Monday, 23 December 2013

lebiu ibu iteww

Posted by azira rahman at 23:47 2 comments Links to this post
Salam...

Aku sangat happy sekarang. Yelaaa even dok sensorang pun boleh sinyum2,maknanya happy betul la tu kan..almaklum laa baru lepas cakap dengan ibu iteww.

Cara ibu cakap buat aku betul2 excited nak bertunang. Actually,untuk tunang tu aku memang takde plan ape2 pun untuk baju since die pun cakap "xpayah laa baju,pakai ape yang ade je"

So,memang tak kesah laa..pedulik laa if orang nk kutuk baju tunang aku cikai ke ape..aku ke ngkorang yang betunang??wakakaka..

Sekejap je rase camtuh. Bile ibu dah offer nak buat dress untuk tunang aku tu terus rase cam "vah vah vah"..cara die cerita tadi cam mewah betul ni baju aku.

"Ibu nak beli lace mahal,nak jahit manik,halfmoon ibu buat sebab nak bagi matching dengan baju ko. Warna cream atau putih ye sebab memang itu je kaler untuk tunang.dress labuh macam ko tunjuk tu"

Fuhhhhh.....i lebiu ibu lebih aaa......siyez ibu,xtipu punya.

Actually ibu tak berapa setuju pun aku nak tunang, sayang kot nak lepas anak die ni. Tapi last2 die lak terlebih excited. Silap2 siap ade pelamin tu nanti. Bukan boleh percaya sangat tu..nampak benor excitednye.

Tq ibu...lebiu lagi

Sunday, 22 December 2013

i am taken

Posted by azira rahman at 18:43 1 comments Links to this post
Salam...

Harini dengan happynya aku nak announce yangggg I AM TAKEN!!!

Alhamdulillah....

Allah dah janjikan..setiap kesusahan akan didatangi kesenangan,kegembiraan. Ehem kisah nye begini.....

Aku kenal dengan dia sebagai kawan,kawan biasa ke kawan untuk berkongsi cerita,meluahkan masalah..kemudian jadi kawan rapat,terlalu rapat sampai aku begitu yakin yang dia akan sentiasa ada untuk aku dimasa susah atau senang. Yakin aku kukuh sangat,and sebab keyakinan aku kat die laa buat aku putus cinta.tapi aku terima,tade jodoh kami.

Aku lansung dah tak ada hati nak cakap pasal cinta kawin and what so ever ni lepas aku break up. Ayat pasrah aku 1 je

"Ala..pekerja rumah orang tua kan banyak nak jaga aku nanti"

Sampailaaa 1 hari dia propose aku..bukan untuk jadi awek dia..but jadi teman hidup dia. Walawehh xpernah bayang lansung kot mende ni jadi..sebab aku terlalu rapat dengan dia aku anggap tu gurauan je,ye laa die tu boleh tahan jugak mulut manis ayat perempuan..so aku tak mudah laa nak jatuh hati.

Tapi bile dah 4 5 kali propose aku..aku start rasa lain.

 "Eh die ni dah kenape??"

Nak main pun agak2 laa kan..hati perempuan ni mudah sangat terusik,kental macam mana pun bila nampak kesungguhan lelaki konpem! Konpem cair meleleh.

Die cakap die serius,family die dah tau. Terus dup dap dup dap rasa...first time guwa kene propose. Senyum tak payah cakap aa,kalau mulut aku neh boleh bercakap sah die ngadu die krem dok sengeh lelame camtu.

Start dari tu..die semakin berubah. Ye nampak sangat perubahan die. Dulu kalau buat salah,takdenye die reti nak mntak maaf,salahkan aku lagi ade.

 Sekarang...

*ehem*

iteww kene layan cam pwincessss...asal je aku kecik hati,die mintak maaf. Asal je aku merajuk die pujuk. Sumpah wehhh,dulu die xsuwit gini. Perangai mulut manis tu pun aku dah tak nampak dah. Alhamdulillah..moga panjang jodoh kami..

Lastly yang paling aku suke pasal die.....

Die kuat jelez!!!

Aku selalu berharap akan dapat pasangan yang kuat jelez..sebab bile die jelez nampak benor yang die tu sayangkan kite kan...yang die tu caringkan kite kan..

Alhamdulillah......aku bahagia sangat.



Monday, 9 December 2013

hati manja

Posted by azira rahman at 18:23 0 comments Links to this post
Aku mengaku aku manja...
Manja dengan orang-orang yang aku sayangi. Ibu,abah,adik2,kawan baik..
Manja aku hanya pada mereka,rengekan aku hanya pada mereka..
Sebab aku sayang..
Aku tau,bila aku merengek dengan dorang,dorang pasti akan layan.mengadu laa apa pun..demam,selsema,sakit hati,jari luka,baju kotor,lapar..semua. Semua yang aku nak adukan,pasti mereka layan walhal kadang tu menda yang aku adukan nonsense.. Calar sikit je,tu pun aku mengadu..sebab aku manja,mahukan perhatian dari yang aku sayang...sebab aku tau orang yang aku sayang tu akan response "sakit ke??ololo...ciannye die....letak ubat k"

Itu yang aku nak....aku nakkan perhatian je. Kalau setakat aku mengadu sakit hati,masalah aku semua..tapi that person sikit pun tak menenagkan aku,tambah sakit hati lagi ade..well that guy dont deserve my love kan..nampak sangat laa sayang tu ade ke tak kan..

Alhamdulillah,
Sekarang aku bahagia. Dengan orang-orang yang betul2 sayangkan aku..bukan berpura-pura macam sebelum ni. Yang lansung tak bagi semangat kat aku,yang dia tau sakitkan hati je..alhamdulillah ya allah,aku bahagia sangat sekarang...
 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea