Monday, 19 March 2012

kerja ohh kerja

Posted by azira rahman at 07:43
hai

harini dah 19 march kan. cepat je masa berlalu. sedar tak sedar dah hampir 3 bulan aku kerja kat guardian tu. asalnya aku nak kerja dalam sebulan je, tapi tengok-tengok dah melajak sampai ke 3 bulan. 

kerja tu ok, bukan la susah sangat pun. just aku tak tahan dengan pengurusan die je la and masa kerja. pengurusan tu memang aku salahkan manager 100%. ade ke patut die cut semua OT, cut semua claim? harus ke buat macam tu? OT tu la punca kami nak dapat duit lebih. macam aku ni xde hal la sebab xde tanggungan. diri sendiri pun parent aku yang bagi makan. tapi member2 aku yang lain tu, yang dah ade anak dah ade kereta. cukup ke duit belanja dorang if xde OT? kalaula pengurusan dapat pikir apa yang orang bawahan die alami.

masa kerja pulak...aku tak suka kerja shift. sangat. sekarang boleh la aku tak kawin lagi. nanti dah kawin memang menyusahkan diri sendiri je if kerja shift. anak-anak pun macam terabai je. life memang dah tak de dah, siang malam terkurung je dalam guardian tu. saba je la....

so sekarang ni memang aku tengah berhempas pulas apply mana-mana jawatan kosong yang aku nampak, yang mana sesuai dengan aku. dalam banyak-banyak yang aku apply tu harap-harap ada la rezeki aku kat situ. untung la aku ade im sebab die tak pernah bosan melayan aku suruh carikkan aku kerja kat sana. die tebalkan muka die tanya member2 die pasal kerja kosong. tq im....

korang, doakan aku murah rezeki. aku nak kerja........

3 comments:

THOMMY said...

good luck finding new job. =)

CK said...

amin. i'll be praying for you ibu. :)

azira rahman said...

dah dapat pun..hehe

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea