Sunday, 2 October 2011

kawan

Posted by azira rahman at 10:49
kawan
apa yang korang pasal kawan ni. bagi aku kawan adalah seseorang yang akan sentiasa ada untuk kita sama ada kita susah atau senang, sama-sama menangis untuk kita masa kita sedih, ketawa semasa kita gembira. alhamdulillah, aku ada kawan yang macam aku cakap tu..aku bersyukur sangat-sangat.

tapi ada jugak insan yang tak bernasib baik tak jumpa kawan sejati. dia hanya dapat carik kawan time die senang je. time die nak bergelak ketawa. tapi bila dia dalam kesusahan, die terpaksa harungi sorang-sorang sebab takde sape yang sudi temankan die. 

bagi aku, orang macam ni tak dapat kawan sejati sebab mungkin perangai die tu sendiri. mungkin dia tak pernah nak selami kesusahan orang lain. mean, die tak pernah nak kesahkan kesusahan orang lain. 
ko punya hal sedih asal aku nak nangis pulak. haa..sebab tu la time die susah, time die sedih die takkan jumpa orang yang akan menagis dengan die. kan2

one more, sila la avoid dari berkawan dengan orang yang berkawan kita kerana harta yang kita ada. ye, memang ada spesis ni kat dunia ni. die tau kita ada banyak duit. die akan pow duit kita habis-habisan. bila kita dah takda duit, dia tinggal kita macam tu je. jangan terkejut, kawan aku sendiri yang alami semua ni.

so, pengajarannya....pilih kawan yang baik-baik ye,

0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea