Saturday, 13 August 2011

OREO milk shake

Posted by azira rahman at 13:45
tadi pagi aku temankan kak tun p pasar. hoho~lama gila sey x pergi pasar. siap kagum lagi pasar tu besar macam kat sandakan tu. haha. jakun kan. pastu pergi tesco lak, beli bekas tapau. untuk tapau bawak balik katanya. haha. ok baik, nt saya bawak balik banyak2.

keluar je dari tesco aku nampak kak tun pegang buku resipi. nak mintak malas. hehe. so sempat tengok minuman die je la..ribena bandung dgn oreo milk shake. waa sedap kan. terus terasa nak buat ni, oreo milk shake tu. mula la godek2 google carik resipi. hehe. and than, ini dia..

nampak sedap kan..nyum2

***************************************
bahan- bahan
1. 4 sudu kecik syrup chocolate
2. 8 keping biskut oreo, 
3. 1-1/2 cawan susu
4. 2 cawan vanila eskem

cara-cara
1. tuang 1 sudu sirap choc kat dalam cawan. make sure sirap tu tutup keseluruhan bawah gelas.
2. hancurkan 4 biskut oreo, ketepikan
3. masukkn baki 4 biskut oreo tadi, susu dengan eskem dalam mesin pengisar, and than kisar.
4. pastu tuang dalam gelas. done. haa taburkan oreo yang dihancurkan kat atas ye.
really done.

***************************************

petang ni tak boleh buat lagi since dah berjanji dengan kak tun nak berbuka kat umah die. hehe. makan besar la aku petang ni. hehe~oh ye. dengan en lah and her wife skali..

0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea