Sunday, 13 November 2011

dilema gadis 22 tahun

Posted by azira rahman at 18:21

tadi ibu call. suara ibu lain sangat. batuk katanya, padahal abah cakap die demam. ibu kan...ibu mane la nak anak-anak risaukan pasal die. agak lama la berborak tadi. puas sangat. alhamdulillah~ tenang betul aku rasa sekarang.

so, sekarang ni aku agak susah hati bila pikirkan aku kena tinggal adik-adik aku. susah hati sebab orang takkan paham kerenah adik-adik aku, orang takkan tahu apa yang adik-adik aku nak, orang takkan boleh layan adik-adik aku macam yang aku layan dorang. 

sebulan aku jaga dorang, aku makin tau perangai dorang. manja dorang disebalik perangai buas dorang tu. banyak rahsia peribadi dorang aku dapat korek. dorang macam dengan mudah share rahsia prob dorang dengan aku. tu maknanya peranan yang aku bawak berjaya kan. sebabnye aku dapat rasa yang dorang anggap aku orang dekat, mean aku as a father and mother.

aku happy sebab boleh happykan dorang, and sama-sama sedih dengan dorang sebab aku nak kena pergi konvo. ikot hati nak je aku angkut 3 3 orang adik aku ni persi sane. kalau la tiket flight ke sabah tu stakat 50 hinggit,,,dah lama dah aku bawak dorang semua. tapi, kalau dah tambang sorang pun mau dekat 5rat. berkorban je la adik-adik oi.....



so adik-adik, sedia la menerima jagaan kakek ye. nak suruh nyah jaga korang pun die super busy. insyaALLAH along akan turunkan semua apa yang along tau kat kakek ea. 


4 comments:

Anonymous said...

insya allah..everything is going well nnti..=)
ejat

azira said...

amin...=)

CK said...

aku doakan mak ko cepat sihat. don't worry, i believe every mom's a trooper. :)

Cik Meyo said...

sume pempuan eh? wow, hehe. kirim slm kat semua. parents skali hehe

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea