Wednesday, 3 September 2014

Cerita kawin aku

Posted by azira rahman at 17:51

Aku rasa majlis perkahwinan aku simple sangat. Maybe sebab aku tak involve dalam apa2 preparation kot. Semua diuruskan ibu,abah n adik2 aku.

Baju
Baju nikah n baju kahwin 2 2 dari ibu. Baju kahwin aku ambik design ayu (kawan kakek). Then ibu buatkan semua. Even color baju pun ibu yang decide. Takpe, pilihan ibu kan semuanya baik2 belaka. Cewahh.

Kasut
Haa..part kasut la aku rasa paling tak boleh blah. Kasut je aku beli sendiri. Tu pun nyah n kakek tolong pilih. Aku beli online je kot. Kat facebook  "wonder shoetique". Lawa dia boleh tahan la. Just kualiti tu je la. Aku pakai kasut tu pun tumit cam goyang2 je. Tapi aku pakai je. Tade hal pun,siap guna untuk 2 majlis lagi. Kehkeh.

Pelamin
Tarak

Photobooth
Adik2 n kezen yang tolong buatkan. Aku pagi kenduri tu baru nampak cemana laa rupa photobooth aku tu. Tq sangat2 kat dorang.

Props photobooth
Ni aku beli kat instagram. Lupa nama dia. Beli pun time promosi..20psc rm40. Jimat kan. Haha...orang kedek memang camni pun.

Lauk kenduri
Ini memang ibu and abah fully incharge. Yang aku tau ada kerbau. Itu je.

Goodie bag
Adik2 n ibu yang decide sume. Aku just decide pasal nak beli brown paper yang orang letak wafel tu. Jimat sangat. Beli 1000pcs baru rm28. Isi dalam sume dorang jugak yang pilih nk letak apa.

Hantaran
Yea bab hantaran ni aku dengan chaa decide nak letak apa. Cumanya hiasan hantaran tu je nyah, kakek n makjang urus.

See.. apa je yang aku urus?aku macam blur xtau nak buat apa. Semua orang uruskan.

Xpa laa..aku akan balas semua kebaikan dorang ni. Majlis dorang nanti aku akan sponser apa2 yang aku mampu. Huhu. Semoga bertambah2 murah laa rezeki aku.

Amin.

0 comments:

Post a Comment

 

AZIRA RAHMAN Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea