Monday, 26 December 2011

first day koje

Posted by azira rahman at 19:38

hai,
harini first day aku kerja. kat guardian. penat gile ok. bukan penat buat kerja ke ape. penat berdiri je pun. korang bayang la, aku masuk kerja pukul 9 pagi sampai pukul 6 petang. and sepanjang tu aku tak de duduk lansung. bukan nak buat baik takmau duduk la, tapi memang takde kerusi lansung. adoii

dah la kaki melecet =.='. maunye tak, aku tak stop lansung round kedai tadi. tah berapa juta kali tah aku round tadi. haha over. kalau ade kerusi boley la jugak duduk-duduk kejap, buat hilang lenguh kaki.

telinga aku pulak tak habis-habis dengar lagu justin bieber. adoi, dah la aku tak minat die pun. laptop aku neh dilarang bukak lagu JB lansung, alih-alih tadi dengar laju JB 9 jam berturut-turut. gilaaaaaaaa

itu dia muka "tangan didada mata pandang atas"
mean aku tak kesah la teruk-teruk camtu pun. actually bila pikir-pikir balik takde la teruk sangat pun kerja tadi. masa kerja 9 jam je. dulu time kerja uncle bob 10 jam kot aku kerja. pastu kene layan perangai customer yang tah pape je. waitress sangat la susah ok.

so, as long aku boleh bertahan, aku bertahan je la. gaji die banyak la jugak. RM 700 lebih kurang la. banding dengan uncle bob haritu, tak sampai RM500 pun. sandik kan. sekurangnye aku kerja dalam aircond. hehe~ketiak takde bau....

okbai

4 comments:

Queen M said...

ketiak anda maseh berbau. miahahaha!

meknie said...

statement last takley blah "ketiak takde bau"

Nurul Faiz Bikers said...

keciannya dia.
sabar la ye.
lepas ni pegi cari kerusi ye :)

azira rahman said...

nyah: mana ada bau..ketiak suci okeh!

mekni: harusla mention wei...hahaa

nurul faiz bikers: memang takboley duduk la...nak duduk gak kene pergi carik kerja lain. huhu

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea