Thursday, 10 May 2012

tanda tanya

Posted by azira rahman at 19:33
kalau nak ikutkan, lagi 3 hari aku bakal mula bekerja. sadly, aku takada mood lansung nak keja. banyak sangat isu yang bermain dalam kepala otak aku ni. mana aku nak stay nanti?macam mana kalau aku homesick?seriously aku akan homesick punya. dapat ke aku beribadah macam biasa. maksud aku kat sini, solat aku. terjagakah solat aku?ada dorang sedia tempat solat tak?ada kiblat tak?see...tu baru sikit aku keluarkan. macam mana dengan meow-meow kat kat rumah ni?sapa nak jaga dorang?macam mana kalau ibu bagi dorang kat orang lain...no wayyy...aku takmau! 

tapi pikir-pikir balik, pasal rumah tu. if aku kerja mana-mana pun aku still akan berdepan dengan masalah rumah sewa ni kan. ok, abaikan pasal rumah tu. noo....otak tak dapat nak abaikan. lagi 3 hari aku nak kerja and then aku still tak tau mana aku nak stay. what the..

the truth is, ade rumah sewa kat sebelah rumah im. tapi masalahnya dorang takmau aku masuk. ni yang aku tak paham sangat ni. dorang tak pikir ke?if dorang jadikan aku penyewa kat situ, dorang boleh jimat dorang punya belanja untuk sewa?eh bukan sewa je. segala bil air, bil letrik semua dorang dapat jimat. haih dorang ni belajar takat upsr je ke sampai tak boleh pikir? well maybe la dorang nak keselesaan. ahh bullshit la kau. 'kau' aku guna sebab yang tak bagi aku masuk tu sorang je, and die nak buat bilik yang bakal kosong tu jadi store. bodoh!

part ibadat aku lak. jujur aku cakap, aku tak rasa dorang solat. tah la, aku pun tak tau kenapa aku boleh pikir macam ni. if aku salah anggap kat korang, sori ea. nt kalau la aku dah ada rumah sewa, mana kiblat aku?nanti aku nak solat kat atas tu, mana kiblat aku? sangat susah hati bila pikirkan benda ni. mungkin dulu aku tak pentingkan solat, aku ikot je flow orang sekeliling aku. kalau aku dengan orang yang nak solat..aku solat. kalau aku dengan orang yang tak solat, aku tak solat. tapi sekarang aku dah berubah. aku dah tak tinggal solat. so how la aku nak beribadat kat tempat tu?howwww.......!!!

meow! ni jugak 1 kegusaran aku. seriously, aku takmo tinggal dorang. aku nak bawak dorang dengan aku. tapi masalahnya aku still tak ada rumah sewa. macam mana la nak bawak dorang semua. buatnya aku tinggal kat rumah, lepastu ibu bagi dekat orang. mau meraung aku.

seriously aku rasa macam takmau kerja. tapi sampai bila aku nak macam ni kan. aku nak tau sangat status rumah sewa aku tu. at least aku dapat menyewa bilik dengan sapa-sapa dah cukup elok. kalau ko tumpangkan aku, aku boleh je share bayar sewa dengan ko. takde masalah semua tu. sekarang aku kecik hati dengan im, merajuk la jugak. so aku xleh nak contact dia lagi la even aku dah desperate gile nak tau pasal rumah sewa tu. ibu dah tau yang aku ada masalah rumah. so ibu, along lepaskan semua ni kat ibu. kalau ibu tak bagi along kerja sana pun along tak berapa nak terkilan sebab terlalu banyak buruk dari baik.


ni lagi satu sebab kenapa aku berat hati nak pergi.....

5 comments:

THOMMY said...

azira...klu btol2 nak kje, kne commit...aku pun mcm takde mood giler nak keje...haha..tapi kalau tak keje, sampai bile kan nak menganggur minta duit mak ayah.

klu mcm kucing tu, minta la adik2 ko ke mak jage. btau je jgn buang. sampai ko dah dpt rumah nnt, ko bawa la..

pasal kiblat plak, tnye je sape2 yg tau caner nak tentukan arah kiblat. ko xtnye, mmg la ko xtau kan...hehe..

pape pun, gudluck!! semoga semua urusan ko berjalan lancar. satu lg, jgn merajuk ngan im lame2...mane tau die lg boleh tolong ko..haaa.. =)

THOMMY said...

btw...aku nak tgelak tgok gmbar adik ko tu...
btol2 sejibik macam ko..tapi versi kecik...hahah...comel gile...

azira rahman said...

tomeng!!!tq..aku dah decide... p je la keje. apa nak jadi tu jadi la....huhu. weiii nama pun adik aku kan..harus la muka sama..haha

CK said...

ibu, i know you can do it. nama pun 'ibu' maa... you're gonna be awesome. btw, aku agak dekat la dengan ko. if ko ade break, ak maybe akn dtg sane. jln2. espeseli lpas ak dah ade lesen ni. wehee.. :) goodluck untuk new life ko bu...

btw, yeah, you're adik is so cute! :D is that my mak su?

azira rahman said...

tq bib...sayang ko..

haha. your maksu maybe..

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea