Monday, 15 August 2011

ramadhan ke 15

Posted by azira rahman at 22:18
salam ramadhan yang ke 15.

sekejap je kan. so harini berbuka ala kadar je. rumah aku memang bukak pose simple-simple je. tak pernah berlebih-lebih pun, kalau ada pun aku rasa time im and da geng datang haritu je. kalau tak, memang tak de la. lagipun if ibu masak banyak-banyak membazir je. bukan anak-anak die nak makan sangat pun. habis kuat time berbuka makan kuih-kuih. pastu dah kenyang. nasi pulak makan time sahur. tu je. aku lagi simple, if ada fries, memang aku ngadap fries tu je la..sampai fries tu habis. hehe. nasik ke..kuih ke..apa ke..aku tak pandang dah. hehe. eheh, aku nak bgtau aku berbuke makan apa je harini. melalut lak, ibu masak nasi lemak sambal kerang, aku pulak buat sardin roll. sardin roll aku still ada sampai sekarang. apa boleh buat, semua pun jenis makan sikit-sikit je.

tadi masa tarawikh kat masjid, aku ada nampak satu benda yang buat aku rasa sangat..sangat apa ea?eh tak pandai pulak aku nak describe feeling aku ni. hehe. tak..macam ni, makcik tu tua. orang tua kan banyak penyakit. erk..apa aku nak cakap ni. adehhh..oke2, ada sorang makcik ni, die sakit kaki kot. kesian betul aku tengok die. nak duduk tahayat pun susah. terus aku bersyukur ni sebab aku ada tubuh badan yang sihat. aku tengok die nak duduk tahayat senget kanan, sengat kiri..kesian betul. so, golongan muda mudi kat luar sana, beribadat la selagi badan anda sihat ye. hehe

0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea