Saturday, 15 October 2011

ketua keluarga | hari keenam

Posted by azira rahman at 21:32

assalamualaikum,
harini along makan banyak. sejak-sejak abah dengan ibu pergi rasanya baru harini along makan banyak. kakek masak spagethi harini. hehe. bestnye kalau kakek balik everyweek. tapi, kakek dah balik pun tadi. huhu. sedih pulak rasa. along buat potato wedges dengan tapaukan spagethi untuk dia plus air carrot. hehe. yang terharunya, die cakap terima kasih. 

along belanja lagi tau harini. beli gula, minyak dengan mayo. gula tu memang dah habis terus dah, minyak dengan mayo along saja beli spare. ibu, along rasa macam banyak sangat je duit along guna tau. tak sampai seminggu ibu tinggal kami dah 2 kali along withdraw duit tau. sori, along tak pandai manage duit. =.= kalah dengan pujuk rayu adik-adik. 

abah, ibu...
harini banyak sangat makanan kami tau. penuh peti ais tu. ada cheese cake, ada kari, spagethi, sayur. haa along masak sayur. hehe. sayur kobis cina. tapi sebab kami bertiga je, so tak habis pun. tu yang along malas nak masak tu. yang kari tu, cik zah yang bagi semalam. maybe ni je kot along masak. lepas ni malas dah nak masak. hehe.

abah, along happy gila bila along send mesej tadi delivered. happy sangat-sangat. senang la nanti kalau ada apa-apa yang along nak bagitau abah dengan ibu. tapikan ibu, along kesian la kat kakek. semenjak ibu dengan abah pergi kan, die tak dapat cakap dengan ibu & abah pun lagi tau. along kesian kat die, sebab tu along miscall ibu. tapi dia macam rilex je, die kata. takpa la, ija tak kesah. tabah betul anak ibu sorang tu.

ibu, 
tadi along nhgajar adik ngaji tau. along marah die. geram sangat die tak paham-paham apa yanahg along ajarkan. die tahan je nagis tadi. yelakan, semanjak ibu dengan abah pergi sana kan along tak pernah marah dia lansung. even die pecahkan mangkuk tadi pun along senyum je. sebab ibu dah pesan 'jangan sakat die, nanti if die sedih die dah takde tempat mengadu'. along sentiasa pikirkan ayat ibu tu. sebab tu along tak marah die. tapi tadi along dah geram sangat. tapi last-last along sayang la die balik.

ibu, abah..adik mintak nak cakap dengan ibu tadi. rindu la tu kan. kesian die. haa abah, ibu along rasa macam taknak pergi sabah je tau. along tak sampai hati nak tinggal adik-adik dengan nenek. bukan bermaksud along tak percaya nenek. along just takot adik tak dapat nak terima die ditinggalkan sekali lagi. tu je.tah macam mana dia nanti. tak dapat nak bayang. baby along tak kesah sangat, sebab die dah besar. adik tu. isk...

ok la abah & ibu. along nak tido dah ni. esok along nak kena bangun awal. nak kena masak untuk baby breakfast. along sayang abah., along sayang ibu.....


4 comments:

ati shariffuddin said...

i cried.. sedihnya. siap lgu pn sedih.. uhuu~ smoga hati tabah ye.

azira said...

ati:
tabah dah skrg...hehe

ati shariffuddin said...

hee... bese lah nangis

happy together said...

sdih la setiap kali baca entry along huhu

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea