Saturday, 23 November 2013

sabtu punya celita

Posted by azira rahman at 11:16
"Holaaaa

Salam sabtu.

Sabtu ni memang plan nak rehat kat rumah je dengan housemate yang sewel2 belaka ni. Bangun lambat,tak payah gosok gigi terus breakfast,perut dah kenyang mata dah lali terus sambung tido. Wallaaaa heaven gile.

So sekarang sorang dah tewas.siap dah mimpi rasanya tu. Aku mengadap nset online sementara nak pejam mata.huhu.

Well aku nak cerita sikit pasal ape yang aku terbaca semalam. Sifat berdasarkan bulan,tarikh lahir and anak keberapa.

Sebenarnye aku tak percaya pun dengan semua ciri-ciri yang dinyatakan tu. Tapi ada 1 2 ciri yang buat aku terfikir.

"Orang yang lahir bulan march ni kuat berdendam ke? Semua eh?bukan aku je eh?bukan nor azira binti abdul rahman eh??"

Haishhh.....aku mengaku aku ni pendendam. Even sekarang pun ade je dendam yang aku simpan dekat certain orang. Bukan dendam je,siap nak balas dendam lagi. Tapi ade seseorang yang berjaya control aku. Cayalahhh..

"die cakap jangan berdendam,xbaik. Biar je ape orang nak buat dengan kite,kite sabor saja...biar allah saje yang balas."

Then die buat aku terfikir,
"Aah jugak kan,ape aku dapat bergaduh dengan orang bodoh camtu??aku ade degree...kalau aku ikot dorang bergadoh,ape laa beza aku dengan dorang kan. Same bodoh laa..orang educated,buat cara educated kan....peace yo!!!!"

"Don't argue with stupid people,they will drag you to their level and beat you with their experience"

Kata-kata ni memang aku pegang. Bodoh tak apa,jangan sombong. Pandai pun tak guna kalau sombong. 

0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea