Saturday, 17 March 2012

raccoon & kaabah

Posted by azira rahman at 18:57
hai. ada satu cerita aku nak kongsi.

tadi onda way balik dari rumah nenek ke alor setar, singgah jap kat penang jumpa nyah. since die nak mintak ic abah dengan ibu untuk selesaikan urusan master die.

tengah dok tunggu abah pergi fotostat ic die dengan ibu, kami adik beradik pun lepak la dalam kereta. tah macam mana nyah boleh pergi keluarkan isu die jumpa raccoon tadi. tah kat mana la die jumpe.

"adik, tadi nyah jumpa raccoon tadi. besar ni..." sambil tunjuk saiz raccoon tu dengan tangan die.

pastu aku saje la nak test adik.

"adik tau ke raccoon tu apa?"

"eleh adik tau la..sat sat adik nak lukis."

terus aku dengan adik beradik ak curious nak tengok apa yang adik lukis. tau pulak kan die raccoon tu ape kan.

"camni kan raccoon tu?" sambil tunjuk gambar kat bawah.
raccoon pada fahaman adik
 .."ala yang ada kat mekah tu kan, yang wana hitam tu kan"

terus ni kami gelak gile2 punya kat dia. hadoila adik, itu kaabah la. jauh sangat kot beza kaabah dengan raccoon. ibu yang tengah badmood sebab perut tak selesa pun boleh tergelak-gelak sekali ni. punya la power adik ni.

adik..ni raccoon sebenarnya tau!

2 comments:

CK said...

kiut gile adik ko! omg!!!! :)

azira rahman said...

ahaha~tah mane la die dapat bayangan camtu...hahah

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea