Sunday, 11 September 2011

banjir alor setar last year

Posted by azira rahman at 13:41

hujan. tak salah aku since semalam lagi hujan lebat macam ni. mungkinkah gelombang bajir akan datang melawat buat kesekian kalinya? encik banjir..tapayah la datang melawat, kesian kami ni. nanti aku tak dapat nak jumpa dengan abang and kakak perhilitan aku. haa pastu nanti aku sedih. sapa nak bertanggung jawab?

last year banjir aku tak merasa pengalaman tu, sebabnye aku still kat negeri di bawah bayu time tu. tak salah aku, aku berpanas gila kot time tu. kota kinabalu sentiasa panas ok, sebab tepi laut. tapi tade la sepanas kedah ni. aku pun tak faham kenapa la panas sangat tenpat tinggal aku ni. hehe

jom tengok pemandangan time banjir. hehe

sawah padi.

hambik kau. dah tade border semua sawah padi. actually ada sungai tau kat situ, tapi aku sendiri pun dah tak boley beza mana sungai mana sawah padi. -__-"

suasana depan rumah aku

rumah aku kalau korang nak tau, tak masuk air pun. aku pun pelik, keliling rumah semua naik air. rumah aku je tak. maybe rumah aku agak tinggi kot berbanding rumah-rumah lain.

haa, gambar bawah ni pulak kat rumah tok aku. air agak tinggi berbanding depan rumah aku tadi. semua tu anak-anak buah aku sedang bersuka ria menikmati air banjir. eww


adik oii..tak geli ke main air tu?

kiranya area rumah aku air yang naik tak la tinggi sangat. kiranya bukan paras bahaya la. kat bukit pinang, aku nampak kesan air banjir still ada. korang nak tau kat mana kesan tu? haa..kat bumbung. di ulangi..kat bumbung. mesti rosak habis semua barang kan. saya tumpang bersimpati. tetiba terpikir, mesti tuntung-tuntung bersorak gembira sebab banjir besar kan. boley dorang terlepas keluar menikmati kawasan banjir luas tu kan. aku tau la apa korang pikir tuntung oi...

one more, aku tak faham la, macam mana orang boleh main air banjir? tak geli ke? sumpah wehh aku geli gila tau. macam-macam aku pikir. air yang banjir tu sure dari tangki-tangki jamban rumah kan. yuck! confirm segala najis-najis cecair mahupun pepejal akan bersatu membentuk air banjir..yaww tamau bayang dah. geli. seboleh-boleh aku takkan sentuh lansung mana-mana anggota badan aku kat air banjir ni. geli~~





*semoga hujan hanya hujan. tak jadi banjir. amin

0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea