Tuesday, 9 September 2014

ANDA TIDAK BERJAYA

Posted by azira rahman at 15:10 1 comments Links to this post

Bangun tidur.

Check email.

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM GRED 41 DAH KELUAR

aku dengan nervous nya masukkan ic untuk check result.

ANDA TIDAK BERJAYA.

kecewa sangat. 2 3 kali jugak la aku try masukkan ic kat situ. Dengan harapan akan ada kesalahan. Kalau dah itu yang tertulis,xkan nye ada perubahan.

Tapikan,spa bg retest. Biar betul kan. Macam xpercaya je. So aku akan retest la malam esok. Semoga ada rezeki aku dalam bidang ni.

Tetibe teringat kata chaa sebelum tido semalam.

"Macam mana nak kerja jauh2 ni,tido malam pun nak kene berteman"

"Orang bawak la abang"

Serious,aku xleh nak berjauh lagi dengan chaa buat masa sekarang. Mau menangis aku dibuatnya. Ada hikmah jugak kot aku xberjaya exam tu. Sebab DIA tau aku xmampu nak berjauh dengan chaa.

Apa pun,aku akan cuba retest esok. Kalau tak berjaya jugak,pasrah je la...cameron pun ok ape! Hari2 boleh honeymoon.

Wednesday, 3 September 2014

Cerita kawin aku

Posted by azira rahman at 17:51 0 comments Links to this post

Aku rasa majlis perkahwinan aku simple sangat. Maybe sebab aku tak involve dalam apa2 preparation kot. Semua diuruskan ibu,abah n adik2 aku.

Baju
Baju nikah n baju kahwin 2 2 dari ibu. Baju kahwin aku ambik design ayu (kawan kakek). Then ibu buatkan semua. Even color baju pun ibu yang decide. Takpe, pilihan ibu kan semuanya baik2 belaka. Cewahh.

Kasut
Haa..part kasut la aku rasa paling tak boleh blah. Kasut je aku beli sendiri. Tu pun nyah n kakek tolong pilih. Aku beli online je kot. Kat facebook  "wonder shoetique". Lawa dia boleh tahan la. Just kualiti tu je la. Aku pakai kasut tu pun tumit cam goyang2 je. Tapi aku pakai je. Tade hal pun,siap guna untuk 2 majlis lagi. Kehkeh.

Pelamin
Tarak

Photobooth
Adik2 n kezen yang tolong buatkan. Aku pagi kenduri tu baru nampak cemana laa rupa photobooth aku tu. Tq sangat2 kat dorang.

Props photobooth
Ni aku beli kat instagram. Lupa nama dia. Beli pun time promosi..20psc rm40. Jimat kan. Haha...orang kedek memang camni pun.

Lauk kenduri
Ini memang ibu and abah fully incharge. Yang aku tau ada kerbau. Itu je.

Goodie bag
Adik2 n ibu yang decide sume. Aku just decide pasal nak beli brown paper yang orang letak wafel tu. Jimat sangat. Beli 1000pcs baru rm28. Isi dalam sume dorang jugak yang pilih nk letak apa.

Hantaran
Yea bab hantaran ni aku dengan chaa decide nak letak apa. Cumanya hiasan hantaran tu je nyah, kakek n makjang urus.

See.. apa je yang aku urus?aku macam blur xtau nak buat apa. Semua orang uruskan.

Xpa laa..aku akan balas semua kebaikan dorang ni. Majlis dorang nanti aku akan sponser apa2 yang aku mampu. Huhu. Semoga bertambah2 murah laa rezeki aku.

Amin.

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea