Saturday, 31 December 2011

review 2011 azira rahman

Posted by azira rahman at 12:58 0 comments Links to this post

hye semua
ni entry terakhir aku....

untuk tahun ni la. haha. tahun 2011 ni. aku rasa aku just nak review perkara-perkara penting yang terjadi kat aku dalam tahun ni.

1. aku berkonvo tahun ni. so sekarang aku bergelar graduan sains perhutanan universiti malaysia sabah. bangga weh!



2. aku jumpa dengan mereka yang awesome! actually aku buat praktikal kat jabatan perhilitan negeri kedah. and they are totally awesome! dorang sangat lah caring kat aku and friendly. mungkin aku je rasa dorang caring kot. but they are awesome! nah banyak kali kan aku ulang awesome! miss them



3. jalan-jalan dengan family pergi cameron highland. best. setelah 3 tahun ok.


4. ibu dengan abah pergi menunai kan haji. tak payah mention kot kat mane kan, semua tau kan...hehe


5. setelah 3 tahun aku dapat raya dengan family. sumpah syiok okeh


6. nyah berkonvo


7. orange dengan melati mati =(

melati baru lahirkan anak2 die

orange kesayangan
8. beraya haji dengan adik-adik je. sebab ibu dengan abah still kat makkah

along, adik, nyah, kakek, baby

aku rasa tu je kot benda yang aku nak review. otak pun dah blur. esok kerja full pulek, adoiyai. so malam neh tido awal la...harus!

kbai.

Friday, 30 December 2011

izzah ombak rindu tak sesuai

Posted by azira rahman at 02:09 3 comments Links to this post

aku baru lepas tengok OMBAK RINDU dengan adik-adik aku. as usual la, memang banyak benda yang aku dengan adik-adik aku tak puas hati pun. ahaha~

1. lakonan izzah tak best. maybe if tukar watak pelakon pompuan yang lebih nuda akan lebih berkesan. maya karin kan die macam slang indon sket, so bila aku tengok tadi terasa macam tengok cerita pontianak harum sundal malam. apakah??=.=". pendapat aku fazura mesti best jadi izzah. sebab aku suke die!

2. asal banyak beno scene kat dalam cerita neh?kejap kat sawah padi, kejap kat ladang teh, kejap kat KL. tup-tup tepi pantai, pastu kelip mata kejap dah tengah laut. adoiyai...

3. erkkk tade lagu lain ke? macam dari awal movie sampai habis movie lagu yang sama je.

4.  izzah pakai tudung pelik. aku as hijab gurl sangat la tak suke tengok style tudung die.

itu je kot. since dah pukul 2.02 pagi and aku letih berkerja dari pukul 1.30 petang tadi. otak mula la taknak berfungi. otak pun pandai mintak rehat.

overall, cite tu best la. ok la. cuma watak izzah tu la je, if tukar dengan actress lain mungkin akan lebih meletup. nasib baik la ade si haris tu, sedap mata sepanjang tengok cite tuh. haha. tq haris.

aku dengan adik-adik aku terbayang actor yang sesuai untuk bawak watak tengku syahran pulak. punya lama pikir..takde sape pun yang sesuai. aaron jugak kot yang sesuai. ahaha~jejaka hot gitu. tapi last-last terkeluar la jugak nama fahrin ahmad dengan syed (adam maya). mana pergi semua actor malaysia ni ea????

okbai n goodnite

Thursday, 29 December 2011

another annoy entry

Posted by azira rahman at 08:27 0 comments Links to this post

hye peps,
aku sekarang sedang berdilema dengan diri sendiri. aku pernah cakap yang aku tak kisah kerja apa pun, janji ada income. itu dulu punya statement la, time takde kerja lagi. time bosan dok saje kat rumah.

now,
aku rasa aku sangat cerewet bila dah dapat kerja ni. bukan apa, aku kan dah biasa sebulan lebih duduk je dalam aircond tu, dengan kerusi empuk, environment best. so, bila aku kerja kat tempat kerja sekarang ni memang rasa agak tertekan la. tapi bukan la stress sangat-sangat sampai taksuke pergi kerja tu.

maybe sebab kerja tu memang tak boleh duduk, pastu kene berdiri lama. 9 jam ok berdiri. staf die yang lame-lame mulut agak boleh tahan la. semalam aku dengar sorang staf cakap pasal aku dengan kak zirah ni.

"orang nama azira memang berat mulut pun, orang panggil saja buat tak dengar"

yaii..apakah?dorang panggil aku azirah, korang rasa aku akan sahut ke panggilan tuh?hello~my name is azira. A-Z-I-R-A with no H. pastu bila aku tak sahut datang buat muka kat aku tanya

"akak panggil tadi tak dengar ke?"

eh,aku dengar je tau. tapi dah die panggil nama orang lain. apa la guna aku sahut pun kan. other case, aku tengah layan customer, area depan sekali dekat-dekat dengan pintu masuk tu. dorang panggil aku kat belakang. sumpah aku tak dengar lansung dorang panggil. tetibe je kak zirah datang kat aku cakap dorang panggil.

salah ke aku kusyuk layan customer?aku buat kerja memang akan focus dengan benda yang aku buat tu je. memang dah habit aku macam tu. lain la kalau aku takde buat ape-ape, dok round kedai je. bisik pun aku dengar kot. ahaha~

hey, nampak je aku innocent tau. tapi dalam hati ni korang tak tau. bukan nak jadi kurang ajar la, tapi aku rasa aku perlu tegur perangai dorang tu. no wonder la kak zirah tak tahan nak kerja lama kat situ. perangai dorang rupanya.

haaa...kan dah terkeluar apa yang terbuku dihati. cewahh. baru niat tak mau tulis entry annoy, tapi terkeluar jugak. xpe la. sampai sini saje kot entry annoy pasal environment tempat kerja baru.

okbai

Tuesday, 27 December 2011

saya tamak meow, so what?!

Posted by azira rahman at 19:01 4 comments Links to this post

pagi tadi hari kedua aku kerja. sampai je tempat kerja, tengah struggle nak kunci moto tetibe terperasan ada mata comel dok pandang aku. terus la aku panggil dia..

"anyau...anyau..meh sini  meh..."

bayang kan meow ni warna kelabu

anyau tu datang kat aku sebijik macam meow kat atas ni. just kaler je kene bayang warna kelabu plus, meow tu sorang-sorang je. haaa.

sampai je kat aku die nyiau-nyiau sambil gesel-gesel badan die kat kaki aku. aigooo comel gile. mesti die lapar. nak je aku angkat bawak balik tau. tapi di sebabkan aku baru nak pergi kerja and dah lambat pun, so aku niat nak bawak meow tu balik rumah time aku rehat nanti. 

time rehat aku terlambat turun  sikit je. time kat escalator tu aku dah nampak dah meow tuh dok nyendeng-nyendeng kat kaki korang makcik neh. aku tengok  dorang pun macam interested dengan meow tuh. tetibe die makcik tu angkat meow tuh.

adoi...
aku lambat!!!rugi sangat rasa. anyau tu comel sangat ok. just kurus je sebab dok kat giant, kalau dok kat kedai makan sure dah obes dah tu.

bukan rezeki aku la tuh. tak sabar nak tunggu bulan 2, nak balik ambik anak melur yang takde nama lagi tuh. kawan-kawan suggest kat aku nak letak nama apa u meow neh.

ehhh pandai die cover anu die kan..

baru je bukak mata, sebelah mata pun sepet-sepet je lagi. so, tu yang aku tunggu bulan 2 baru nak ambik tu. takde la rasa kejam sangat pisahkan die dengan mak die. hehe

okbai

Monday, 26 December 2011

first day koje

Posted by azira rahman at 19:38 4 comments Links to this post

hai,
harini first day aku kerja. kat guardian. penat gile ok. bukan penat buat kerja ke ape. penat berdiri je pun. korang bayang la, aku masuk kerja pukul 9 pagi sampai pukul 6 petang. and sepanjang tu aku tak de duduk lansung. bukan nak buat baik takmau duduk la, tapi memang takde kerusi lansung. adoii

dah la kaki melecet =.='. maunye tak, aku tak stop lansung round kedai tadi. tah berapa juta kali tah aku round tadi. haha over. kalau ade kerusi boley la jugak duduk-duduk kejap, buat hilang lenguh kaki.

telinga aku pulak tak habis-habis dengar lagu justin bieber. adoi, dah la aku tak minat die pun. laptop aku neh dilarang bukak lagu JB lansung, alih-alih tadi dengar laju JB 9 jam berturut-turut. gilaaaaaaaa

itu dia muka "tangan didada mata pandang atas"
mean aku tak kesah la teruk-teruk camtu pun. actually bila pikir-pikir balik takde la teruk sangat pun kerja tadi. masa kerja 9 jam je. dulu time kerja uncle bob 10 jam kot aku kerja. pastu kene layan perangai customer yang tah pape je. waitress sangat la susah ok.

so, as long aku boleh bertahan, aku bertahan je la. gaji die banyak la jugak. RM 700 lebih kurang la. banding dengan uncle bob haritu, tak sampai RM500 pun. sandik kan. sekurangnye aku kerja dalam aircond. hehe~ketiak takde bau....

okbai

Saturday, 24 December 2011

my dream wedding

Posted by azira rahman at 15:00 4 comments Links to this post

garden style wedding

cantikkan. aku memang dah mengidam wedding stile neh pun. dah lama sangat, memang impian ni. hehe. since belakang rumah aku ade wedding harini and aku sampai setiap masa pun dapat dengar suara DJ dorang tuh, terus terpanggil untuk tulis entry pasal dream wedding aku.

bayangkan wedding garden style. dengan bunyi music yang ikot peredaran zaman. mean lagu sekarang la. TANPA DJ.!! tanpa DJ tu important sangat. aku taksuka DJ wedding. apa gunanya dorang neh?setakat nak bagitau kene amek nasi kat mana, makan kat mana, cuci tangan kat mana. adoiyai...comeon la.

tenang kan tengok

bayangkan atas stage putih tu pelamin aku

ok, ni pelamin tuh.

tapi kat malaysia neh mana la nak dapat garden yang cantik? nak nak lagi aku dok kat kampung, kawan aku pun cakap malaysia ni selalu hujan. kang tak ke naya kalau tetibe hujan and takde satu canopy pun. haa

so, kalau la...aku tak dapat garden wedding neh. cukup la wedding aku ada style garden. haha nak garden jugak tuh. walaupun buat kat kampung, canopy harusla decorate dengan bunga-bunga, daun semua-semua tuh. TANPA DJ!! and lagu zaman aku. banyak ape lagu cinta sekarang yang best-best. kenapa nak guna lagu lama jugak. herm sori aku tak suka lagu kawin lama-lama. lagu raya xpe. hehe.

okbai 

trip to cameron highland

Posted by azira rahman at 10:19 0 comments Links to this post

last week aku pergi cameron highland!!!

ahaha~jakun je kan. cameron je pun. tapi apa boleh buat since aku sangat sukekan tempat sejuk. time kat sabah dulu, tergedik-gedik nak pergi ke kundasang. tapi dah balik semenanjung ni cameron je la.

weii..aku rasa cameron lagi awesome la. sebab die lagi sejuk dari kundasang. even kundasang lagi banyak tempat best untuk di lawat. huuu. rindu memorial war, ladang lembu semua tuh. tapi disebabkan cameron lagi sejuk. cameron best jugak!!!

kat ladang teh

piweett aweks

suke sebab warna hijau

ibu jadi gila camera sekejap masuk mardi

my skill

oso my skill

mahu rabbit ni

muke cacat adik aku

niat dihati memang nak tido sana semalam. tapi disebabkan semua hotel full house, so balik tido umah nenek je la. lagipun aku tak rasa aku dapat tahan sejuk nak tidur sana. ahaha~aku terkejut dengan ibu. kalau tak die la yang paling sejuk. since balik dari haji ni. takde lak die mengadu sejuk. kami semua pakai sweater, die rilex je pakai baju kurung, apakah?

abah suruh aku booking kan rumah penginapan persekutuan kat cameron tu. anytime je abah cakap. wahhh memang aku akan booking pun. tunggu je la. kene tengok jadual betul2 neh. cameron here i come...again...


Friday, 23 December 2011

she such a weirdo la

Posted by azira rahman at 19:31 2 comments Links to this post

harini saja dah 3 kali aku tukar layout blog ni. bukan apa, aku just nak tengok benda baru yang aku betul-betul berpuas hati. so, lastly aku decide nak stick dengan layout neh. so far, tak tau la berapa lama akan stick kan. aku tak suka stick dengan satu-satu benda terlalu lama. cepat bosan.

semua benda kot aku rasa macam tuh. shampo, sabun, cream muka, perfume even kawan pun aku cepat bosan. teruk kan. tapi part kawan tu aku cepat sedar la. bila aku dah rasa bosan pasal kawan-kawan aku, aku akan biar perasaan bosan tu kuasai aku 2 3 hari. lepastu aku akan cuba lawan perasaan tu dengan ingat balik semua benda baik kawan aku buat untuk aku.

tapi, 
sepanjang tempoh 2 3 hari tuh memang aku tak dapat nak berkomunikasi lansung la dengan dorang. haha. kejam. tapi lepas tu aku akan jadi super duper manja dengan kawan aku tuh. weirdo.

ini la die kawan aku yang selalu kene layan penyakit weirdo aku neh

harap-harap bila dah berjauh ni takde la rasa bosan tuh. yang ada rasa rindu je. 

ohyea, aku akan start kerja start isnin depan. saje aku nak partime, kumpul-kumpul duit sementara nak tunggu kerja tetap. boley jugak ade duit untuk belanja family aku. btw, aku akan kerja kat guardian kat giant. dekat je dengan rumah aku. 

kenapa aku pilih guardian? 

sebab aku suka guardian. kire macam wajib la bile aku pergi mana-mana yang ada guardian, aku mesti masuk. even tak beli barang pun, aku akan masuk window shopping. aku suke tengok benda-benda kosmetik dalam tuh. suke tengok sale dalam tuh. such a weirdo. haha

okbai


Thursday, 22 December 2011

i'm not a desperate girl

Posted by azira rahman at 10:59 2 comments Links to this post

hai.

benda yang aku nak tulis kat sini sebenarnya dah lama sangat dah jadi. tapi since aku ni bukan jenis melupakan sesuatu dengan mudah, perkara ni melekat je dalam otak aku ni.

ok, aku akan mulakan entry ni dengan soalan.

"kalau orang dari tua dari kamu, apa yang kamu akan panggil?"

itu je soalan aku. macamni, aku kene serang dengan salah seorang wife kawan aku. aku panggil kawan la since aku bukan pekerja situ dah. tapi dia lebih tua dari aku and dia lelaki. aku bahasakan diri dia "abang". sebab aku rasa tak sesuai je nak panggil die dengan nama terus. nampak tak sopan sangat je. nak panggil die dengan gelaran "encik". skema gile wei..

seriously, aku takde feeling apa-apa pun time panggil laki die tuh abang. tetibe die nak emo cakap aku nak jadi bini no 2, anak dara sekarang tak tau malu. padahal bukan laki die je aku panggil abang, semua laki orang aku panggil abang. so aku kene jadi wife dorang semua la..camtu?

aku ingat muka cantik, lembut so perangai pun akan lembut. rupanya aku salah. terus hilang respect aku dekat die. yang tinggal, yang aku ingat hanya sikap tak matang die. tolong la, aku ni takde la desperate sangat nak kan laki orang tahu. tak desperate pun......

one more, aku tau apa yang pompuan rasa bila haknya dirampas and aku takkan buat macam tuh. sebab aku sentiasa percaya what goes around comes around. aku sentiasa percaya mende tuh, so aku takkan berani buat benda buruk yang akan sakitkan orang lain.

and....sebab die jugak la aku dah takde feeling nak pergi situ. tq kat kamu ye.

Monday, 5 December 2011

selamat pulang

Posted by azira rahman at 13:27 0 comments Links to this post

bila dah lama tak berblogging rasa malas je nak menulis, padahal banyak je idea kat otak ni. mungkin sebab banyak sangat idea sampaikan tak tau nak start dari mana kan...mungkin....

apa kata aku start dengan kepulangan parent aku dari tanah suci. tak banyak yang kau tau pasal kepulangan dorang ni. sape amek dorang kat airport, banyak mana barang yang dorang bawak balik, macam mana suasana kat airport time tu, sape lagi yang pergi smabut dorang kat airport tu...semua tu aku tak tau. sebabnye, aku dah kat sabah time tu. tunggu turn aku nak konvo je.

siyezly, balik rumah je abah yang amek aku. so, memang aku takde feeling sambut dorang lansung la. balik rumah je jadi macam ibu yang smabut aku balik sedangkan sepatutnya kau yang smabut kepulangan dorang.

aku sampai rumah setelah 5 hari dorang balik. so, boleh dikatakan basi la jugak kan. haha. barang-barang dari sana pun aku yng paling last dapat. apa boleh buat kan. terima je la. shawl, jubah, perfume semua tu tak payah berangan la nak pilih-pilih. memang tinggal itu je untuk aku.

so, alhamdulillah la sebab ibu dengan abah dah selamat sampai ke rumah and aku pun dah selamat berkonvo. entry konvo next time pulak la aku tulis. actually banyak sangat aku nak bercerita kat sini...pasal orange, melati and  apple, pasal konvo aku, pasal im...semua tu la....

Sunday, 4 December 2011

opening update afta graduation

Posted by azira rahman at 08:54 0 comments Links to this post

hai semua....
lama sangat kan aku tak update.. busy konon berkonvo. konvo sehari je, tapi nak uruskan semua tu yang makan masa berhari-hari. nak pergi pinjam jubah la, setel yuran konvo, setel hutang. sampaikan aku tak sempat nak explore sabah pun.....huuuu~terkilan sangat


 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea