Sunday, 15 January 2012

aku bukan MINAH REMPIT

Posted by azira rahman at 22:12

hai

lately aku rasa ramai yang gelar aku "MINAH REMPIT". sob sob...aku tak suke panggilan tu. bagi aku minah rempit tu panggilan untuk perempuan-perempuan tak elok je. yang sentiasa keluar malam meronggeng naik moto dengan laki. willy sana...willy sini..pastu jadi hadiah dalam pertaruhan lumba haram. paham tak pertaruhan apa?ala....yang if ko menang game malam tu, ko boleh bawak balik minah rempit tu balik rumah kau. guna la macam mana pun...

haa...itu la yang aku paham pasal minah rempit tu. tapi aku takde lansung ciri-ciri yang aku mention tu. aku ni punya la pemalu, memang tak keluar malam lansung, nak jadi pertaruhan tu lagi la "jauh punggung dari kerusi". 

just aku bawak moto laju je time aku pergi or balik kerja. takkan sebab tu da h dilabel minat rempit? eii tak suka la! kalau korang jadi aku pun aku rasa mesti korang nak laju-laju rush balik rumah kan. haa sama la dengan aku. bayangkan..aku balik kerja pukul 11 malam, harus la kan aku bawak laju-laju untuk sampai rumah cepat. pastu time nak pergi kerja lak aku bawak laju sebab aku selalu lewat =.=" hehe. 

lagi sebab aku bawak lelaju balik rumah time malam sampai kene panggil minah rempit. sebab aku takot aku kene ragut. haha. banyak pikir kan aku ni. macam-macam imaginasi aku kuar bila aku pasan ade moto ikot belakang moto aku. mula la aku pulas minyak sampai habis. tengok-tengok pakcik-pakcik je yang bawak moto tu. takot tak bertempat.

sebab lain..aku taksuke la buang masa atas jalan bawak moto pelan-pelan. banyak lagi kot benda yang aku boleh buat...mandi ke, online ke daripada bawak moto macam pakcik-pakcik balik mesjid tu. ops sori pakcik. terjadi contoh pulak. hehe

tapi kekadang tu terasa la jugak bahaya aku  bawak lelaju ni. mata ni dah la tak berapa nak nampak kalau malam. memang aku bawak ikot instinct aku je. hebat kan aku *kembang idong*.

aku dah list pun sebab sebab aku bawak lelaju bila pergi or balik kerja. so tamau dah ea label aku minah rempit. ehhh....orang yang label aku minah rempit tu ade blog ke tak?ala.....takpe la, aku pesan untuk semua la. hehe

ni baru la minah rempit. orang bawak moto pakai kaki pun die berani naik

punya la beza dengan cara aku naik moto kan


okbai

7 comments:

Anonymous said...

klu zira paham minah rempit tu yg cash&carry tu so org lain akan paham minah rempit tu means lain lak..it's depend on person how they determine the meaning of minah rempit...

Anonymous said...

xpala org bg pandangan mcm tu,..xble jg kita mau paksa org respect ngn kita kn,..? hehe juz be gud n yg penting ko xda niat pn mau jd minah tuh hehehe ^^,

azira rahman said...

eh..bukan tu ea maksud minah rempit tuu?dah tu ape ea maksud die?

Anonymous said...

mna taw,..tmpat aku ni mna ada minah rempit, so xtaw la mau describe mcm mna hehe...

azira rahman said...

eh...macam kenal je anon ni...hehe. sy cam cara ko tulis la...

Anonymous said...

sapa?

Mr.Kay said...

sapelah yg cakap kau tu minah rempit...diorang xtau yg kau ni punyelah minah masjid, minah jalan kepit, minat tudung labuh...eiii geram btul aku ngan orang yg cakap kau minah rempit ni

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea