Wednesday, 21 September 2011

kerinduan nak memancing

Posted by azira rahman at 21:30


since aku ni bukan la seorang pompuan yang suka buang masa shopping, and do gurly stuff. aku sangat-sangat suka ikot member-member laki aku pergi mancing. first time ikot dorang memang rasa tak best lansung. pastu rasa sangat buang masa sebab dok temenung je tunggu ikan makan umpan.

lepastu dah lama-lama ikot dorang. rasa best pulak. especially time tarik ikan naik tu. perghhh. memang best!! aku baru je belajar-belajar mancing ni. kira kategori budak-budak lagi la. hehe. kadang-kadang je pegang joran ni. tapi aku rasa la, kalau mancing pakai tali tangsi lagi best. sebab dapat rasa time ikan tu dok patuk umpan kita. so, kita dapat cepat-cepat tarik la..tak la terlepas ikan tu.  

kalau mancing dengan dorang ni memang xlarat nak gelak la.
lab assistance yang sempoi habis

dua pic kat atas tu time mancing kat tuaran. pantai apa tah. time ni bobo sorang je dapat ikan. ikan pari lagi tuuu...cayalah. yang len semua habiskan umpan je. haha. tapi aku pelik, orang yang dok atas jeti tu sokmo-sokmo naikkan ikan. jelez aku. padahal pakai umpan tiruan je pun.

so, since aku balik kedah ni. aku dah tak pegang joran. wuuu sedih. takde geng nak ajak mancing dah. rindu nak naikkan ikan. last ikan aku naikkan time kat sabah haritu. ikan kerapu. bangga seyh. haha. konon nak masak ikan tiga rasa, tapi dah tak pandai. last-last digoreng jadi ikan goreng je ikan kerapu tu. hahaha.


ni aku posing je ni. hehe. mancing kat kolam





0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea