Thursday, 22 September 2011

perempuan pun perlu ambil tau pasal dalaman kenderaan

Posted by azira rahman at 16:18

ok moto aku buat hal lagi. almaklum la..moto pun dah tua sangat, kalau nak banding dengan manusia taraf pak aji kot. kehkeh *takadakaitan. dulu kalau moto tu ada apa-apa problem, aku just bagitau im je. ni rosak, tu rosak. tak pernah terpikir pun nak belajar macam mana nak betulkan apa yang rosak tu.

bila dah jauh dari im macam sekarang, abah pulak kerja. aku jadi blur tak tau nak buat apa. adoiyai...menyesallll sesangat sebab tak belajar dulu. tu la, stick sangat dengan pandangan orang.

"pompuan ni tak payah tau pasal mesin pun tak pe, lelaki kan ada"

tapi....bila dah tetiba je moto aku stop tengah jalan tadi, memang menyesal habis sebab tak pernah amek tau pasal dalaman motor ni. *sigh. 

aku ada jugak nampak im dok pulas-pulas something kat bahagian tepi moto. tapi aku lupa pulak sebelah kanan ke sebelah kiri. kalau dah bahagian kiri ke kanan boley lupa tempat yang nak di pulas tu apa tah lagi kan. teruknya!!!! 

ok, from now, aku berazam aku nak belajar semua pasal dalaman moto and kereta. if jadi apa-apa kat moto or kereta takde la aku cepat melatah sangat. one more, orang kedai tak boleh tipu aku sebab aku ada knowledge pasal engine ni semua. haaa...


sekadar gambar hiasan



0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea