Tuesday, 2 August 2011

presentation ----- DONE

Posted by azira rahman at 17:40
hai2 dan selamat petang. lapar kan..huhu~xpe2, lagi 2 jam lagi dah nak berbuka. standard puasa la , mesti la lapar. kalo ko xlapar tu xpuasa la namanya.

done with my presentation this morning. ahaha~without full preparation. tu la, suke sangat wat kerja last minit. bangun pagi tadi dekat2 pukul 9 dah. capai nset, tengok pesbuk dulu. hee~cam wajib je kan. pastu dengan lemah longkai p mandi. pastu bukak laptop, online pesbuk lagi. haiyoo azira, sila sedar diri k. anda tu bukan orang terkenal yang akan ada banyak notofication yang perlu di tengok/ baca.

padahal time mandi tadi bukan main lagi niat berkobar-kobar nak wat slide untuk presentation. actually aku ingat present depan en lah je, dalam bilik die tu. so, no need la slide show bagai tu kan. alih2 time mandi terpikir lak, xkan la aku present dengan die je kan. so, dengan sisa masa yang tinggal [wah ayat....] aku wat jugak slide tu. simple gilos, 7 slide termasuk tajuk. ahaha~bangga betul lecturer aku tengok. sepanjang2 jurnal tu, aku wat sampai jadi 6 slide je.

dalam 10.30 aku sampai opis. en lah suruh present terus. tapi aku mintak masa preparation. hehe~time tu la aku guna untuk study jurnal tu lagi. nasib baik la before ni aku ada buat research sket pasal tajuk tu. so, tadi aku xkelam kabut la sangat walaupun aku still kelam kabut. erkkk...*pening*

nebes ok kene present depan ramai orang. eh xde la ramai sangat tadi. dalam 7 orang termasuk pengarah. eheh same lah dengan bilangan slide aku kan. haha~*abaikan*.
tapi start je aku bagi salam
"assalamualaikum"
nebes semua hilang xtau p mana. alhamdulillah. tetibe je feeling present projek besau punya datang. ala feeling2 cam dalam drama tu la. present projek juta2 tu. haha. perasan kan. aku dapat atasi nebes aku tu, and present seselamber yang boleh. kiranya aku xterlalu bergantung kat text and slide aku la. ok la tu kan...sebab dalam dunia sebenar aku ni pemalu. hahahahah~like2.

hope perancangan unit pengurusan hidupan liar untuk menggunakan capsicum spray kat babi hutan tu berjaya la. kalau ikot jurnal, dorang wat kat gajah. tapi risiko besar and gajah bukan masalah besar kat kedah ni. so, dorang tukar wat kat babi hutan. babi hutan pun antara hidupan liar yang banyak ganggu manusia. so, harap2 teknik ni dapat kurangkan gangguan mereka.

dats all for now. [xleh sebut for today sebab sure ada lagi entry malam ni]. hehe.


ps: rasa happy sangat harini. perasaan bila diri diterima oleh orang-orang yang aku sayang. hope dorang xkan rasa bosan untuk jumpa aku ni~tenkiu my new family.

0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea