Wednesday, 17 July 2013

Lirik Lagu Hanya Aku - Hyper Act

Posted by azira rahman at 21:26 0 comments Links to this post



Lirik Lagu Hanya Aku - Hyper Act

Bersama janji kau sentuh rasa percaya
Hangat dinginmu mengundang rindu kecewa
Hanya aku dihuni sepi rasa kasihmu


[*] Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku


Apakah mungkin berulang janji setia
Apa kan kekal ataupun menyambut duka
Dan dirimu di janji Sang Sempurna
Dan kecewa kini dipulih rasa kasihmu

Repeat [*]

Dihuni rasa rindu
Hanya ku yang mencari
Rembulan masih ada
Mungkin seketika
Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
Hanya aku

Dingin rasa kasihmu
Bagai bintang bersemi
Rindu janji bicara
Kekal selamanya
Walau sekadar mimpi
Tak pernah ku peduli
Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
Hanya aku



Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2013/05/lirik-lagu-hanya-aku-hyper-act.html#ixzz2ZJDZCKgd

graduan course perhutanan senang dapat kerja ke?

Posted by azira rahman at 21:21 6 comments Links to this post
i got some question on my entry.


well, 
sejujurnya kos perhutanan ini bergantung pada di mana kita berada, sama ada kita ni memlilih pekerjaan atau tidak. bagi budak-budak course perhutanan yang stay kat semenanjung, peluang pekerjaan dalam bidang yang dipelajari adalah agak tipis. ye, peluang pekerjaan still ada just sangat tipis. sebenarnya, aku pun takde or kurang pendedahan dalam bidang perhutanan kat semenanjung ni.

tapi...
kalau stay sabah or sarawak, peluang pekerjaan dalam sektor perhutanan sangatlah banyak. sampaikan ada niat nak stay kat sabah or sarawak sebab nak kerja dalam bidang perhutanan jugak. niat je laaa...hehe.

kalau tanye pasal best ke? senang ke course ni? jawabnye..course ni sangat best. selalunya budak-budak dalam course perhutanan akan jadi sangat rapat, maybe sebab banyak fieldwork. kalau kat UMS dulu boleh nampak sangat ikatan antara budak berhutanan dengan budak course lain. 

now,
aku kerja as kerani at syarikat swasta kat cameron. export bunga ke Japan. jauhhhh sangat lari dari course yang dipelajari time study dulu.tapi apa boleh buat, dah ada rezeki kat sini. sekarang pun dah tak boleh memlilih kerja, dalam kite dok memilih kerja, ramai lagi kawan-kawan kita yang luar yang still menaganggur. walaupun kerja kerani, tapi aku tetap bersyukur. bulan-bulan ada jugak income, xpayah nak bergantung dengan parent, siap boleh tolong parent lagi, adik-adik jangan cakap la. tapi aku sentiasa ada impian nak kerja dalam sektor perhutanan, sebab aku suka NATURE! insyallah.......

kisah kawan & lawan

Posted by azira rahman at 21:02 0 comments Links to this post
thanks..

thanks a lot sebab aku dah ditunjukkan siapa kawan siapa lawan.
nak jadi kawan sejati tak payah nak kene berkawan sampai 3 4 tahun kan
cukup la kawan setahun pun, kalau betul kawan,
tetap akan kawan selamanya,,,

buat kawan,
thanks sebab bagi aku pengalaman berharga,
mengajar aku erti kehidupan,
thanks bukak mata aku, jangan mudah percayakan orang,

buat lawan,
aku tak menyesal kenal kau,
just sedikit kecewa, mungkin kerana terlalu percayakan kau.
sekurangnya aku dah kenal perangai sebenar kau,
semua benda ko buat kat aku,
aku diam.
tak pernah lansung aku terfikir nak memburukkan kau kat sape2,
alhamdulillah..ALLAH dah bukak mata dan fikiran aku.

kawan & lawan,
terima kasih sebab bagi aku pengalaman berharga ni.
 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea