Tuesday, 16 August 2011

potato wedges first attempt

Posted by azira rahman at 23:29

hai alls. aku ada cakap aku nak buat potato wedges kan harini. 
yes. i did it. wee~syok ni. even tak berapa nak jadi, tapi ibu still cakap

"ok la macam ni, tapi..kalau nipis lagi sedap"

wah..ibu tenkiu sebab sedapkan hati anak sulung mu ini. hehe. maybe sebab aku potong kentang tu tebal sangat kot, so bahagian tengah die tak empuk sangat. dah resipi tu cakap potong macam potong buah epal. aku buat la cam potong epal. tapi ter gemok pulak. haha~xpa2 first attempt.

potato yang dah direbus. tepi tu tepung dia

nak buat tepung salut potato tu aku ikot suka perut aku je tau. haha~garam, lada hitan, lada putih, kunyit. semua tu ikot suka perut aku je. mana la aku pernah buatkan, sampaikan last2 mintak tolong ibu jugak.

"ibu...macam mana ni?pekat macam ni ke? macam ni ke buat tepung goreng pisang?arghhh...along tatau ni"

last-last aku buat je. taktau la apa rasa die. celup dalam tepung and than goreng. erk..asal macam pisang goreng je ni? tak macam potato wedges pun ni?hantam la labu...

cam pisang goreng je kan


aku nak potato wedges aku jadi camni. baru la nampak sodap.

abaikan la. janji sedap. so lepas ni nak buat dah tau dah. kene bagi nipis sket potato tu, and then biar masak lama-lama bagi empuk. tu je kot. hehe. bak kate mekni, kalau kite xtry buat kite xkan tau salah kat mana kan..yeay..mekni betul la. so lepas ni aku buat sure menjilat jari kan. hehe

nasi kerabu
yeay..at last dapat jugak aku makan nasi kerabu. tenkiu abah, sebab penuhi keinginan aku neh. lama kot aku mengidam nak makan nasi kerabu ni. baru harini dapat. alhamdulillah. pasni mengidam apa pulak aku pun xtau la. hehe~ "kalah orang mengandung" bak kata puan norsiah. haha.


0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea