Wednesday, 18 January 2012

my little AJ

Posted by azira rahman at 23:02
hai

mood aku harini sangat la tak elok. harini aku dapat AJ, patutnya harini adalah hari happy aku..tapi sebaliknya..

;'(


AJ ni seekor meow berwarna oren. aku adopt dari kawan aku. haja. kisahnye macam ni. haja jumpa AJ kat airport sorang-sorang, die kesian so die amek bawak balik. then, die iklankan kat pesbuk sapa nak adopt AJ sebab AJ perlukan family. aku terus rasa kesian and cakap aku nak adopt. so, pagi tadi first time aku jumpa AJ in real life. sadly..banyak sangat halangan untuk aku bela AJ ni.

firstly, ibu takmau AJ. sebabnye..ibu tak suka banyak-banyak meow kat rumah. aku tak rasa banyak meow tu merimaskan. meriah lagi ada la. ikut kan hati aku..nak je aku ignore apa yang ibu cakap. tapi bila dah banyak-banyak kali ibu ulang-ulang kata macam-macam kat aku. aku mula rasa marah, fade up semua ada. menyesal lagi la...

secondly, apple tak boleh nak terima AJ. maybe apple jelez. selama ni kan die kesayangan. tetibe je ada meow lain, maybe die rasa tergugat. and die jadi takut semacam je. pendek kata dorang tak boleh berjumpa lansung la.

thirdly, aku dah sayangkan AJ. even baru jumpa harini. AJ sangat playfull, betul cakap haja. aku nak je bela die. tapi 2 halangan kat atas tu buat aku rasa tension sangat. sangat sangat tension. aku sayang apple, aku takmau die lari sebab rasa rumah ni dah tak selamat untuk die. at the same time aku dah sayangkan AJ. and aku nak die jadi part of this family.

right now..i am crying. menyesal dengan semua yang aku buat....benci diri ni. 

ibu suggest suruh abah bawak p kem abah, tinggal kat sana terus. lagi la aku sedih.. aku pikir..mana la die nak tido? die nak makan apa? die nak main dengan sapa? sapa nak belai2 die nanti? semua yang aku pikir tu buat aku nangis sendiri. jahatnye kau azira. kalau la ko tak cakap kat haja yang ko nak adopt die. haja takkan susah-susah bawak die balik dari kelantan naik bas. AJ pun tak payah susah-susah pening naik bas. aku rasa..banyak lagi adopter kat kelantan yang lebih baik dari aku..bad me! really regret it. 

nanti if aku dah ada rumah sendiri..aku akan penuhkan rumah aku dengan meow. mana-mana meow aku jumpa aku bawak balik je. so ibu dah tak boleh nak masuk campur dalam aku punya decision dah.

2 comments:

wink..wink.. said...

meow 2 mcm orange kn??

HoNeY_Bee said...

kedah kat mana? i boley adoptkan .. =

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea