku leh p bantai p sorang2. gila. aku admit. pas balik sampai hostel baru aku pasan. aku baru lepas wat kerja gila. dah la 2 3 kali jatuh sebab jalan berbatu and berbukit tu. sakit. aku dah nangis kot time terpaksa turun and tolak moto tu naik bukit sebab xboleh nak bawak dah. moto tu dah xstabil. arghhhh gila2...tamai ingat~

melalut masuk cerita xbest lak kan. udah2~yang penting aku dapat moto aku esok. QSD, esok aku bawak ko jalan2 kat kedah ea..eh, bukan kedah..area alor setar je. hehe~gudnite semua. musti tido awal sebab esok WAJIB bgn awal...malasnyeeee....


tempat yang moto ni selalu bawak aku-pantai-
owh..i love pantai so much



ps: kak tun aku demam. hope die cepat sembuh~cian die.........

9 comments:

Anonymous said...

azira....aku pnah buat moto nie eksiden..sengal gler kan..hehehe

Anonymous said...

lupe nk btau..ejat yg komen tau..hehehe

Bally Da Shoe said...

Huhuhu ni la unta yg ank bawak masuk hutan... bertenga!! Weh tajuk thesis ank ap ae?

azira said...

ejat: haha..ko xmention nama ko pun aku tau weh sape yang tulis tu...hehe~aku la wat moto sas xcident...haha

bali: hahah~unta ni la. tajuk thesis aku "penggunaan tumbuhan hutan di kalangan komuniti". konpem2 kena masuk hutan...huhu

Bally Da Shoe said...

wah bestnya tajuk ank... ank msuk g cri ka....mcm org asli la... hahaha eurycoma sebatang!!

azira said...

hahah..xdak la aku yang p cari. aku kena interview orang2 yang dok dalam hutan (komuniti) tu. depa still guna ok xdah..tu je la..tapi susah wei.......huhu

CK said...

bile la ak nk naik moto tu lg kn bu? wahaa, kite gi lepak harris, macam dlu2...

Bally Da Shoe said...

kira ank guna questionaire la... hahaha opkoz la susah... nak senang kena duduk lab la =P *marah plak org2 lab satgi*

azira said...

ck: hahaha~pastu p mcd kan..tetibe je...

bali: aah questionaire. responden tamau bg kerjasama lak tu. menyesal tau aku pilih tajuk tu..haha~tapi nasib bek la setel semua dh...

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea