Sunday, 5 February 2012

kegunaan google

Posted by azira rahman at 23:18

korang mesti guna google kan. pernah tak korang perasan kegunaan google pada korang?

ni antara kegunaan google kat aku.


  1. google translate. sangat penting bila tak tau sesuatu perkataan. tak payah susah-susah nak beli kamus banyak-banyak. gune je google translate. since aku folo banyak artis k-pop kat twitter and satu satunye cara nak paham tweet dorang tu dengan guna google translate je la. google translate juge untuk check ejaan. 
  2. google map. aku tak tau jalan sangat, so memang depend sangat2 la kat google map ni. even nak jalan area sendiri pun aku tergagau2 ni...
  3. gambar! nak carik gambar comel..berlambak kat sini
  4. search nama sendiri. ahahah~~

itu je la yang aku buat dengan google ni sekarang. dulu-dulu rajin la jugak carik bahan ilmiah. now, buat apa la nak carik lagi kan. hehe~tapi kekadang tu bula terasa rindu aku search jugak subjek2 dulu. kagum tak?haha

3 comments:

CK said...

kagum!

ehehek...

THOMMY said...

kalau bosan2 pun google bleh teman kite sembang2 bila bosan sorang2..hahaha.. try search google bot ke ape klu tak silap...

azira rahman said...

bib: kagum kan...hahaha

tomy: aahhh...lupe pasal google boat tu..ahaha~sengal owh melayan die sembang...

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea