Tuesday, 6 September 2011

"ni kita sembang ni bf tak marah ke?"..

Posted by azira rahman at 18:08


aku percaya, ada dikalangan blogger gugurl pernah alami situasi macam aku ni. start ber chatting macam biasa, and then secara tiba-tiba je isu bf dikeluarkan. aku taktau pandangan orang lain, tapi bagi aku keadaan tersebut sangat annoying. 

keadaan tersebut seolah-oleh lelaki tu nak korek sama ada kita ni dah ada bf or belom. and aku tak suka. nak kawan, kawan je la. kenapa perlu tahu dah ada bf or belum. kan3? am i rite?

ayat-ayat standard yang aku selalu dapat
"ni pakwe tak marah ke kite chat?"
"keluarla dengan pakwe"
"die kan busy dengan pakwe die"

grr..marah betul aku. aku tak suke. for your information. aku dok dengan parent aku, parent aku yang jaga aku. bukan bf aku. bf aku tu just boyfriend aku. bahasa melayu nya, kawan lelaki aku. selagi kami tak ada ikatan yang sah, aku kepunyaan parent aku. so, kalau nak cakap konon-konon korang lelaki yang baik. cuba tanya soalan macam ni

"ni kita chat ni abah dengan ibu tak marah ke?"
"keluarla dengan parent"

tapi....disebabkan status aku tu aku dibahan kawan-kawan aku yang ngeng. adoiyai..apa kena la dorang neh, siap dengan abg hanip bahan aku. jumpa kat opis tadi boleh-boleh dia p tanya
"ni kita sembang ni bf xmarah ke?"
otomatik tangan kanan aku naik, nak pukul die,. nasib baik otak sempat berfikir lagi. huhu

farhan idzni, tq. hahaha



mat, nasib baik hang jauh...naib baik.......

tapi takpe, aku sayang kawan-kawan aku ni even dorang ni ngeng sket. ngeng dorang tu la yang buat aku senyum tau. tenkiu kawan-kawan aku. hehe.

ok, dah puas meluahkan perasaan. so, pasni sapa-sapa nak chat dengan aku, no more those word ok? 
tanya "nak kawin denga saya x?" boley. ahaha *gatal

0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea