Thursday, 8 September 2011

hantu ikot baca ayat quran..betul ke?

Posted by azira rahman at 23:55

family aku semua tengah dok tercangank tengok cerita santau kat tv. tv berapa aku tak tau. sebab aku kat dalam bilik je ni. tak berminat pulak nak tengok cerita hantu malam-malam macam ni *padahal takot. 

sekarang part yang hantu tu ikot bace ayat-ayat quran same dengan ustaz tu. dem, ngeri kot. sebab rasa macam tak guna je baca, tapi dipermainkan oleh hantu tu. kan2. tapi betul ke benda tu akan ikot kita baca ayat quran?

aku pernah terdengar yang makhluk ni lagi tau ayat-ayat quran ni banding kite. kebenaran die aku tak tau la, tapi aku ada terdengar la. dorang kan golongan syaitan kan, yang di rejam ALLAH sebab sombong tak nak sembah NABI ADAM kan. *correct me if wrong.

haish asal la aku bercerita benda-benda camni time malam. grr. tuka topik!

ok, tadi aku tengok cerita HANTU BONCENG. aku bagi 9/10. haa amek kau, almost full mark tu. aku suke sebab zizan. heee. makin kacak pulak zizan ni aku tengok. kiranya, start tengok cerita tu sampai habis tengok aku bergelak ketawa je la. punya la letih aku rasa. aku ni pulak, dah la spesis yang kalau gelak tu susah nak stop. selagi aku dok ingat scene lawak tu, selagi tu la aku nak gelak. dalam ni pulak, 

sekarang pun, kalau aku ingat balik jalan cerita die tu. mau tergelak aku sorang-sorang. nasib baik la BFF aku ni nak temankan aku tengok cerita ni. tq mia. sayang ank lebih tau. nanti nak tengok cerita RAYA TAK JADI pulak. tapi....mia dah tade, nak ajak sape la temankan aku tengok neh? anybody volunteer? hehehehehe.....

mia & zira

2 comments:

menarik.tertarik said...

mmg betul..ayat kursi tu pun iblis yg ajar manusia utk lawan syaitan.

azira said...

seram pulak rasa...huhu

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea