Wednesday, 19 October 2011

manusia semakin kejam

Posted by azira rahman at 16:30

ya, manusia semakin kejam. dalam masa 1 hari aku dikejutkan dengan 2 berita kekejaman manusia.

firstly:
kanak-kanak perempuan berumur 2 tahun dilanggar sebanyak 2 kali oleh lori. and then orang sekeliling die takde lansung yang datang membantu, padahal budak tu teruk sangat kot time tu. dah lembik pun. dorang buat macam budak tu takde kat situ je. yang aku takpaham tu, kenapa lori kedua tu boleh langgar lagi budak tu yang separuh nyawa dah terbaring kat atas jalan tu? sampai ea hati dorang. aku ni, even kucing  ke..apa-apa haiwan pun yang mati kat tengah jalan tak sanggup nak langgar. sanggup lagi aku elek walaupun dah jadi bangkai. tapi dorang boleh langgar  budak manusia. kat sini, aku nak salahkan jugak parent budak tu. kenapa dorang sangat cuai biar anak dorang yang berusia 2 tahun tu jalan sorang-sorang? and then dah agak lama budak tu terkulai tengah jalan baru parent die datang? tak perasan ke dorang yang anak dorang tu hilang??ye, aku taktau apa yang terjadi kat sana. tapi pendapat aku, if parent die jaga budak tu elok-elok, kejadian ini takkan terjadi kan...

secondly:
kes kelar bayi baru lahir. semua garaa-gara boyfriend die taknak bertanggungjawab. masyaALLAH. sampai hati die kan buat macam tu? tah boleh digelar manusia ke tak ni. sebabnye..takde perikemanusiaan lansung. kalau die taknak baby tu, boleh tak hantar baby tu pergi rumah jagaan kanak-kanak ke..mana-mana je la. sebab ada je orang yang akan jaga bayi tu. dah la bayi tu kene kelar sampai terburai isi perut die. darah daging sendiri kot tu. tu la, time buat seronok. time dah jadi macam ni mula nak sampai berbunuh.

entry ni aku takkan masukkan gambar yang berkaitan. 

sebab....

aku tak sanggup nak tengok keadaan mangsa-mangsa tersebut.




2 comments:

CK said...

bu, psl yg 1st tu, kat China mmg undg2 die, kalau mgse hidup, byrnnya lg byk dpd tnggung mngse mati, so, die nk bg mati. murah sikit. lg stu, undg2 die, kalo ko tlg, ko btngungjwb. mslh jgak law sane.. what to do.

yg second, i got no comment. yg tu mmg baghal.

azira said...

tapikan bib...ko sanggup ke nak langgar MANUSIA??
budak kecik lagi tu...sanggup ke bib..
aku tau undang2 dorang..tapi dorang just xde perikemanusiaan..tu je

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea