Sunday, 11 September 2011

i am a good friend but a terrible sister

Posted by azira rahman at 22:58
aku rasa la kan..aku boley jadi counselor la. sebabnye, aku suka dengar masalah orang and akan cuba sehabis mungkin nak bantu orang tu. walaupun bukan dengan wang ringgit, sebab aku pun tade duit. hehe. aku tolong dorang dengan bagi kata-kata semangat, pendorong la dalam bahasa lain. hehe.

walaupun aku tak pernah berada dalam keadaan dorang. contohnya, si A kene tinggal dengan kekasih hati die. aku boleh pulak bagi kata-kata semangat kat si A ni tau. padahal aku tak pernah lansung rasa sakit and susahnye if berada dalam keadaan die tu. amazingly die dengar cakap aku and go on die punya life macam biasa. pelik kan....

aku pun tataw apa yang aku cakap kat orang yang dalam kesusahan tu. hehe. sengal je. tapi...aku rasa semua ni berkaitan dengan mind set kita je. yela, katakan kita tengah sedih gila baban kan, kita just nak somebody untuk dengar masalah kita. and when somebody tu bagi nasihat sket-sket kita dah rasa ok. aku just cakap tu berdasarkan apa yang aku rasa. bukan based on my experience.

tapikan......aku dapat rasa if aku yang rasa semua ni mesti aku down gila. haha. cakap je pandai, bila kena kat batang idong sendiri terus rasa macam nak p dok kat penjuru dunia sorang-sorang. eh jap, mana ada penjuru dunia kan. haha. nasib baik la bestfriend aku kat ums dulu sentiasa ada dengan aku if aku ada masalah. sanggup ni die nak pergi temankan aku menagis kat pantai. padahal pantai tu jauh gila kot. sanggup je die dengar aku dok membebel sorang-sorang. kahkah. syaz, aku ingat-ingat balik cam bodoh je aku rasa tau.

kelemahan aku : bila adik sendiri ada masalah aku jadi blur. blur tatau macam mana nak comfort die. seriously bila adik aku sendiri ada maslah cintan cintun aku jadi awkward nak pergi kat die, nak peluk je, nak pinjamkan bahu untuk die nangis. serious awkward doe. tapi dengan kawan aku cam ok je. kenapa ea?aku sendiri pelik tau. maybe sebab kami style yang brutal, style kasar and then bila masuk bab cintun ni macam tak sesuai je kan. korang nak tau apa je aku cakap kat adik aku?

"dah la..biar la die tu. jom carik baka baru yang lain. orang joho nak?"

-___-" keji kan nasihat aku tu.





*mencuba untuk menjadi kakak yang perfect!!!!







4 comments:

meknie said...

nice advice bro!!! eh silap babe~ hahaha

azira said...

haha.sengal la...

Bally Da Shoe said...

sila tolong aku peliss~

azira said...

tolong apa incik bali?
meh2 nak tolong meh..

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea