Wednesday, 16 November 2011

gotong royong kenduri doa selamat

Posted by azira rahman at 14:00 2 comments Links to this post

tengah godek-godek folder gambar, tetibe jumpe la gambar-gambar lama. ceh, takde la lama sangat. last month je pun. hehe. 2 hari sebelum kenduri doa selamat ibu dengan abah nak pergi buat haji.

best ok. kami 1 family pergi rumah tok. gotong royong anak beranak bersihkan kawasan rumah tok. sebab kenduri buat kat rumah tok. yela, kalau buat kat rumah aku, celah mana la nak naikkan khemah tu kan. 

dimulakan dengan gambar aku yang tekun buat kerja

yaaa....gambar aku lagi

baby dengan adik bersungguh-sungguh lap almari. motip?

naa...abah dah macam penyamun tarbus dah
posing itu HARUS. walaupun keadaan habuk berdebu. kehkeh~bajet model boley



lepas dah siap bersihkan semua kat beranda tu...abah bagi singgit suruh beli eskem.waaa heaven. kerja penat-penat dapat upah makan eskem. cayalah

santai

muncung macam itik

abah yang kehabisan eskem

kenapa kau?hahaha

tudia mata......

kenapa aku buat entry ni??
sebab aku rindu ibu dengan abah......

Tuesday, 15 November 2011

entry luahan perasaan

Posted by azira rahman at 10:05 2 comments Links to this post

haip,
aku nak meluahkan perasaan geram aku. pagi tadi mood aku berbunga-bunga je, sampai la aku balik rumah bukak pesbuk bukak email. grr, GERAM!!!!

geram dengan sorang owner blogshop ni. macam ni, last week aku ada order 3 item dari die. fine, lambat-lambat die reply yang 1 item dah habis stock. aku pun cakap la. ganti dengan yang dulu tu. iskisk...masalahnye sekrarang, yang buat aku sangat geram..bila kite tanya die. "awak, ni available lagi x?"..korang tau apa die reply? "interested?place ir order here?"...

annoying je aku rasa..so sekrang dah timbul problem macam ni. dah la aku p bank in dah. sial la pompuan ni. sumpah rasa macam serik je nak beli kat die dah. tau la ko tu busy kerja. eh, orang lain pun kerja jugak ape. boley je online layan customer. alasan je ko tu kan...

spoil mood gua!!!!!

erm, pendapat aku la kan. beter tak payah berurusan dengan orang macam ni la kan. firstly, probability untuk kite ditipu sangatlah besar. lepastu kite nak kena tungggguuuuuuu lamaaaa sangat. korang sanggup??aku tak!

Sunday, 13 November 2011

dilema gadis 22 tahun

Posted by azira rahman at 18:21 4 comments Links to this post

tadi ibu call. suara ibu lain sangat. batuk katanya, padahal abah cakap die demam. ibu kan...ibu mane la nak anak-anak risaukan pasal die. agak lama la berborak tadi. puas sangat. alhamdulillah~ tenang betul aku rasa sekarang.

so, sekarang ni aku agak susah hati bila pikirkan aku kena tinggal adik-adik aku. susah hati sebab orang takkan paham kerenah adik-adik aku, orang takkan tahu apa yang adik-adik aku nak, orang takkan boleh layan adik-adik aku macam yang aku layan dorang. 

sebulan aku jaga dorang, aku makin tau perangai dorang. manja dorang disebalik perangai buas dorang tu. banyak rahsia peribadi dorang aku dapat korek. dorang macam dengan mudah share rahsia prob dorang dengan aku. tu maknanya peranan yang aku bawak berjaya kan. sebabnye aku dapat rasa yang dorang anggap aku orang dekat, mean aku as a father and mother.

aku happy sebab boleh happykan dorang, and sama-sama sedih dengan dorang sebab aku nak kena pergi konvo. ikot hati nak je aku angkut 3 3 orang adik aku ni persi sane. kalau la tiket flight ke sabah tu stakat 50 hinggit,,,dah lama dah aku bawak dorang semua. tapi, kalau dah tambang sorang pun mau dekat 5rat. berkorban je la adik-adik oi.....



so adik-adik, sedia la menerima jagaan kakek ye. nak suruh nyah jaga korang pun die super busy. insyaALLAH along akan turunkan semua apa yang along tau kat kakek ea. 


Friday, 11 November 2011

111111

Posted by azira rahman at 21:03 0 comments Links to this post

semua orang pun post pasal 111111. tarikh harini. cantik betul kan, susah betul nak jumpa tarikh macam ni. next year ada lagi tarikh cantik macam ni 121212. tah sempat ke aku nak jumpa dengan tarikh tu...

semua orang pun bercerita apa yang dorang buat harini. bagi dorang tarikh ni sangat special. macam kawan aku sendiri, ejat. abang die nikah harini. bertuah la abang die tu kan. tak salah aku la kan, ramai gile kot yang nikah tunang harini. kan..kan...

bagi aku tarikh ni hanya tarikh. takde apa yang special aku buat harini, selain dari masak bihun. ye, bagi aku masak bihun tu luar biasa sebab ni first time aku masak bihun. aku set alarm pukul 4 kot semata-mata untuk rendam bihun. haha. pulun kan. pastu bila alarm untuk solat subuh bunyi, aku tutup and sambung tido. nasib baik terjaga pukul 7..subuh dinasor la jawabnye. heeeheee




harini jugak la yang membuatkan aku terpikir. aku ni penting ke tak kat seseorang neh?rasa macam aku ni tak penting je, especially lepas apa yang die cakap kat aku. feeling aku?so far aku takde perasaan ape lagi la. haha, gile kentang kan. tah la, malas aku nak pikir.


kenapa aku IBU?

Posted by azira rahman at 20:00 4 comments Links to this post

aku dapat gelaran IBU dari kawan-kawan course aku, mean yang batul-betul rapat la. sebab nye dorang kate aku act like a mother. herm, tah dari side mana la dorang nampak sifat keibuan aku tu. seriously aku tak rasa yang aku ni ade sifat ibu-ibu.

yela..aku mana pandai masak. ibu-ibu kan pandai masak. aku rasa...aku rasa la...aku ni berleter pun tak pandai. hehe. ye dok? sebabnye..bile aku marah or tak puas hati dengan something, aku akan diam je. apa guna dok bising-bising kan. bukan boleh settle pun masalah tu.

mungkin sebab aku caring....kot......and aku suke treat kawan-kawan baik aku macam dorang tu budak kecik. aku suke tanye dorang benda-benda basic yang ibu dorang selalu tanya. makan dah ke?mandi dah ke?kerja dah buat ke?and if belum buat mesti aku akan suruh buat jugak-jugak...yekan bib....?hehe

rite now, aku betul-betul rindu kan kawan-kawan aku. sejak-sejak aku jadi suri rumah tangga ni. aku macam dah kurang sangat bergaul dengan dunia luar. kalau aku nak borak ke ape ke, semua nye dalam alam maya. cewaahh...tapi tu la realitinye..aku rindu hidup sosial aku..

~ibu~

Thursday, 10 November 2011

first movie adik tengok

Posted by azira rahman at 19:30 0 comments Links to this post

selasa lepas, aku bawak adik-adik aku pergi tengok wayang. actually, sabtu lagi aku merancang nak bawak dorang semua. tapi di sebabkan mak sedara aku datang rumah, terpaksa la postponed ke hari selasa. and kesian kat nyah dengan kakek sebab tak dapat folo skali.

cerita yang kami tengok. alamak toyol. ye, aku tau cerita ni macam tah ape-ape je kan. tapi aku terpaksa la mengalah ikot taste adik. adik aku baru 5 tahun kot. kalau aku bantai pergi tengok cerita omputih apa la yang die nak paham kan. ikot hati aku nak je aku tengok shark nite yang 3D tu. kehkeh

pose senget-senget

adik dengan baby yang excited sebab first time tengok wayang

gambar yang malu-malu diambil

lepas je tengok wayang kat jitra mall tu terus aku ke tasik. motip, saje nak bawak adik-adik jalan-jalan dengan nak tamau makanan. haha. macam dah takde tempat len kan nak tapau makanan tu pun.

mia yang tengah pujuk adik merajuk sebab takdapat naik boat

nasib baik la ade mia, xde la teruk sangat perangai adik. kalau mia takde tah-tah lagi melampau perangai die tu. 



Wednesday, 9 November 2011

entry bergambar | sekitar hari raya aidiladha

Posted by azira rahman at 16:11 3 comments Links to this post

tahun ni, tahun keempat aku raya aidiladha tanpa parent aku. tiga tahun kat sabah and setahun kat rumah sendiri. sandikkan...tapi apa boleh buat, bukan dorang saje-saje nak pergi melancong makan angin. dorang pergi buat ibadat..


pic first snap di pagi raya

trio~

tok malu-malu nak tangkap gambar

cacat terencat. haha

ok, ini 2 adik yang gile camera

anak pakman dan cikzah

ko buat muka tension apa bi?

bergila di belakang tatkala aku driving

pompuan ni gile camera

pompuan ini juge!

itu je yang sempat aku snap. tenkiu bebanyak kat mak jang aku sebab sanggup berkorban tak raye dengan suami die semata-mata nak jaga kebajikan anak-anak sedare die ni. sayang mak jang lebih la...hehe. tenkiu jugak sebab cerita kisah cinta ibu dengan abah dulu.....nak harap ibu yang cerita, kim salam je la...


Posted by azira rahman at 14:28 2 comments Links to this post

hai..
rasa lama betul aku tak berblogging. tah apa yang aku busy kan aku pun tak tau. banyak benda yang aku nak coret dalam ni. tapi tu la, bila dok tangguh-tangguh last-last basi camtu je cerita tu. ok, insyaALLAH japlagi aku start cerita satu persatu apa yang aku nak cerita k...




ps: harini dah 9 noveber. mean lagi 16 hari lagi ibu dengan abah nak balik. yea!!!!

Saturday, 5 November 2011

selamat menunaikan ibadah haji dan selamat hari raya aidiladha

Posted by azira rahman at 10:21 0 comments Links to this post

esok hari raya aidiladha. seriously, aku takde feel nak raya lansung. even makanan pun tak prepare lansung. muahaha~plan esok just nak tido kat rumah je. if agak-agak perut nyanyi lagu keroncong baru la nak pergi umah tok. nak pergi solat sunat aidilahda pun, masing-masing tak cukup telekung. macam mana jugak kan..
so, stay kat rumah je..online, tido tengok tv.

tapi....
plan tu dah tak boley pakai sebabnye maknjang datang nak teman kami raye. huhu~mekacih la maknjang. susahkan je. actually kami tak kesah pun raye kami-kami je. siyez ...[sambil bulat-bulatkan mata]. tapi, dah maknjang datang...alhamdulllah je la. at lest dapat gak rasa makanan sedap-sedap. hehe

maybe aku akan pergi rumah mia esok. tu je la.........

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!!


to abah and ibu, selamat menjalankan ibadah haji ye. semoga abah dengan ibu dapat haji mambrur. AMIN~. kami rinduu ibu dengan abah sangat-sangat. tak best lansung ibu dengan abah xde tahu....

Thursday, 3 November 2011

vote for my friend on GATSBY site

Posted by azira rahman at 09:01 2 comments Links to this post

lately aku asyik nampak kawan-kawan aku dok post pasal gatsby kat facebook and twitter dorang. rasa nak tau apa yang perlu divote tu memang la ade, tapi malas. kahkah. and semalam, junior aku ada share pasal gatsby ni and ada muka kawan baik aku. terus aku 'eh..tomy...'

oo..tomy masuk jugak. and he is really handsome and stylish, dengan headphone kat leher die tu, gaya die. tah la..makin stylish and handsome lak mamat ni aku tengok. haha~nasib baik ko anak aku. 
















see...aku tak tipu kan. hehe. sile la vote untuk kawan aku ni ea.
tekan SINI...
lepastu carik nama die..THOMMY JOK UVANG..
cari muka die pun senang kan..janji korang tolong vote. hehe. aku nak letak link terus ke muka die tak boleh lak, so kene buat manual la. susah sket..tapi tolong ea...tenkiu..



ps:/ boley vote hari-hari tau. 


Wednesday, 2 November 2011

i buried them deep in my heart

Posted by azira rahman at 20:29 2 comments Links to this post

this morning i had my breakfast with my friend, after a week i just spend my day at home, in front of my laptop, with my kitty. so damn bored you know. when i meet them, sincerely i feel very happy. i cam smile and laugh with their jokes, their behavior and even watching their style.

when i with them, even i just ate roti jala, my tummy already full. so different if i ate alone, nop ate with my kitty. actually, i went there because i want to print out my TIKET JUBAH KONVO. but, some problem occurs and i can't print it out. naa never mind. really don't care actually. haha. so that i can go there AGAIN. muahaha. just can't be separated with them.

my PERHILITAN friends, i really-really love you all. thank for all your love.

hot mama -kak yana-

kak yana-pak din-en mail



puan norsiah & kak tikah

macho funny guy

cute loving sisters

flower in PERHILITAN

that's all

Tuesday, 1 November 2011

LOLA.....RIP =(

Posted by azira rahman at 20:39 2 comments Links to this post

tadi LOLA nyah dah mati. apa boleh buat, dah sampai ajal die agaknye. bukannya aku tak bagi die makan, aku bagi je. pasal air? tak mungkin sebab air die still bersih kot. aku rasa LOLA ni mati sebab sakit tua kot. ikan ada sakit tua jugak ea =.=' ???

LOLA  just died =(

insang die dah terbukak, xtau memang terbukak or adik yang main

sebelum ditanam

nyah, last pic LOLA untuk ko


eh..ini yang last

akhirnya....LOLA bersemadi di bawak pokok manga. RIP

nyah, cari pet lain yang boleh dipeluk dan di gomol macam beliau ni ye.

handsome, segak, bergaya

abah & ibu di mecca and madina

Posted by azira rahman at 10:12 3 comments Links to this post

pagi tadi macam biasa la on laptop, terus online. ala, bajet-bajet macam orang buat bisnes juta-juta ringgit  tu. hehe. bukak je pesbuk aku nampak ni.


punya la best rasa. terus jerit panggil adik, adik pun tadi liat-liat nak bagun tido terus lari keluar. banyak jugak la gambar yang anak murid abah ni upload. untung abah jumpa dia kat sana, and untung jugak dia dah friend dengan aku kan. sekurangnya terubat rindu anak-anak abah ni.

nak letak semua memang tak dapat la kan, sebab gambar tu pun tersangat la banyaknya. so, aku pilih yang macam cantik-cantik je ea.

kebun kurma

wah...cantik mall dorang

masjid apa tah ni,,

kawan baru nampak hehe

ok. abah sangat santai.

..kaabah..

aku pun xtau ni area mana =.=

unta!!!!

asal nampak ibu cam budak skola ni?

hotel time kat madinah

ok..abah snagat kacak di sini. aww

ibu dengan kawan-kawan baru dia. dari china mungkin


anak murid abah

sebelum bertolak ke tanah suci

sekarang abah dengan ibu dah nak pergi ke arafah. semoga dapat menjalankan ibadah haji dengan sempurna...


 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea