Saturday, 23 November 2013

sabtu punya celita

Posted by azira rahman at 11:16 0 comments Links to this post
"Holaaaa

Salam sabtu.

Sabtu ni memang plan nak rehat kat rumah je dengan housemate yang sewel2 belaka ni. Bangun lambat,tak payah gosok gigi terus breakfast,perut dah kenyang mata dah lali terus sambung tido. Wallaaaa heaven gile.

So sekarang sorang dah tewas.siap dah mimpi rasanya tu. Aku mengadap nset online sementara nak pejam mata.huhu.

Well aku nak cerita sikit pasal ape yang aku terbaca semalam. Sifat berdasarkan bulan,tarikh lahir and anak keberapa.

Sebenarnye aku tak percaya pun dengan semua ciri-ciri yang dinyatakan tu. Tapi ada 1 2 ciri yang buat aku terfikir.

"Orang yang lahir bulan march ni kuat berdendam ke? Semua eh?bukan aku je eh?bukan nor azira binti abdul rahman eh??"

Haishhh.....aku mengaku aku ni pendendam. Even sekarang pun ade je dendam yang aku simpan dekat certain orang. Bukan dendam je,siap nak balas dendam lagi. Tapi ade seseorang yang berjaya control aku. Cayalahhh..

"die cakap jangan berdendam,xbaik. Biar je ape orang nak buat dengan kite,kite sabor saja...biar allah saje yang balas."

Then die buat aku terfikir,
"Aah jugak kan,ape aku dapat bergaduh dengan orang bodoh camtu??aku ade degree...kalau aku ikot dorang bergadoh,ape laa beza aku dengan dorang kan. Same bodoh laa..orang educated,buat cara educated kan....peace yo!!!!"

"Don't argue with stupid people,they will drag you to their level and beat you with their experience"

Kata-kata ni memang aku pegang. Bodoh tak apa,jangan sombong. Pandai pun tak guna kalau sombong. 

Wednesday, 20 November 2013

doa orang teraniaya dimakbulkan tau

Posted by azira rahman at 19:27 0 comments Links to this post
Dush
Toink
Dum
Bam

Itu laa bunyi aku terkene.terkene apa ni? Terkena sebab terlalu percayakan orang,terlalu percaya statement

" kalau kita tak kacau hidup orang,orang takkan kacau kite"

Nahh...terbukti prinsip hidup aku selama ni sampah. Tak boleh pakai lansung. Sebab dulu aku percaya sangat dengan statement tu sebab memang betul. Bile tak kacau,tak cari pasal dengan orang,orang tak akan cari pasal dengan kita.

Now semua dah tak boleh pakai bile dikelilingi manusia KEPOH yang penuh kat kampung raja neh.haiyooo mereka ni tau bikin panas je kan.

Ape je ea dorang dengkikan dengan hidup aku ni??dari aku dok kat atas,aku jatuh sampai aku bangun balik...tak henti henti dorang kacau hidup aku.ade je benda yang tak kena kat mata dorang. Sungguh aku tak paham.

Paling aku tak paham bila aku sikit pun tak de terpikir pasal dorang,tapi dorang tu tak boleh kalau tak reka cerita pasal aku. Jadi panas gamaknye bile sehari tak bercakap pasal aku,tak buat cerita pasal aku..Pelik sangat kan. Rase macam nak pergi tanye pun ade,dengki ape dengan aku sampai nak buat cerita pasal aku???

Dalam beberapa bulan ni aku malas sudah nak bergaul dengan dorang. Balik kerja, terus masuk bilik. Tu punnnnn ade orang dengki. Hadoiii......tu pun orang nak carik pasal...amazing betul hidup aku kan...

Kepada mereka-mereka-mereka, aku doa semoga allah balas ape yang patut kat korang sebab aniaya aku camni.


Wednesday, 6 November 2013

cerita lelaki itu

Posted by azira rahman at 01:19 0 comments Links to this post
Lelaki...
Bilamana mereka benar-benar serious
Bilamana mereka benar-benar mahukan kita sebagai suri hidup mereka
Orang pertama mereka akan kongsi kegembiraan itu adalah ibu mereka
Seterusnya keluarga...
Akhir sekali adalah kawan-kawan mereka

Aku punya cerita
Sudah mencapai fasa aku diperkenalkan kepada kawan-kawannya
Bahawa aku adalah 'seseorang' dalam diari hidupnya
Malu..tapi aku bahagia

Semoga perhubungan ini dipermudahkan ALLAH
hanya itu yang aku pinta
 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea